PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

TRAXXAS SLASH 4x4

Traxxas winkel PK Model RacingWij hebben een speciale afdeling met Traxxas auto's, gemiddeld staan er tussen de 40 en de 80 verschillende sets in voorraad.
 Ook hebben wij 80% van de Traxxas onderdelen uit voorraad leverbaar lipo lader met Traxxas lipo accu

Wij hebben bij alle Traxxas auto's een speciale aanbieding om tegen gereduceerde prijs een snellader en/of andere accu's aan te schaffen.


Zie hiervoor helemaal onder aan de pagina

Geen artikelen gevonden voor: traxxas electric car slash4*

.

VIERWIEL AANGEDREVEN SLASH MET BORSTELLOZE MOTOR

traxxas slash 4wd

De Traxxas Slash 4X4.is nu ook weer vernieuwd. Vanaf nu heeft hij het chassis van de Ultimate met het verlaagde zwaartepunt, waardoor de handelbaarheid een stuk beter is geworden.

verder is hij nu compleet met het audio onboard module, en het elektronische stabilisatie systeem

De Slash 4X4 is gebouwd voor veelzijdige RC plezier op en naast de baan met een geheel nieuw robuust chassis, super efficiƫnte cardanas aandrijving en een Velineon borstelloze motor voor snelheden van meer dan 60mph (~90km/h).


Het innovatieve ontwerp van de Slash 4X4 's biedt een combinatie van soepele vering. een laag zwaartepunt en een moderne, ultra-efficiƫnte 4-wheel drive systeem voor de nodige tractie om het vermogen van de brushless motor op de baan te brengen.

traxxas slash 4x4

De SLASH 4x4 is een nieuw ontwikkelde vierwiel aangedreven race truck voor terrein en verhard. De SLASH is een nieuwe generatie auto's welke SHORT COURSE TRUCKS genoemd worden. Hoewel ook deze auto's schaal 1/10 genoemd worden, is hij wat langer en breder dan gebruikelijk, het zijn dus behoorlijk forse auto's

De 4x4 is uitgevoerd met een aluminium centrale cardanas, met gentegreerde slipperkoppeling, stalen tandwielen en is natuurlijk volledig kogelgelagerd.

traxxas slash  4

De SLASH staat op grote truck wielen en banden, heeft lange draagarmen en heel soepel werkende olie gedempte schokbrekers. Daarmee kan hij elk terrein aan, de ophanging vangt alle schokken op, en de auto gedraagt zich heel stabiel.

Hij is voorzien van soepel werkende olie gevulde schokbrekers, instelbare turnbuckles, rubber afgedichte kogellagers een slipper clutch een een speciaal tandwieldifferentieel met planetaire tandwielen

De transmissie is helemaal afgesloten, daar kan normaal gesproken geen zand of vuil bij komen

 
traxxas slash chassis

De aandrijving wordt verzorgd door een super snelle borstelloze motor met bijbehorende waterdichte regelaar. Met een standaard 7 cellen NiMh accu rijdt deze Slash ongeveer 70 km/u, met Lipo's gaat dat nog harder, tot een dikke 100 km/u met een 3 cellen lipo accu

Alle elektronica is waterdicht gemaakt, ontvanger, regelaar, motor, (digitale-)stuurservo: alles is beschermd tegen vocht en vuil.

Niet inbegrepen zijn: 4AA penlites voor in de zender, een accu voor de auto en een lader hiervoor.

traxxas slash traxxas slash electronics
De SLASH 4x4 is ontworpen als echte vierwiel-aangedreven auto, voor een goede balans van deze vierwielaandrijver is de motor en de accu in het centrum van het chassis geplaatst. Dit geeft zowel druk op de achter als op de voorwielen, ook tijdens het springen blijft de auto daar goed mee in balans. De regelaar is waterdicht, en ook de ontvanger is weggewerkt in een afgesloten box, zodat er geen water of vuil bij kan. .

