PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu
terug

Traxxas E-MAXX

Traxxas winkel PK Model RacingWij hebben een speciale afdeling met Traxxas auto's, gemiddeld staan er tussen de 40 en de 80 verschillende sets in voorraad.
 Ook hebben wij 80% van de Traxxas onderdelen uit voorraad leverbaar lipo lader met Traxxas lipo accu

Wij hebben bij alle Traxxas auto's een speciale aanbieding om tegen gereduceerde prijs een snellader en/of andere accu's aan te schaffen.


Zie hiervoor helemaal onder aan de pagina

Geen artikelen gevonden voor: traxxas electric car emaxx

@

Traxxas E-MAXX

Traxxas E-Maxx KOP
Traxxas E-Maxx chassis
De E-Maxx is een super grote 1/8 elektrisch aangedreven monstertruck met TWEE super size elektromotoren, welke via een cardanas de beide differentiëlen aandrijven. Het vermogen van deze motoren wordt geregeld door een speciale elektronische regelaar met vooruit - rem en achteruit.
Traxxas E-Maxx rood

De maat van de auto is enorm ( gelijk aan een 1/8 brandstof monstertruck zoals de REVO of de Savage), ook de wielen hebben die zelfde grootte en kunnen ook allemaal gemonteerd worden

traxxas e-maxx chassis traxxas e-maxx transmissie
Heel uniek is ook de optioneel te leveren 2 versnellingsbak, welke via een schakelaar op de zender bediend wordt. Je kunt tijdens het rijden schakelen als je dat wilt, maar de E-Maxx heeft met zijn dubbele elektromotoren voldoende power om in de hoogste versnelling weg te rijden. Je kunt die bak dan ook zien als een hoge en lage gearing.
traxxas e-maxx schokbrekers De E-Maxx heeft net als zijn brandstofbroer 8 lange schokbrekers, 2 per wieldraagarm. De veerweg is ruim 10 cm. Hij is dan ook geschikt voor alle soorten terrein: onverhard, ruw, vlak, verhard etc.
traxxas e-maxx 7cell

 

De E-Maxx haalt zijn energie uit 2 accu's, dat kunnen bv de twee meegeleverde 6 of 7 cellen NiMh packs zijn, of 2 optioneel verkrijgbare LiPo packs.

 

traxxas e-maxx stekker

De regelaar is voorzien van speciale goudstekkers, omdat de standaard stekkersystemen het vermogen van deze auto niet door kunnen laten. Deze stekkers zijn los te verkrijgen om ze zelf aan een accupack te kunnen solderen

Hoewel het het mooiste is om een speciale laadkabel te maken, zijn er ook verloop stekkers om een accu met Traxxas stekker aan een lader te koppelen met een Tamiya style stekker.
Minder aan te raden, maar wel mogelijk is om met een verloopstekker accu's met een Tamiya stekker aan de regelaar met Traxxas stekkers te verbinden. Op den duur zullen er echter problemen met de Tamiya stekker ontstaan.

De E-MAXX is volledig rijklaar gebouwd, inclusief stuurwielzender, zware elektronische regelaar, 2 gekoppelde stuurservo's, 2 motoren, wielen banden en gespoten body
Een originele Traxxas accu kan tegen een kleine meerprijs meegeleverd worden, maar je kunt ook voor een andere accu kiezen natuurlijk

TRAXXAS TQi BESTURING MET TELEMETRIE

Traxxas TQi Blue Tooth zenderDeze Traxxas wordt geleverd met een storingsvrije 2.4GHz TQi besturing. Deze zender werkt met een gecodeerd signaal en is niet te storen door een andere zender of externe storingsbron. In het onwaarschijnlijke geval dat er toch een probleem is en de ontvanger geen goed zender signaal meer ontvangt (bv leeg-rakende zender batterijen), wordt de auto stop gezet.
Ook de reikwijdte van deze systemen zijn veel verder dan wat met een kristalzender mogelijk was, in het vrije veld is 2 a 300 meter geen uitzondering.

traxxas telemetry displayDe Traxxas TQi 2.4 GHz zender kan uitgevoerd worden met een Blue Tooth Module waarmee verbinding gemaakt kan worden met een Smartphone. Bij sommige modellen is het module standaard al gemonteerd, bij sommige andere is het module als optie leverbaar. (Zie hiervoor de specificatie bij de auto in de tekst bovenaan de pagina). Met een BT module in de zender en na het downloaden van een gratis app kun je diverse instellingen van de zender grafisch op het scherm van je iPhone zien en aanpassen, zoals stuuruitslag, exponentieel, draairichting etc,  .
Ook kun je dan diverse sensoren in de auto monteren, waarna je dingen als actuele snelheid, maximaal gehaalde snelheid, gereden afstand, spanning van de accu, temperatuur van de motor etc. kunt aflezen.

klik hier voor meer uitleg over de TQi

ACCU EN LADER

TRaxxas Stampede stekkersTraxxas lader De regelaar en de accu's zijn voorzien van speciale goudstekkers, omdat de standaard stekkersystemen het vermogen van deze auto niet door kunnen laten. Deze stekkers zijn los te verkrijgen om ze zelf aan een accupack te kunnen solderen

Hoewel het het mooiste is om een speciale laadkabel te maken, zijn er ook verloop stekkers om een accu met Traxxas stekker aan een lader te koppelen met een Tamiya style stekker.
Minder aan te raden, maar wel mogelijk is om met een verloopstekker accu's met een Tamiya stekker aan de regelaar met Traxxas stekkers te verbinden. Op den duur zullen er echter problemen met de Tamiya stekker ontstaan.

