PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

AXIAL RR10 BOMBER

Geen artikelen gevonden voor: AXIAL crawler RR10*

.

AXIAL RR10 BOMBER

axial ax90048 bomber
axial ax90048 bomber in actie
De Axial Bomber is een vierwiel-aangedreven rock racer, en is bedoeld om over de meest ruwe ondergrond te kunnen rijden.
Hij wordt aangedreven door een koppelrijke 35T koolborstel motor, met bijbehorende regelaar met inschakelbare lipo cut-off, zodat je hem zowel met NiMh accu's als met Lipo accu's kunt gebruiken.
De RR10 is bedoelt als trail auto, wat je kunt zien als een kruising tussen een rock crawler en een Off-Road buggy/truck. Hij is voornamelijk bedoeld om overal overheen te kunnen klimmen en heeft dan ook een lage reductie toegespitst op trekkracht en volledig gesperde differentielen, maar waar een echte Crwaler slechts 2 a 3 km/u rijdt, heeft deze bomber met een 7.4V accu een topsnelheid van ongeveer15km/u, en met een 3 cellen lipo accu ongeveer 20 km/u.
Maar er dan ook vrijwel niets waar hij niet overheen kan klimmen!
dit soort auto's wordt gebruikt voor trail rijden, dat wil zeggen dat men er hele stukken over ongebaande paden mee rijdt, en er dan het hele traject achteraan loopt. Hoeft natuurlijk niet, je kunt natuurlijk ook bliven staan en de auto om je heen laten rijden.
de kunst is dus om de auto onder voledige controle over boomstammen, stenen etc te laten klimmen.
Zie ook de film onder aan deze pagina
axial ax90048 bomber bodemvrijheid
Bij het ontwerp is uitgegaan van een auto met voldoende bodemvrijheid om alle obstakels te kunnen overwinnen, maar toch met een laag zwaartepunt voor een stabiel weggedrag op hogere snelheid.
Het RR10 chassis is een combinatie van de transmissie en de achterwielophanging van de Yeti, met aan de voorkant eveneens een starre as opgehangen aan lange "trailing link" draagarmen, en rondom aluminium schikbrekers

axial ax90048 bomber open
Het chassis wordt gevormd door een volledige kooiconstructie waar "plaatdelen" op gemonteerd worden die de body vormen.
Aan de voorkant  is een soort scharnier constructie bedacht waardoor je de voorkant op kunt klappen om bij de accu-bak te komen, om zo makkelijk de accu te kunnen verwisselen.

UITGELICHT

axial ax90048 bomber transmissie
De transmissie is uitgevoerd met stalen tandwielen en kogellagers, wat voor een robuuste aandrijving garant staat. Het spur gear is uitgevoerd met een slipperclutch welke voorkomt dat er te veel kracht op de onderdelen komt te staan.
Als optie (AX31181) is de bomber ook uit te rusten met een hoge-lage gearing transmissie.

Standaard wordt de Bomber geleverd met een 35T motor die met een 12 tands tandwiel (32dp) een spurgear van 64 tands aandrijft. Dat geeft een  totale overbrengingsverhouding van 1 op 30, en daarmee heeft deze Bomber natuurlijk extreem veel trekkracht, maar is de top snelheid beperkt tot een 15 a 20 km/u..
Door andere tandwielen te monteren, kun je de overbrenging in diverse stappen aanpassen tot minimaal 1 op 22, waarmee je de snelheid dus ongeveer 50% kunt verhogen. Ook kun je een snellere motor monteren, de regelaar limiet is 12T bij een 6 cellen NiMh of een 2 cellen lipo, en 15T bij een 3 cellen lipo

Door montage van de Hi-Lo gearbox, kun je de met de Bomber in de lage gearing een overbrengings verhouding van tussen de 1 op 25 tot 1 op 33 realiseren, en in de overdrive gearing wordt dat dan tussen de 1 op 20 en 1 op 25.
Kortom: mogelijkheden genoeg!
plaatje
De centrale transmissie wordt gevormd door de uit de Yeti bekende gearbox met stalen tandwielen en een daar aan gekoppelde extra overbrenging naar de aandrijfassen van de RR10
axial ax90048 bomber ontvanger box
de ontvanger is gemonteerd in een gesealde box, zodat er geen vocht of vuil bij kan komen.