ON-BOARD AUDIO SYSTEEM

Traxxas SLASH 2WD MET ON-BOARD AUDIO

INNOVATIEF VAN TRAXXAS: SLASH 2WD MET ON-BOARD AUDIO

DE SNELHEID EN HET GEMAK VAN EEN ELEKTRO MET DE SENSATIE VAN EEN V8 RACE MOTOR

traxxas sound moduletraxxas blue tooth zenderDit nieuwe systeem van Traxxas werkt met een sound module wat in de auto is gemonteerd, en een luidspreker die tegen de body gemonteerd is. Er wordt een 3 kanaals zender meegeleverd, waarmee je het geluid aan of uit kan zetten. Als je het geluid aan zet vanaf de zender, hoor je de motor starten. Je kunt ook met stilstaande auto gas geven en dan hoor je de V8 motor toeren maken zoals in het echt voor de start ook gebeurt. Als je dan de schakelaar op de zender omzet, gaat de auto op het commando van de gastrigger reageren en kun je dus gewoon rijden, waarbij je het opzwepende geluid van de V8 hoort gerelateerd aan de hoeveel gas c.q. het aantal toeren van je motor, ook hoor je hem schakelen etc.

ELKEKTRONISCH STABILISATIE SYSTEEM

tsm ONTVANGER

TRaxxas stabilisatie systeem instelling
Traxxas heeft ook een eigen elektronisch stabilisatie systeem uitgebracht, wat ingebouwd zit in de ontvanger.
Dat werkt met o.a. een elektronische giro die de richting waarin de auto gaat in de gaten houdt.
Als de auto een plotselinge koersverandering maakt, geeft de giro dat aan, en een processor bekijkt dan dan of er een bijbehorend stuurcommando is gegeven. Zo niet ( stel jij rijdt gewoon rechtuit en de auto wijkt uit door bv een kuil) dan corrigeert de processor automatisch de richting van de auto door zelf een tegenstuur commando naar de stuurservo te sturen.
Dat zelfde gebeurt ook als je een bepaalde bocht rijdt, en de systeem merkt dat de achterkant uitbreekt: ook dan grijpt de software in een geeft een beetje tegenstuur, zodat de slip opgevangen wordt.

De mate van ingrijpen kun je ook tijdens het rijden heel makkelijk instellen met een extra draaiknop op de zender

KLEUREN VAN DE SLASH MET LCG CHASSIS - OBA EN TSM SYSTEEM

Traxxas slash OBA-TSM-LCG-VXL
De Slash 2WD VXL met LCG chassis, On Board Audio en TSM Stabilisatie systeem is leverbaar in 4 kleuren.

SPECIFICATIES VAN BEIDE TYPES SLASH 2WD VXL

TRAXXAS VXL brushless motortraxxas velineon brushless regelaarDe populaire SLASH VXL is uitgerust met een super snelle brushless motor en bijbehorende (waterdichte) regelaar, en bereikt daarmee zo uit de doos en met een standaard 7 cellen NiMh accu met gemak een snelheid van bijna 60 km/u. Mocht je dat niet snel genoeg vinden, dan kun je voor gebruik op verharde ondergrond een groter tandwiel monteren, waarmee de top naar een kleine 70 km/u gaat.
Een originele Traxxas accu kan tegen een kleine meerprijs meegeleverd worden, maar je kunt ook voor een andere accu kiezen natuurlijk 

Maar deze VXL versie is ook geschikt voor gebruik van 2 of 3 cellen Lipo accu's. Met een 2 cellen Lipo heb je ongeveer dezelfde top, maar een nog snellere acceleratie, met een 3 cellen Lipo kunnen topsnelheden van ruim boven de 100 km/u behaald worden. Spectaculair, maar met dat vermogen is de auto moeilijk controleerbaar!

traxxas slash VXL snelheid

TRAXXAS TQi BESTURING MET TELEMETRIE

Traxxas TQi Blue Tooth zenderDeze Traxxas wordt geleverd met een storingsvrije 2.4GHz TQi besturing. Deze zender werkt met een gecodeerd signaal en is niet te storen door een andere zender of externe storingsbron. In het onwaarschijnlijke geval dat er toch een probleem is en de ontvanger geen goed zender signaal meer ontvangt (bv leeg-rakende zender batterijen), wordt de auto stop gezet.
Ook de reikwijdte van deze systemen zijn veel verder dan wat met een kristalzender mogelijk was, in het vrije veld is 2 a 300 meter geen uitzondering.

