PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

TRAXXAS RALLY-RACE 1/10 4WD

traxxas afdeling PK Model RacingWij hebben een speciale afdeling met Traxxas auto's, gemiddeld staan er tussen de 40 en de 80 verschillende sets in voorraad.
 Ook hebben wij 80% van de Traxxas onderdelen uit voorraad leverbaar lipo accu en lader

Wij hebben bij alle Traxxas auto's een speciale aanbieding om tegen gereduceerde prijs een snellader en/of andere accu's aan te schaffen.


Zie hiervoor helemaal onder aan de pagina

Geen artikelen gevonden voor: traxxas electric car Rally-10

.

TRAXXAS RALLY-RACE 1/10 4WD

traxxas rally-race 1/10 4wd, TRX7407
TRX 7407 Traxxas Rally 1/10 brushless groen
TRAXXAS RALLY 1/10De nieuwe Rally Race van Traxxas is een 4 wiel aangedreven rally auto, waarmee op zowel verhard als onverhard gereden kan worden.
Hij stuurt veel strakker dan de gemiddelde off-road auto, maar heeft een veel langere en soepeler veerweg en een grotere bodemvrijheid dan een toerwagen.
Traxxas geeft de auto op als een 1/10, maar hij is eigenlijk groter dan je daaruit zou mogen verwachten, zie bovenstaand plaatje waar hij naast een normale 1/10 auto staat.
Veel fabrikanten zouden dit een 1/8 noemen.
Hij is dan ook gebaseerd op het 4x4 chassis van de Slash, wat ook al een veel grotere auto is dan de gemiddelde 1/10.
TRX 7407 Traxxas Rally 1/10 brushless chassis

TRAXXAS BRUSHLESS AANDRIJVING

Traxxas VXL-3 snelheids regelaarTraxxas brushless motorDe Traxxas wordt geleverd met een super snelle brushless motor en bijbehorende (waterdichte) regelaar, en bereikt daarmee zo uit de doos en met een standaard 7 cellen NiMh accu met gemak een snelheid van bijna 60 km/u.
Voor wie daar eerst even aan moet wennen is deze regelaar uitgerust met een z.g. trainings mode, waarin de regelaar maar 50% vermogen naar de motor geeft. Dat voorkomt schade door onbewuste snelheidsproeven terwijl je daar nog niet aan gewend bent.. Zodra je daar klaar voor bent, schakel je deze trainingsstand uit, en kun je van het volle vermogen genieten.

Mocht je de standaard snelheid nog niet snel genoeg vinden, dan kun je voor gebruik op verharde ondergrond een groter tandwiel monteren, waarmee de top naar een kleine 70 km/u gaat.
Als je gebruik maakt van lipo accu's krijg je nog meer vermogen, en met een 3 cellen lipo zijn snelheden van rond de 100 km/u haalbaar!
De regelaar kan gebruikt worden met NiMh accu's, maar is ook voorzien van een inschakelbare lipo mode, waarin het te diep ontladen van lipo accu's niet mogelijk is. Daarmee wordt schade aan je lipo accu's voorkomen

TRAXXAS TQi BESTURING MET TELEMETRIE

Traxxas TQi Blue Tooth zenderDeze Traxxas wordt geleverd met een storingsvrije 2.4GHz TQi besturing. Deze zender werkt met een gecodeerd signaal en is niet te storen door een andere zender of externe storingsbron. In het onwaarschijnlijke geval dat er toch een probleem is en de ontvanger geen goed zender signaal meer ontvangt (bv leeg-rakende zender batterijen), wordt de auto stop gezet.
Ook de reikwijdte van deze systemen zijn veel verder dan wat met een kristalzender mogelijk was, in het vrije veld is 2 a 300 meter geen uitzondering.

