PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

TRAXXAS E-REVO VXL BRUSHLESS

Traxxas winkel PK Model RacingWij hebben een speciale afdeling met Traxxas auto's, gemiddeld staan er tussen de 40 en de 80 verschillende sets in voorraad.
 Ook hebben wij 80% van de Traxxas onderdelen uit voorraad leverbaar lipo lader met Traxxas lipo accu

Wij hebben bij alle Traxxas auto's een speciale aanbieding om tegen gereduceerde prijs een snellader en/of andere accu's aan te schaffen.


Zie hiervoor helemaal onder aan de pagina

Geen artikelen gevonden voor: traxxas electric car E-revo br

.

TRAXXAS E-REVO VXL BRUSHLESS

traxxas e-revo logo
traxxas e-Revo VXL rood

traxxas e-revo open

traxxas e-revo De basis E-REVO is een super grote 1/8 elektrisch aangedreven monstertruck met TWEE super size elektromotoren met koolborstels, welke via een cardanas de beide differentiëlen aandrijven. Het vermogen van deze motoren wordt geregeld door een speciale elektronische regelaar met vooruit - rem en achteruit.De maat van de auto is enorm ( gelijk aan een 1/8 brandstof monstertruck zoals de Nitro Revo of de Savage), ook de wielen hebben die zelfde grootte en kunnen ook allemaal gemonteerd worden

De op deze pagina beschreven E-REVO VXL Brushless Edition is voor het overgrote deel gelijk aan de normale E-Revo, maar met een heel groot verschil: de aandrijving:

De E-Revo VXL wordt aangedreven door een SUPER POWER brushless motor en bijbehorende waterdichte regelaar als aandrijvings systeem.
Het is onvoorstelbaar hoeveel trekkracht en snelheid hiermee haalbaar zijn!

In de sterkste configuratie, met 2 x 3 cellen Lipo accu, vinden wij hem zelfs te veel vermogen hebben om er leuk mee te kunnen rijden.
Ons advies is dan ook om als je gewoon leuk wilt rijden, niet verder te gaan dan 2 lipo accu's van 2 cellen elk te gaan ( 2 x 7.4V). Maar natuurlijk gaat hij met een 2 x 3 cellen lipo wel heel spectaculair. De techniek kan er tegen, mits jij weet wat je doet!

traxxas erevo vooraanzicht
Traxxas E-Revo waterdichte snelheidsregelaarHet hart van de E-Revo Brushless Edition is dus deze enorme 2200 KV borstelloze moor, gekoppeld aan een super regelaar, die in staat is om enorme stromen naar de motor te regelen. Deze set komt van Castle Creations en is speciaal gemaakt voor dit soort Monster Trucks, en is gelijk aan de set welke in de HPI Savage-Flux gemonteerd wordt.
Deze nieuwe blauwe 2014 versie regelaar is volledig waterdicht, zodat de Revo nu volledig waterproof is, aangezien ook de ontvanger en de servo's waterproof zijn.

De regelaar en motor zijn voorzien van dikke bedrading en 6.5mm gold stekkers.

De regelaar kan gebruikt worden met accu's vanaf 14.4V ( 2 x 6cellen NiMh accu) tot 22.2V (2 x 3 cellen Lipo accu's)

Voor gebruik met lipo accu's heeft de regelaar een speciale mode waarbij de onderspanning van de lipo accu's bewaakt wordt, zodat deze accu's niet te diep ontladen kunnen worden. De instellingen kunnen via de zender geprogrammeerd worden, maar je kunt hem ook via een (optionele) adapter op de USB bus van een computer aansluiten om de regelaar in te stellen.

De motor is een 2200Kv 75mm motor met aluminium motorhuis, high grade kogellagers en speciale Neodymium magneten, en een 5mm dikke motoras. Dit alles om op een betrouwbare manier een super vermogen te kunnen leveren.

Op het staatje hieronder kun je zien welke snelheden je kunt verwachten, afhankelijk van het type accu en overbrenging wat je gebruikt:

traxxas e-revo speed

TRAXXAS TQi BESTURING MET TELEMETRIE

Traxxas TQi Blue Tooth zenderDeze Traxxas wordt geleverd met een storingsvrije 2.4GHz TQi besturing. Deze zender werkt met een gecodeerd signaal en is niet te storen door een andere zender of externe storingsbron. In het onwaarschijnlijke geval dat er toch een probleem is en de ontvanger geen goed zender signaal meer ontvangt (bv leeg-rakende zender batterijen), wordt de auto stop gezet.
Ook de reikwijdte van deze systemen zijn veel verder dan wat met een kristalzender mogelijk was, in het vrije veld is 2 a 300 meter geen uitzondering.

