PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

ABSIMA 1/8 TOURING

Geen artikelen gevonden voor: ABS elektro 08 toering

ABSIMA 1/8 TOURING

absima 1/8 touring elektro
Deze grote 1/8 elektro auto maakt eigenlijk gebruik van een iets verlaagd buggy frame, en is daardoor ook op minder vlak terrein goed bruikbaar.
Natuurlijk ligt de nadruk op hard rijden en strak sturen, en dat doet hij dan ook zeker!
Hij wordt aangedreven door een extra dikke, lange 1/8 brushless motor met bijpassende 120A snelheids regelaar, en is bedoeld om met 2 stuks 2 cellen lipo accu's gebruikt te worden.
Daarmee zijn snelheden van rond de 70 km/u haalbaar, maar optioneel ( andere tandwielen, nog sterkere regelaar) zijn nog veel hogere snelheden haalbaar, waarbij de auto voor een geoefend rijder ook bij die snelheden goed beheersbaar is door de relative rust die deze grote auto met zijn grote wielen heeft t.o.v. een kleinere auto.

absima 1/8 toerwagen - open chassis

Het chassis is gemaakt van gehard lichtmetaal waar voor en achter de bulkheads met de differentiëlen  aan gemonteerd zitten. Deze bulkheads op hun beurt dragen de schokbreker torens en de ophanging, en zijn met het chassis verbonden met versterkings steunen, zodat een super stijf geheel ontstaat.
De motor en het centrale differentieel zijn voor het midden geplaatst, zodat er voldoende druk op de voorwielen staat om adequaat te kunnen sturen, ook op hoge snelheden.
Vanaf het centrale differentieel lopen twee cardanassen naar het voor- en achterdifferentieel.
De accu's vinden een plek laag op het chassis, zodat het totale zwaartepunt super laag is, wat de handelbaarheid ten goede komt.

absima 1/8 toerwagen centyrale differentieel

De fraai gedetaileerde Audi RS8 body maakt de auto helemaal af en zorgt daarbij voor een goede wegligging
absima 1/8 toerwagen

De schokbrekersteunen zijn gemaakt uit extra dik gehard lichtmetaal.
ook de draagarmen en het stuur systeem is zo sterk mogelijk gemaakt

Hoewel gebaseerd op een 1/8t buggy, is het chassis wel aangepast aan het gebruik als toerwagen.
Bij een buggy ligt de motor achterin ligt om het zwaartepunt naar achter te krijgen, zodat hij niet voorover duikt tijdens het springen, en ook niet te veel grip aan de voorkant heeft ter voorkoming van happen in een bocht  
Voor de toerwagen gelden andere regels: daar wil je juist ook onder vermogen in een bocht dat de voorwielen meer grip hebben. Daarom ligt bij deze toerwagen versie de motor en het centrale diff. juist zo ver mogelijk naar voren om meer druk op de voorwielen te krijgen, zodat hij goed remt en hard een bocht uit kan accelereren.

De stuurservo heeft 9.5kg.cm koppel, en metalen tandwielen
absima 1/8 toerwagen


Hier zie je de dikke turnbuckles van de ophanging en het stuursysteem.

ze zijn uitgevoerd met linkse en rechtse schroefdraad, zodat je makkelijk aanpassingen kunt maken aan camber en toespoor instellingen.

Je ziet ook dat de hinge pinnen ) de assen waar de draagarmen mee vastgezet worden) uitgevoerd zijn met schroefdraad, niet met makkelijk weg vliegende E clips zoals zo vaak gebruikelijk is.

De wielen zijn standaard 1/8 buggy velgen, waar dus veel keus in is. Je kunt die niet alleen met straatbanden krijgen (met profiel of als slicks - de geleverde versie heeft profielbanden in tegenstelling tot de slicks op de foto), maar er zijn ook rally banden verkrijgbaar voor als je op een plaats met losse ondergrond wilt rijden.
absima 1/8 toerwagen


De regelaar is een 120A continue - 760A peak brushless regelaar, volledig waterproof, zodat er geen water maar ook geen vuil bij de elektronica kan komen.
Hij is uitgevoerd met een ventilator wat helpt om de temperatuur onder controle te houden.

Vanaf de regelaar lopen twee accu aansluitingen naar de beide accu bakken, één links en één rechts op het chassis.

De standaard aansluiting zijn T-stekkers, op verzoek kunnen wij dat altijd aanpassen aan een ander stekker systeem indien gewenst

Zowel het motortandwiel als het centrale differentieel tandwiel zijn van gehard staal
absima 1/8 toerwagen achterzijde

De Audi R8 body is heel fraai gedetailleerd met diep getrokken vormen en extra accessoires zoals spiegels, een werkende vleugel, en er zijn ook losse light buckets meegeleverd voor als je de body van werkende verlichting wilt voorzien.

De body is standaard voorzien van stickers welke de voor en achterlichten voorstellen, maar onder deze stickers is de body niet gespoten, dus doorzichtig.
Je kunt dan de stickers verwijderen en de light buckets met led lampjes (lampjes zelf niet inbegrepen) aan de binnenzijde van de body monteren voor een nog fraaiere looks
SPECIFICATIES
lengte 500mm
breedte 300mm
hoogte 190mm
bodenvrijheid 25mm
wielmaat 100 x 42mm
motor 2300KV 4 polige brushless motor.
max vermogen: 1200W
max 6 cellen lipo (niet met standaard regelaar)
lengte 66mm
diameter: 43mm
motoras: 5mm
regelaar 120A continue
760A peak
max 4 cellen lipo
waterproof
besturing 2.4 ghz stuurwielzender,
ingebouwd failsafe systeem
waterproof ontvanger
servo 9.5kg.cm koppel
metalen tandwielen
waterproof
NIET INBEGREPEN 2 x 2 cell lipo accu
lader
4 x AA penlite voor in de zender
absima audi R8

WAT KOMT ER NOG BIJ

deze auto komt het best tot zijn recht met 2 sytuks 2 cellen lipo accu's, vanwege het grote vermogen moeten die liefst wel van goede kwaliteit zijn. Daarbij moet je ook een lader voor lipo accu's hebben.
Wij bieden zowel accu's als laders aan in vele soorten en prijzen, maar als je nog geen van beide hebt, kun je gebruik maken van onze Lipo Start Set aanbieding waar je voor een gereduceerde prijs zowel de accu's als een goede lader plus alle verdere toebehoren zoals extra lange aansluitkabels en een lipo laadzak krijgt. Bij de startset hieronder moet je dan bij de opties wel kiezen voor de tweede accu erbij, je hebt twee accu's nodig in de auto. Ook kun je er nog een extra set accu's bij kiezen als je dat wilt

Geen artikelen gevonden voor: SETLIP6000

Geen artikelen gevonden voor: LIP6000