traxxas telemetry displayDe Traxxas TQi 2.4 GHz zender kan uitgevoerd worden met een Blue Tooth Module waarmee verbinding gemaakt kan worden met een Smartphone. Bij sommige modellen is het module standaard al gemonteerd, bij sommige andere is het module als optie leverbaar. (Zie hiervoor de specificatie bij de auto in de tekst bovenaan de pagina). Met een BT module in de zender en na het downloaden van een gratis app kun je diverse instellingen van de zender grafisch op het scherm van je iPhone zien en aanpassen, zoals stuuruitslag, exponentieel, draairichting etc,  .
Ook kun je dan diverse sensoren in de auto monteren, waarna je dingen als actuele snelheid, maximaal gehaalde snelheid, gereden afstand, spanning van de accu, temperatuur van de motor etc. kunt aflezen.

klik hier voor meer uitleg over de TQi

ACCU EN LADER

TRaxxas Stampede stekkersTraxxas lader De regelaar en de accu's zijn voorzien van speciale goudstekkers, omdat de standaard stekkersystemen het vermogen van deze auto niet door kunnen laten. Deze stekkers zijn los te verkrijgen om ze zelf aan een accupack te kunnen solderen

Hoewel het het mooiste is om een speciale laadkabel te maken, zijn er ook verloop stekkers om een accu met Traxxas stekker aan een lader te koppelen met een Tamiya style stekker.
Minder aan te raden, maar wel mogelijk is om met een verloopstekker accu's met een Tamiya stekker aan de regelaar met Traxxas stekkers te verbinden. Op den duur zullen er echter problemen met de Tamiya stekker ontstaan.

De nieuwe generatie Traxxas auto's wordt geleverd met een 4A lader die vanuit een 12V auto accu gevoed moet worden. De lader is voorzien van een stekker die in een sigarettenaansteker vaneen auto past.
Traxxas voedingEr is ook een 220 voeding leverbaar, deze is voorzien van een passende contra stekker, en met deze voeding kun je de standaard meegeleverde 12V lader dus ook thuis vanuit het stopcontact voeden. klik hier voor deze 220V voeding, (of zie TRX2976G). Je kunt ook overwegen er een goede NiMh of een NiMh-Lipo combi lader met ingebouwde voeding bij te nemen.

TRX 7407 Traxxas Rally 1/10 brushless topaanzicht
traxxas rally-race TRX7407, slipper clutch traxxas rally-race 1/10 differentieel
De motor drijft via een hoofdtandwiel met slipper clutch een centrale aluminium cardanas aan, welke op zijn beurt weer het voor- en achterdifferentieel aandrijft.

Deze differentieëlen zijn uitgevoerd met gehard stalen tandwielen.
Door ze te vullen met dikkere of dunnere differentieel olie, kan de sperwerking van de differentieëlen aangepast worden
traxxas rally-race 1/10 open chassis.
Aan de voorzijde is de Rally voorzien van een stevige dubbele bumper met een stevige foam vulling, zodat schade aan de auto zo veel mogelijk beperkt wordt.
Ook aan de achterzijde is een bumper gemonteerd
traxxas rally-race TRX7407, veerweg traxxas rally-race TRX7407, stuurstangen
De Traxxas Rally-Race heeft lange veerwegen en een soepele vering, waarmee je dus ook op hobbelige ondergrond hoge snelheden kunt halen.

De turnbuckles zijn uitgevoerd in 4mm staal, en zijn dus zeer robuust. Ze hebben linkse en rechtste schroefdraad, zodat een verandering in de afstelling heel eenvoudig is.
traxxas rally-race TRX7407, zijaanzicht

