PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

HPI SPORT-3 met brushed motor

PK Model Racing heeft het grootste assortiment HPI Auto's, HPI onderdelen en HPI Tuningsdelen in voorraadHPI shop van PK Model Racing
  • HPI is wereld wijd een van de grootste op het gebied van RC auto's. Vrijwel alle HPI auto's zijn ontworpen om lekker te rijden en daarbij ook nog een robuust te zijn. (er zijn ook -heel populaire- merken die alleen de buitenkant belangrijk vinden) .
  • HPI heeft ook een race afdeling waar competitie auto's ontwikkeld en gemaakt worden (veelal onder de naam HOTBODIES uitgebracht), en veel HPI auto's zijn daarvan afgeleid en aangepast aan serieus recreatie gebruik, door dure exotische materialen weg te laten, maar wel gebruik te maken van de betere constructiesterkte van de belangrijke onderdelen.
  • Alle HPI auto's voldoen aan de huidige eisen van waterdichte elektronica, storingsvrije 2.4gHz besturing, zijn volledig voorzien van kogellagers, stalen aandrijfassen, differentiëlen met stalen tandwielen, en in de meeste gevallen op een metalen chassis opgebouwde constructie etc.
  • PK Model Racing heeft het grootste assortiment aan HPI auto's, onderdelen en tuningsdelen uit voorraad leverbaar.
  • Mochten we een onderdeel niet in voorraad hebben, dan wordt dat voor u besteld bij de importeur. Gemiddeld bestellen we daar 2 x per week, de gemiddelde levertijd bedraagt dan ongeveer 5 werkdagen.

Geen artikelen gevonden voor: HPI electric cars SP3*

.

HPI SPORT 3 met brushed motor

De  SPORT-3 is een nieuw ontwerp van HPI. Het is een snelle 4 wiel aangedreven elektro toerwagen, schaal 1/10, welke kant en klaar gebouwd, inclusief gespoten body geleverd wordt.

De Sport-3 is uitgerust met een motor met koolborstels en een daarbij passende waterproof regelaar, geschikt voor NiMh en Lipo accu's.

hpi sport 3 bmw

Hij is leverbaar is twee uitvoeringen: een versie met normale banden als racer (zie boven), en in een speciale drift versie (hieronder).

hpi sport 3 subaru

Beide auto's zijn eigenlijk helemaal gelijk, alleen staat de drift versie op speciale driftbanden en is hij voorzien van een body uit de drift scene. Natuurlijk kun je er ook weer gewone banden op zetten, en hem dan als een gewone racer gebruiken.

De SPORT-3 kan gebruikt worden in combinatie met een 6 cellen NiMh stick pack, maar de regelaar heeft een speciale Lipo mode waarin voorkomen wordt dat een lipo accu te ver leeg-gereden wordt, zodat ook lipo accu's gebruikt kunnen worden.
Er passen zowel normale 6 cellen NiMh accu's in als standaard 135mm lange rechthoekige of ronde hardcase lipo accu in

De set is compleet met een storingsvrije 2.4 GHz besturing (stuurwiel zender), en een 2000 mAh NiMh accu plus een eenvoudige lader hiervoor. Ook worden 4 stuks AA penlites voor in de zender meegeleverd, in principe is de set dus volledig rijklaar, al raden wij wel aan een snellere lader te overwegen

hpi sport 3 open chassis

hpi sport 3 tunnelbuisDe aandrijving is volledig afgesloten, de cardanas loopt in een tunnelbuis, welke aansluit op de behuizing van de differentiëlen. Ook het motortandwiel en het centrale spur gear zijn volledig afgesloten van stof, vuil en steentjes.

De cardanas en daarmee ook bv. het spurgear zijn vanaf de onderkant zonder al te veel schroeven te bereiken, zodat je makkelijk van tandwiel kunt wisselen

De ontvanger zit in een afgesloten radiobox, ook daar kan geen vuil of water bij komen.