De nieuwe generatie Traxxas auto's wordt geleverd met een 4A lader die vanuit een 12V auto accu gevoed moet worden. De lader is voorzien van een stekker die in een sigarettenaansteker vaneen auto past.
Traxxas voedingEr is ook een 220 voeding leverbaar, deze is voorzien van een passende contra stekker, en met deze voeding kun je de standaard meegeleverde 12V lader dus ook thuis vanuit het stopcontact voeden. klik hier voor deze 220V voeding, (of zie TRX2976G). Je kunt ook overwegen er een goede NiMh of een NiMh-Lipo combi lader met ingebouwde voeding bij te nemen.

Traxxas E-Maxx assortiment
specificaties e-maxx
Length 518mm
Front Track 417mm
Rear Track 417mm
Center Ground Clearance 101mm
Weight 4.2kg
Height (overall) 248mm
Wheelbase 335mm
Front Shock Length XXLong
Rear Shock Length XXLong
Front Tires 5.75 inch x 3inch
Rear Tires 5.75inch x 3inch
Front Wheels 5-Spoke 3.2inch
Rear Wheels 5-Spoke 3.2inch
Speed Control Type EVX-2 Forward/Reverse/Brake
lipo mode
Motor (electric) Dual 14V Titan 550, Fan Cooled
Gear Pitch 32-Pitch
Differential Type Hardened Steel Bevel Gear
Drive System Shaft-Driven 4WD
Steering Bellcrank
Chassis Type Molded Composite Nylon Tub
Radio System Traxxas TQi
Top Speed 30+mph
EVX-2 SPECIFICATIONS
Input voltage: 6-14 cells (7.2 to 16.8 volts DC)
Case Size: 2.27”W x 2”D x 1.05”H
Weight: 3.6 ounces
Motor Limit (540 size): 10-turns
Motor Limit (550 size): 12-turns
On-Resistance  (@Trans)–FWD/REV: 0.004 / 0.004 Ohm
Rated Current–FWD/REV: 180 amps / 180 amps
Braking Current: 360 amps
Continuous Current 30 Amps
Reverse Delay: None
BEC Voltage: 6.0 volts DC
BEC Current: 2.5 amps
PWM Frequency: 1700 Hz
Thermal Protection: Thermal shutdown
Profile selection:  
Sport Mode: 100% fwd, 100% brakes, 100% rev
Race Mode: 100% fwd, 100% brakes, no rev.
Training Mode: 50% fwd, 100% brakes, 50% rev.
Single-button setup: Yes, Traxxas EZ-Set

WAT HEB JE ER VERDER NOG BIJ NODIG

NiMh LADER & ACCU:
Deze Traxxas is compleet met twee 3000 mAh Traxxas accu's. Deze accu's zijn als basis prima te gebruiken, hoewel er ook betere accu's zijn waar je redelijk wat langer ( tot 40%) kunt rijden.
Er wordt ook een en een automatisch afslaande 4A snellader meegeleverd, maar deze lader werkt alleen vanuit 12V, hij is uitgerust met een stekker voor in een sigarettenaansteker in een auto.
Als optie kun je een bijpassen losse voeding kiezen, waarmee je de lader dan vanuit het stopcontact kunt laden.
Een andere mogelijkheid is om meteen een complete lader aan te schaffen waarmee je dan zowel thuis als vanuit een 12V auto accu zowel NiMh als Lipo accu's kunt laden.

Geen artikelen gevonden voor: laderoptie TRX

Geen artikelen gevonden voor: battery-TRX-Optie-F

.
Om de zender van stroom te voorzien, heb je nog nodig 4 stuks AA penlites, al dan niet oplaadbaar.
Ideaal zijn hiervoor de speciale Sanyo Eneloops, die lopen uit zichzelf niet leeg.
Deze hebben we zowel als losse accu's, als mede compleet met lader welke automatisch afslaat als de accu's vol zijn.

Geen artikelen gevonden voor: 17154

Geen artikelen gevonden voor: 17154LA

.

LIPO ACCU'S

Lipo LADER & ACCU
Deze auto is prima te gebruiken met de standaard NiMh accu's, maar de regelaar heeft ook de benodigde ingebouwde beveilging voor Lipo accu's. Daarom bieden wij je als optie ook een complete startset voor LIPO accu's aan:
(Voor deze auto heb je twee packs nodig, kies dus bij de opties voor het extra accu pack tegen gereduceerde prijs)

Geen artikelen gevonden voor: SETLIP6000

Geen artikelen gevonden voor: TCR2917

Geen artikelen gevonden voor: TCR2918

.