De besturing is extreem sterk dankzij de dubbele constructie
Axial bomber banden
De Bomber is voorzien van 4 velgen met een speciaal klemsysteem wat de banden op de velg vasthoudt zonder dat het nodig is deze te lijmen.
Als je van band wilt wisselen, hoef je dus geen andere velgen te kopen.
De banden zijn replica's van de BFGOODRICH® KRAWLER™ T/A® KX TIRES welke zich jarenlang bewezen hebben in de wedstrijdsport

BFGoodrich® Tires and KRAWLER™ T/A® Trademarks are used under License from Michelin
Axial bomber velgen
Axial bomber gear cover
Alle tandwielen van de aandrijving zijn beschermd tegen vuil en zand
axial bomber cardanas
De centrale aandrijfassen zijn van stalen kruiskoppelingen met extra dikke crosspinnen voorzien.
ook zie je hier de prachtige aluminium schokbreker met schroefdraad-hoogte verstelling
Axial bomber schokbreker

De 35T motor heeft veel koppel, hij kan gebruikt worden met een 7.4V NiMh accu of een 2 of 3 cellen Lipo accu
axial snelheidsregelaar
De regelaar is natuurlijk aangepast aan het vermogen van de motor. Hij is voorzien van een instelbare lipo cut-of, zodat je hem zowel met NiMh accu's kunt gebruiken, maar ook veilig een 2 of 3 cellen lipo aan kunt sluiten, zonder het risico te lopen dat de accu volledig leeg gereden wordt, wat schadelijk is voor lipo accu's.
Hij is voorzien van een in-uitschakelbare drag brake, met uitgeschakelde drag brake rijdt de auto uit als je je gas los laat, met ingeschakelde drag brake stopt de auto onmiddellijk als je alleen maar je gas los laat. De regelaar is voorzien van T stekkers
axial bomber zender
De meegeleverde zender werkt op de 2.4 MHz band en heeft geen last van storing, noch van buiten af noch van interne storing door de motor.
De zender is voorzien van diverse instelmogelijkheden, o.a. de maximale stuuruitslag kan door het verstellen van een draaiknop gelimiteerd worden.
Buiten het normle stuur en gas kanaal, heeft deze zender een derde kanaal met een schakel functie, die je kunt gebruiken om b.v. de optionele hi-low gearbox te bedienen, of om verlichting aan en uit te kunnen schakelen.
Axial ax90048 bomber servo
De servo is extra sterk met 10 kg.cm koppel, en is voorzien van stalen tandwielen voor een betrouwbare werking

 

SPECIFICATIES AXIAL BOMBER
Lengte 570mm
Wheelbasis: 375mm
breedte 280mm
hoogte 230mm
bodemvrijheid 72mm
gewicht rijklaar 2850g
Radio: AX3 2 channel 2.4 gHz
Servos: Tactic TSX45, metal gear, 10 kg.cm
ESC: Axial AE-5, vooruit - rem - achteruit
NiMh - Lipo cut-off instelbaar
Waterproof
Motor: 35 Turns koolborstelmotor
NIET INBEGREPEN
accu 7.2 NiMh stick pack
of
2 of 3 cellen Lipo accu
Bijbehorende lader
voor de zender: (4) AA size batteries

 

WAT KOMT ER NOG BIJ:

De Axial BOMBER RtR wordt geleverd als Ready to Run, maar zonder lader en accu's. Een voorbeeld van een passende lader staat hieronder,

 maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden, kijk daarvoor op de pagina "laders"

Geen artikelen gevonden voor: laderoptie

.
Met onderstaande accu heb je voldoende stroom om ruim een half uur of langer mee te rijden:

Geen artikelen gevonden voor: RC5000-O

.

LIPO ACCU'S EN LADER

De Bomber kan ook met zowel een 2 als een 3 cellen lipo gereden worden, dan heb je al heel veel trekkracht en een behoorlijke snelheid.

Geen artikelen gevonden voor: SETLIPTC

Geen artikelen gevonden voor: SETLIP6000

Geen artikelen gevonden voor: LIP4003

Geen artikelen gevonden voor: LIP6000

.