traxxas telemetry displayDe Traxxas TQi 2.4 GHz zender kan uitgevoerd worden met een Blue Tooth Module waarmee verbinding gemaakt kan worden met een Smartphone. Bij sommige modellen is het module standaard al gemonteerd, bij sommige andere is het module als optie leverbaar. (Zie hiervoor de specificatie bij de auto in de tekst bovenaan de pagina). Met een BT module in de zender en na het downloaden van een gratis app kun je diverse instellingen van de zender grafisch op het scherm van je iPhone zien en aanpassen, zoals stuuruitslag, exponentieel, draairichting etc,  .
Ook kun je dan diverse sensoren in de auto monteren, waarna je dingen als actuele snelheid, maximaal gehaalde snelheid, gereden afstand, spanning van de accu, temperatuur van de motor etc. kunt aflezen.

klik hier voor meer uitleg over de TQi

ACCU EN LADER

TRaxxas Stampede stekkersTraxxas lader De regelaar en de accu's zijn voorzien van speciale goudstekkers, omdat de standaard stekkersystemen het vermogen van deze auto niet door kunnen laten. Deze stekkers zijn los te verkrijgen om ze zelf aan een accupack te kunnen solderen

Hoewel het het mooiste is om een speciale laadkabel te maken, zijn er ook verloop stekkers om een accu met Traxxas stekker aan een lader te koppelen met een Tamiya style stekker.
Minder aan te raden, maar wel mogelijk is om met een verloopstekker accu's met een Tamiya stekker aan de regelaar met Traxxas stekkers te verbinden. Op den duur zullen er echter problemen met de Tamiya stekker ontstaan.

De nieuwe generatie Traxxas auto's wordt geleverd met een 4A lader die vanuit een 12V auto accu gevoed moet worden. De lader is voorzien van een stekker die in een sigarettenaansteker vaneen auto past.
Traxxas voedingEr is ook een 220 voeding leverbaar, deze is voorzien van een passende contra stekker, en met deze voeding kun je de standaard meegeleverde 12V lader dus ook thuis vanuit het stopcontact voeden. klik hier voor deze 220V voeding, (of zie TRX2976G). Je kunt ook overwegen er een goede NiMh of een NiMh-Lipo combi lader met ingebouwde voeding bij te nemen.

specificaties SLASH
Length 568mm
Front Track 296mm
Rear Track 296mm
Weight 2.16kg
Height (overall) 214mm
Wheelbase 335mm
Banden BFGoodrich Mud-Terrain T / A banden
Front Wheels Bad Lock
Rear Wheels Bad Lock
Speed Control Type VXL 3s Brushless
Motor (electric) Velineon 3500
Brushless
Transmission centrale cardanas, 2 differentielen
Steering Bellcrank
Chassis Type Molded Composite Nylon Tub

WAT HEB JE ER VERDER NOG BIJ NODIG

NiMh LADER & ACCU:
Deze Traxxas is compleet met een 3000 mAh Traxxas accu. Deze accu's zijn als basis prima te gebruiken, hoewel er ook betere accu's zijn waar je redelijk wat langer ( tot 40%) kunt rijden.
Er wordt ook een en een automatisch afslaande 4A snellader meegeleverd, maar deze lader werkt alleen vanuit 12V, hij is uitgerust met een stekker voor in een sigarettenaansteker in een auto.
Als optie kun je een bijpassen losse voeding kiezen, waarmee je de lader dan vanuit het stopcontact kunt laden.
Een andere mogelijkheid is om meteen een complete lader aan te schaffen waarmee je dan zowel thuis als vanuit een 12V auto accu zowel NiMh als Lipo accu's kunt laden.

Geen artikelen gevonden voor: TRXSET1

Geen artikelen gevonden voor: battery-TRX-Optie-H

Geen artikelen gevonden voor: laderoptie TRX

.
Om de zender van stroom te voorzien, heb je nog 4 stuks AA penlites nodig, al dan niet oplaadbaar.

Geen artikelen gevonden voor: 17154*

.

VOOR DE BRUSHLESS VXL UITVOERING:

Lipo LADER & ACCU
Deze auto met zijn brushless systeem presteert helemaal overweldigend, zowel kwa snelheid als kwa rijtijd, als je hem met LIPO accu's gebruikt. als je met lipo's wilt gaan rijden, hebben we daar een een leuke aanbieding van een complete startset voor LIPO accu's voor:

Geen artikelen gevonden voor: SETLIPB4000

Geen artikelen gevonden voor: SETLIP6000

.