traxxas telemetry displayDe Traxxas TQi 2.4 GHz zender kan uitgevoerd worden met een Blue Tooth Module waarmee verbinding gemaakt kan worden met een Smartphone. Bij sommige modellen is het module standaard al gemonteerd, bij sommige andere is het module als optie leverbaar. (Zie hiervoor de specificatie bij de auto in de tekst bovenaan de pagina). Met een BT module in de zender en na het downloaden van een gratis app kun je diverse instellingen van de zender grafisch op het scherm van je iPhone zien en aanpassen, zoals stuuruitslag, exponentieel, draairichting etc,  .
Ook kun je dan diverse sensoren in de auto monteren, waarna je dingen als actuele snelheid, maximaal gehaalde snelheid, gereden afstand, spanning van de accu, temperatuur van de motor etc. kunt aflezen.

klik hier voor meer uitleg over de TQi

ACCU EN LADER

TRaxxas Stampede stekkersTraxxas lader De regelaar en de accu's zijn voorzien van speciale goudstekkers, omdat de standaard stekkersystemen het vermogen van deze auto niet door kunnen laten. Deze stekkers zijn los te verkrijgen om ze zelf aan een accupack te kunnen solderen

Hoewel het het mooiste is om een speciale laadkabel te maken, zijn er ook verloop stekkers om een accu met Traxxas stekker aan een lader te koppelen met een Tamiya style stekker.
Minder aan te raden, maar wel mogelijk is om met een verloopstekker accu's met een Tamiya stekker aan de regelaar met Traxxas stekkers te verbinden. Op den duur zullen er echter problemen met de Tamiya stekker ontstaan.

De nieuwe generatie Traxxas auto's wordt geleverd met een 4A lader die vanuit een 12V auto accu gevoed moet worden. De lader is voorzien van een stekker die in een sigarettenaansteker vaneen auto past.
Traxxas voedingEr is ook een 220 voeding leverbaar, deze is voorzien van een passende contra stekker, en met deze voeding kun je de standaard meegeleverde 12V lader dus ook thuis vanuit het stopcontact voeden. klik hier voor deze 220V voeding, (of zie TRX2976G). Je kunt ook overwegen er een goede NiMh of een NiMh-Lipo combi lader met ingebouwde voeding bij te nemen.

traxxas e-revo `3
De E-REVO is een super grote 1/8 elektrisch aangedreven monstertruck met TWEE super size elektromotoren, welke via een cardanas de beide differentiëlen aandrijven. Het vermogen van deze motoren wordt geregeld door een speciale elektronische regelaar met vooruit - rem en achteruit.

 

De maat van de auto is enorm ( gelijk aan een 1/8 brandstof monstertruck zoals de Nitro Revo of de Savage), ook de wielen hebben die zelfde grootte en kunnen ook allemaal gemonteerd worden

traxxas e-revo ophanging De E-Revo heeft net als zijn brandstof broer 4 inboard schokbrekers, welke via stangen (pushrods) en tuimelaars (rockers) worden aangestuurd. Het voordeel hiervan is dat het karakter van de vering heel simpel aangepast kan worden door andere rockers te monteren. De vering werkt progressief, dus soepel en licht bij kleine hobbels, en stugger naarmate de schokbrekers verder ingedrukt worden.
De veerweg is ruim 10 cm. Hij is dan ook geschikt voor alle soorten terrein: onverhard, ruw, vlak, verhard etc.

traxxas e-revo stuur

traxxas E-Revo gearboxDe Transmissie is extra zwaar uitgevoerd, en kan ook probleemloos super sterke brushless motoren aan.

Hij is uitgerust met een versterkte slipperclutch om overbelasting van de motor en transmissie tegen te gaan.

traxxas e-revo tandwielenEr zitten twee limited slip differentiëlen in zowel de voor- als de achtertrein. Deze diffs zijn geseald tegen vuil en vocht, en kunnen gevuld worden met verschillende diktes siliconen olie, waarmee de sperwerking aangepast kan worden.

traxxas e-revo vxl rubber afdichtingen traxxas e-revo vxl rubber boots
Alle scharnierende  en schuivende delen, zoals de kogelkoppen waar de stuurblokken op draaien en de telescopische aandrijfassen zijn met rubber hoezen afgeschermd van vuil en zand
traxxas e-revo accu

 

De E-Revo haalt zijn energie uit 2 in serie geschakelde accu's, de basis zijn de twee meegeleverde 8.4V NiMh accu's, daar kun je prima mee leren rijden met dit brok geweld.