Ondanks de relatief grote bodemvrijheid, is het zwaartepunt mooi laag gehouden, alle componenten liggen zo laag mogelijk in het chassis
TRaxxas Stampede VXL regelaarTRaxxas Stampede brushless motor
Deze VXL versie beschikt over een snelle brushless motor en bijbehorende waterdichte regelaar.
Zo'n motor heeft geen koolborstels of andere aan slijtage onderhevige delen, en blijft bijna eindeloos zijn normale prestatie leveren (bij normaal gebruik).
Omdat deze brushless motor zo snel is, is de regelaar uitgerust met een speciale trainingsstand. Met de regelaar in trainingsmode, levert de motor maar 50% van zijn trekkracht, en is het een stuk makkelijker om de auto te leren beheersen.
Als je daar aan toe bent schakel je die trainingsmode uit, en heb je het volle vermogen.
De regelaar is niet alleen waterdicht, maar beschikt ook over een speciale Lipo mode. Normaal staat de regelaar in de NiMh mode, waarin je een accu helemaal leeg kan rijden, dat is voor een moderne NiMh accu geen probleem.
Maar lipo accu's mogen niet onder een bepaalde spanning komen ( 2.7V per cel), als de accu dieper ontladen wordt, is hij kapot.
Om dat te voorkomen, zet je de regelaar bij gebruik met lipo accu's in de Lipo mode, en dan houdt de regelaar de spanning onder controle, en als de accu te leeg dreigt te raken, stopt de auto voor de lipo kapot gaat.
Met Lipo accu's komt de brushless versie pas echt op stoom, met een twee cellen lipo is zowel de acceleratie als de topsnelheid al heel aanzienlijk, en mocht je het durven, dan kun je een 3 cellen lipo gebruiken, waarmee de acceleratie waanzinnig wordt en topsnelheden van 120 km/u mogelijk zijn. Mits je het vermogen op de weg krijgt natuurlijk.

TRAXXAS RALLY-RACE

TRX 7407 Traxxas Rally 1/10 brushless groen

De Traxxas Rally-Race 1/10 is in 4 kleuren leverbaar

TRX 7407 Traxxas Rally 1/10 brushless oranje TRX 7407 Traxxas Rally 1/10 brushless rood

traxxas rally-race TRX7407, AFMETINGEN
specificaties Traxxas Rally 1/10
Length 552mm
Front Track 297mm
Rear Track 297mm
Weight 2.85kg
Height (overall) 206mm
Wheelbase 324mm
Front Shock Length Long
Rear Shock Length XXLong
Tires BFGoodrich® Rally Gravel
2.2" Pre-Glued with Foam Inserts
Wielen 2.2" 12-Spoke Rally Replica
Speed Control Type VXL-3s™ Electronic Speed Control (waterproof)
Motor (electric) 3600KV Brushless
Gear Ratio 11.82 final drive
Differential Type Gehard staal tandwieldiff, limited slip
Steering Bellcrank
Chassis Type Molded Composite Nylon Tub
Radio System Traxxas TQi stuurwielzender
Top snelheid

+/- 60km/u standaard
100 km/u met 3s lipo

WAT HEB JE ER VERDER NOG BIJ NODIG

NiMh LADER & ACCU:
Deze Traxxas is compleet met een 3000 mAh Traxxas accu. Deze accu's zijn als basis prima te gebruiken, hoewel er ook betere accu's zijn waar je redelijk wat langer ( tot 40%) kunt rijden.
Er wordt ook een en een automatisch afslaande 4A snellader meegeleverd, maar deze lader werkt alleen vanuit 12V, hij is uitgerust met een stekker voor in een sigarettenaansteker in een auto.
Als optie kun je een bijpassen losse voeding kiezen, waarmee je de lader dan vanuit het stopcontact kunt laden.
Een andere mogelijkheid is om meteen een complete lader aan te schaffen waarmee je dan zowel thuis als vanuit een 12V auto accu zowel NiMh als Lipo accu's kunt laden.

Geen artikelen gevonden voor: TRXSET1

Geen artikelen gevonden voor: battery-TRX-Optie-H

Geen artikelen gevonden voor: laderoptie TRX

.
Om de zender van stroom te voorzien, heb je nog 4 stuks AA penlites nodig, al dan niet oplaadbaar.

Geen artikelen gevonden voor: 17154*

.

VOOR DE BRUSHLESS VXL UITVOERING:

Lipo LADER & ACCU
Deze auto met zijn brushless systeem presteert helemaal overweldigend, zowel kwa snelheid als kwa rijtijd, als je hem met LIPO accu's gebruikt. als je met lipo's wilt gaan rijden, hebben we daar een een leuke aanbieding van een complete startset voor LIPO accu's voor:

Geen artikelen gevonden voor: SETLIPB4000

Geen artikelen gevonden voor: SETLIP6000

.