De regelaar is natuurlijk ook waterproof

hpi sport-3 chassis opbouw

hpi sport3 bmw achteraanzicht
hpi sport3 subaru achteraanzichtx
hpi sport 3 motorsteun

De motor wordt gemonteerd op een stabile aluminium motorsteun en kan zijn warmte daardoor makkelijker afvoeren. Okk de aluminium brace die de steun extra stabiel maakt in voorwaartse richting helpt om nog meer warmte af te voeren

De steun is heel slim ontworpen: de motor wordt op een aparte plaat gemonteerd, die op zijn beurt weer excentrisch in de vaste steun geklemd wordt. Door 1 schroef iets los te maken, kun je de motor verdraaien en daarmee de tandwielspeling afstellen.
Tandwiel vervangen en overbrengingsverhouding aan passen was nog nooit zo makkelijk.
hpi sport 3 ophanginghpi sport 3 differentieel

De differentiëlen zijn ook heel makkelijk bereikbaar: je hoeft maar 4 schroeven los te maken en je hebt het diff in je handen voor onderhouds werk of het aanpassen van de sperwerking.
De differentiëlen zijn voorzien van metalen satelliet tandwielen, en ook het uitwendige pinion en crown wheel zijn van metaal.

Door het diff te vullen met dunnere of dikkere siliconen olie kun je de sperwerking beinvloeden.

Als optie is ook een spool differentieel leverbaar, vooral in de drift wereld is dat veel gebruikt
HPI-Sprint2 logo

Deze HPI is uitgerust met een 2.4 GHz besturingssysteem, wat voor een betrouwbare en glitch-vrije werking zorg draagt. Een 2.4 GHz zender kent vrijwel geen storing en heeft een heel groot bereik. Bovendien heeft het een ingebouwd failsafe systeem wat de auto stopt mocht er toch iets gebeuren, zoals een te lage accu spanning en/of buiten bereik komen.

De ontvanger van deze HPI is waterdicht opgeborgen in een ontvangerbox, en ook de regelaar is waterdicht gemaakt

SPECIFICATIES
lengte 431mm
breedte 190mm
wielbasis 254mm
besturing HPI 2.4GHz
waterdichte SF-10W servo
ontvanger in waterdichte box
regelaar SP-15WP
Nicad en Lipo mode
waterdicht
Banden Falken Azenis RT-615 drift banden
Wielen Ray's/Volk TE37 wielen,
achter met 6mm off-set
lagering alle draaiende transmissiedelen op kogellagers
schokbrekers oliegedempt met drift rating veren
turnbuckles instelbaar, met links/rechtse draad

WAT HEB JE ER VERDER NOG BIJ NODIG

NiMh LADER & ACCU
De HPI Sport-3 wordt met een standaard 2000 mAh NiMh accu geleverd, meer rijtijd kun je verkrijgen door er een accu met een hogere capaciteit bij te nemen.
de meegeleverd lader doet 4 a 5 uur over de standaard 2000 mAh accu, en zou meer dan 10 uur over een 5000 mAh accu doen, daarom zou je ook een betere lader kunnen overwegen

Geen artikelen gevonden voor: batteries Stickpack

Geen artikelen gevonden voor: laderoptie

Er passen zowel afgeronde als rechthoekige lipo accu's in de Sport-3
Wij hebben zowel een groot assortiment aan losse accu's en laders, maar we hebben ook een speciale aanbieding van z.g. Lipo Start Sets, waarbij je alles in één keer compleet hebt.
hieronder enige voorbeelden

Geen artikelen gevonden voor: LIPB4000

Geen artikelen gevonden voor: LIP6000

Geen artikelen gevonden voor: setlipB4000

Geen artikelen gevonden voor: setlip6000

.
Om de zender van stroom te voorzien, heb je nog nodig 4 stuks AA penlites, al dan niet oplaadbaar.

Geen artikelen gevonden voor: 17154

Geen artikelen gevonden voor: 17154LA

.