Maar hij krijgt nog meer vermogen en rijtijd als je overstapt naar 2 x 2 cellen lipo accu's, en voor niets te gek is, kun je 2 x 3 cellen lipo accu's monteren

traxxas e-revo stekker

De regelaar is voorzien van speciale goudstekkers, omdat de standaard stekkersystemen het vermogen van deze auto niet door kunnen laten. Deze stekkers zijn los te verkrijgen om ze zelf aan een accupack te kunnen solderen

Hoewel het het mooiste is om een speciale laadkabel te maken, zijn er ook verloop stekkers om een accu met Traxxas stekker aan een lader te koppelen met een Tamiya style stekker.
Minder aan te raden, maar wel mogelijk is om met een verloopstekker accu's met een Tamiya stekker aan de regelaar met Traxxas stekkers te verbinden. Op den duur zullen er echter problemen met de Tamiya stekker ontstaan.

traxxas e-revo stuur

De E-REVO is volledig rijklaar gebouwd, inclusief 2.4 GHz stuurwielzender, MAMBA Brushless motor en bijbehorende regelaar, 2 gekoppelde stuurservo's, wielen banden en gespoten body
traxxas e-revo vxl, body kleuren
De E-Revo VXL is leverbaar met 4 verschillende kleuren bodies
 • Amazing new chassis design with integrated dual battery compartments
 • Quick release battery doors
 • Battery cooling vents
 • Scalable battery compartmets from sport packs to brutal 6S LiPo power
 • Smooth center skid plate shields the driveline
 • Weather-sealed electronics for running in water, mud, and snow.
 • Castl Creations Manba Monster Brushless motort and controller
 • Dual digital waterproof steering servos deliver 125 oz-in of torque & 0.16-sec transit time
 • Hard-anodized Teflon-coated shock bodies with TiN coated shock shafts
 • 4-Channel micro receiver, 2.4 GHz
 • Brushless-ready transmission with metal center idler gear
 • Sealed pivot ball suspension
 • Sealed limited slip differentials
 • Dual-servo steering system
 • Hex hardware throughout
 • 3.8” black chrome Gemini™ wheels
 • 3.8” Talon™ tires
 • Sleek new pre-painted body design
 • Adjustable rear wing
 • Compatible with many Revo Platinum upgrades
 • Traxxas innovation built in!
 • Ready-To-Race
traxxas e-revo maten
specificaties e-Revo
Length 582mm
Front Track 416mm
Rear Track 418.5
Center Ground Clearance 98mm
Weight 3.8kg
Height (overall) 210mm
Wheelbase 358mm
Front Shock Length 87mm
Rear Shock Length 87mm
Front Tires 5.75 inch x 3.8 inch
Rear Tires 5.75inch x 3.8 inch
Front Wheels 3.8"Gemini black Chrome
Rear Wheels 3.8"Gemini black Chrome
Speed Control Type Castle Creations Monster Mamba
Motor (electric) Brushless, 2200 Kv
Gear Pitch 32-Pitch, 5mm axle
Differential Type Hardened Steel Bevel Gear
Transmission Single Speed
Drive System Shaft-Driven 4WD
Steering Bellcrank
Chassis Type Molded Composite Nylon Tub
Radio System Traxxas 2.4GHz
Top Speed 40 - 110 km/u
(afhankelijk van accu)
traxxas e-revo power

 

traxxas e-revo lagers

Alle draaiende transmissiedelen voorzien van kogellagers

traxxas e-revo bovenaanzicht
TRaxxas E-Revo VXL brushless, waterproof

WAT HEB JE ER VERDER NOG BIJ NODIG

NiMh LADER & ACCU:
Deze Traxxas is compleet met twee 3000 mAh Traxxas accu's. Deze accu's zijn als basis prima te gebruiken, hoewel er ook betere accu's zijn waar je redelijk wat langer ( tot 40%) kunt rijden.
Er wordt ook een en een automatisch afslaande 4A snellader meegeleverd, maar deze lader werkt alleen vanuit 12V, hij is uitgerust met een stekker voor in een sigarettenaansteker in een auto.
Als optie kun je een bijpassen losse voeding kiezen, waarmee je de lader dan vanuit het stopcontact kunt laden.
Een andere mogelijkheid is om meteen een complete lader aan te schaffen waarmee je dan zowel thuis als vanuit een 12V auto accu zowel NiMh als Lipo accu's kunt laden.

Geen artikelen gevonden voor: laderoptie TRX

Geen artikelen gevonden voor: battery-TRX-Optie-F

.
Om de zender van stroom te voorzien, heb je nog nodig 4 stuks AA penlites, al dan niet oplaadbaar.
Ideaal zijn hiervoor de speciale Sanyo Eneloops, die lopen uit zichzelf niet leeg.
Deze hebben we zowel als losse accu's, als mede compleet met lader welke automatisch afslaat als de accu's vol zijn.

Geen artikelen gevonden voor: 17154

Geen artikelen gevonden voor: 17154LA

.

LIPO ACCU'S

Lipo LADER & ACCU
Deze auto is prima te gebruiken met de standaard NiMh accu's, maar de regelaar heeft ook de benodigde ingebouwde beveilging voor Lipo accu's. Daarom bieden wij je als optie ook een complete startset voor LIPO accu's aan:
(Voor deze auto heb je twee packs nodig, kies dus bij de opties voor het extra accu pack tegen gereduceerde prijs)

Geen artikelen gevonden voor: SETLIP6000

Geen artikelen gevonden voor: TCR2917

Geen artikelen gevonden voor: TCR2918

.