PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

ABSIMA 4wd Truck

Geen artikelen gevonden voor: ABS elektro 10 T4

ABSIMA 4wd Truck

ABSIMA 4wd Truck
De basis van deze Absima 4WD Truck wordt gevormd door een sterke 3D badkuip chassis met als extra versterking een aluminium bovendek tussen de voor- en achterkant.
De aandrijving wordt verzorgd door een centrale cardanas van aluminium welke de twee differentiëlen aandrijft.
deze zijn op hun beurt weer verbonden naar de wielen door stalen aandrijfassen, aan de voorzijde zelfs voorzien van kruiskoppelingen.

De differentiëlen liggen in volledig afgesloten behuizingen, waar ook de aluminium schokbrekersteunen op gemonteerd zijn.
De olie gedempte schokbrekers zijn aan de buitenkant voorzIen van schroefdraad, zodat je door verdraaien van de veerschotels heel simpel de rijhoogte aan kunt passen

Absima AT1 met koolborstelmotorDe Truck is in twee versies leverbaar:
  • Een versie met een 15 wikkelingen koolborstel motor, deze is verder compleet met een NiMh accu en een druppellader.
    De koolborstelmotor is van het 550 type, dat betekent dat hij langer (56mm) is dan een normale motor (=50mm). Door de extra lange magneten en rotor levert hij veel meer koppel dan een kleinere motor.
  • Er is ook een Brushless versie, deze wordt geleverd met een snelle 3420KV brushless motor, maar wordt geleverd zonder accu en/of lader
Deze brushless motor heeft ruim voldoende power om overal doorheen te komen, en geeft een topsnelheid van 60 km/u.
Het voordeel van een brushless motor is natuurlijk het feit dat er geen slijtage gevoelige onderdelen in zitten, dat de prestatie niet terug loopt naarmate je er meer mee gereden hebt, en dat de efficiency veel groter is dan die van een koolborstel motor.
Vaak echter zijn brushless auto's uitgerust met een motor die meteen super veel vermogen hebben, waardoor alle transmissie delen, de banden etc heel snel slijten en je veel schade rijdt.
De brushless motor van deze Truck heeft wel alle voordelen van een brushless systeem, gaat ook serieus hard, maar is niet zo extreem, zodat je veel langer plezier van je auto zult hebben.
absima AT1 4wd chassis

Beide versies zijn compleet met een storingsvrije 2.4 gHz besturing.
zowel de regelaar voor de koolborstel versie als de Brushless versie hebben een speciale LIPO mode, zodat je ze veilig kunt gebruiken met Lipo accu's zonder het risico dat de accu te diep ontladen wordt, wat schadelijk zou zijn voor een lipo accu

absima achter
ABSIMA 4wd Truck

De motor is gemonteerd op een aluminium steun, dat geeft zowel een stabiele positionering, alsmede zorgt die steun voor een betere warmte afgifte zodat de motor beter gekoeld wordt.

De tandwielen zijn volledig afgeschermd zodat daar niets bij kan komen
ABSIMA 4wd Truck

clips
De waterproof regelaar wordt goed op zijn plaats gehouden door een steun, hierin is ook de ontvanger en de schakelaar geïntegreerd.

Kijk ook eens naar het oog voor detail, zoals de clipjes waar je de bekabeling tussen de regelaar en de accu in vast kunt zetten
ABSIMA 4wd TruckDe ophanging bestaat uit dubbele draagarmen met een extra sterke C-hub / stuurblok constructie

De turnbuckles hebben linkse en rechtse schroefdraad waardoor je makkelijk veranderingen kunt toepassen.
ABSIMA 4wd Truck


De olie gedempte schokbrekers werken heel soepel.

De behuizing heeft schroefdraad aan de buitenzijde, zodat je door de veerschotels te verdraaien heel makkelijk de auto hoger een lager kunt zetten.
ABSIMA 4wd Truck

De basis versie met koolborstelmotor wordt geleverd inclusief een 1800 mAh NiMh accu en een druppel lader.
In principe is deze set dus rijklaar.
Wel is het zo dat deze lader al 5 uur over het laden van de 1800 mAh accu doet, en langer naarmate je een accu met een grotere capaciteit zou nemen.
Daarom adviseren we je te overwegen er een automatische snellader bij te nemen, dat werkt een stuk sneller ( 1 uur laadtijd)

De Brushless versie wordt zonder accu en/of lader geleverd, zodat je daarbij vrij bent in je keuze

WAT KOMT ER NOG BIJ

Bij de koolborstel versie kun je overwegen een snelle automatische lader te nemen. Hieronder vind je daar wat voorbeelden van. 1 van deze laders is alleen geschikt voor NiMh accu's, de andere kun je zowel voor NiMh als Lipo accu's gebruiken, als je dus nu nog met NiMh wilt rijden, maar denkt in de nabije toekomst toch met lipo's wilt gaan werken, kun je beter overwegen dan meteen maar voor een lader te gaan die beide kan

Geen artikelen gevonden voor: laderoptie

.
Wij bieden ook complete sets aan waarbij je tegen een gereduceerde prijs een lipo accu, een lader, een laadzak en alle benodigde verlengkabels etc. krijgt. Ook zorgen wij ervoor dat alle stekkeraansluitingen op elkaar aangepast zijn.

Geen artikelen gevonden voor: SETLIPB4000

Geen artikelen gevonden voor: SETLIP6000

.