PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

TRAXXAS TELLURIDE 4x4 VIERWIEL AANGEDREVEN TRAIL RIG

Traxxas winkel PK Model RacingWij hebben een speciale afdeling met Traxxas auto's, gemiddeld staan er tussen de 40 en de 80 verschillende sets in voorraad.
 Ook hebben wij 80% van de Traxxas onderdelen uit voorraad leverbaar lipo lader met Traxxas lipo accu

Wij hebben bij alle Traxxas auto's een speciale aanbieding om tegen gereduceerde prijs een snellader en/of andere accu's aan te schaffen.


Zie hiervoor helemaal onder aan de pagina

Geen artikelen gevonden voor: traxxas electric car TEL*

.

TRAXXAS TELLURIDE 4x4 VIERWIEL AANGEDREVEN TRAIL RIG

TRAXXAS TELLURIDE 4x4 trail

Gebaseerd op de Slash 4x4 heeft Traxxas een nieuwe trail annex off-road auto uitgebracht die zeer geschikt is om door het ruwste terrein te crossen of over obstakels te klimmen. Met de standaard overbrenging en de semi gesperde differentielen beschikt de Telluride over enorm veel trekkracht, en is hij geschikt om als trail auto gebruikt te worden, waarmee je over de meest bizarre obstakels en sporen in het terrein kunt rijden.
Door een ander tandwiel op de motor te monteren wordt de snelheid een stuk hoger ( tot aan 55 km/u aan toe), en heb je opeens een off-road racer, waarmee overigens ook op straat kunt rijden.

Kortom, de Telluride is van alles in één.

TRAXXAS TELLURIDE 4x4 rijhoogte

Deze Telluride 4x4 Trail Rig heeft een grote bodemvrijheid en lange, soepele veerwegen, zodat hij overal overheen kan komen.
De aandrijving komt van een sterke 550 borstelmotor in combinatie met de beroemde waterdichte snelheidsregelaar van Traxxas.

TRAXXAS TELLURIDE 4x4 chassis


De Telluride 4x4 is uitgevoerd met een aluminium centrale cardanas, met gentegreerde slipperkoppeling, stalen tandwielen en is natuurlijk volledig kogelgelagerd.
Het vermogen van de motor wordt via de centrale cardanas overgebracht op de extra sterke differentiëlen tussen de voor en de achterwielen.
Deze differentiëlen zijn gevuld met super taaie siliconen olie, waardoor het diff een gelimiteerde slip heeft, zodat je ook tractie hebt als de auto ergens tegenop moet klimmen.

TRAXXAS TELLURIDE 4x4 proef 

Alle elektronica is waterdicht gemaakt, ontvanger, regelaar, motor, (digitale-)stuurservo: alles is beschermd tegen vocht en vuil.

TRAXXAS TQ BESTURING

Traxxas TQi zender met docking station traxxas telluride 4x4 waterdichte ontvanger

Deze Traxxas wordt geleverd met een storingsvrije 2.4GHz TQ besturing.

Deze zender werkt met een gecodeerd signaal en is niet te storen door een andere zender of externe storingsbron. In het onwaarschijnlijke geval dat er toch een probleem is en de ontvanger geen goed zender signaal meer ontvangt (bv leeg rakende zenderbatterijen), wordt de auto stop gezet.

Ook de reikwijdte van deze systemen zijn veel verder dan wat met een kristalzender mogelijk was, in het vrije veld is 2 a 300 meter geen uitzondering.

De ontvanger is gemonteerd in een waterdicht box waarin hij beschermd is tegen stof en water

ACCU EN LADER

TRaxxas Stampede stekkersTraxxas lader De regelaar en de accu's zijn voorzien van speciale goudstekkers, omdat de standaard stekkersystemen het vermogen van deze auto niet door kunnen laten. Deze stekkers zijn los te verkrijgen om ze zelf aan een accupack te kunnen solderen

Hoewel het het mooiste is om een speciale laadkabel te maken, zijn er ook verloop stekkers om een accu met Traxxas stekker aan een lader te koppelen met een Tamiya style stekker.
Minder aan te raden, maar wel mogelijk is om met een verloopstekker accu's met een Tamiya stekker aan de regelaar met Traxxas stekkers te verbinden. Op den duur zullen er echter problemen met de Tamiya stekker ontstaan.

De nieuwe generatie Traxxas auto's wordt geleverd met een 4A lader die vanuit een 12V auto accu gevoed moet worden. De lader is voorzien van een stekker die in een sigarettenaansteker vaneen auto past.
Traxxas voedingEr is ook een 220 voeding leverbaar, deze is voorzien van een passende contra stekker, en met deze voeding kun je de standaard meegeleverde 12V lader dus ook thuis vanuit het stopcontact voeden. klik hier voor deze 220V voeding, (of zie TRX2976G). Je kunt ook overwegen er een goede NiMh of een NiMh-Lipo combi lader met ingebouwde voeding bij te nemen.

TRAXXAS TELLURIDE 4x4 proef TRAXXAS TELLURIDE 4x4 kleuren

De Telluride is leverbaar in 4 kleuren

Traxxas Telluride 4x4 chassis detail Traxxas Telluride 4x4 aandrijving

De transmissie is helemaal afgesloten, daar kan normaal gesproken geen zand of vuil bij komen
Alle draaiende transmissie delen, inclusief de wiellagers, zijn voorzien van stofdichte kogellagers.

Traxxas Telluride 4x4 slipkoppelingTraxxas Telluride 4x4 afschermkap
De Telluride 4x4 is uitgevoerd met een aluminium centrale cardanas, met gentegreerde slipperkoppeling,
Traxxas Telluride 4x4 aandrijfas
De aandrijfassen zijn telescopisch en hebben aan beide zijden een kruiskoppelin, dus geen losse dogbones die je kunt verliezen.
Traxxas Telluride 4x4 sturing
De besturing is extra versterkt, en heeft bovendien een veer-ontlasting welke schade aan de servo voorkomt bij rijden in ruw terrein.
Traxxas Telluride 4x4 ophanging

De Telluride 4x4 staat op grote truck wielen en banden, heeft lange draagarmen en heel soepel werkende olie gedempte schokbrekers. Daarmee kan hij elk terrein aan, de ophanging vangt alle schokken op, en de auto gedraagt zich heel stabiel.

Traxxas Telluride 4x4 schokbreker
Hij is voorzien van soepel werkende olie gevulde schokbrekers
specificaties TELLURIDE
Length 425mm
Front Track 281mm
Rear Track 281mm
Weight 2.4kg
Height (overall) 230mm
Wheelbase 273mm
Banden Khumo replica 2.2" banden
Front Wheels .2" satin chrome, black beadlock-style
Rear Wheels .2" satin chrome, black beadlock-style
Speed Control Type XL-5 elektronische regelaar
met 50% trainingsstand
Motor (electric) Titan 550 12 wikkelingen
Transmission centrale cardanas, 2 differentiëlen, telescopische aandrijfassen met 2 kruiskoppelingen
Steering Bellcrank
Chassis Type Molded Composite Nylon Tub
differentieel 2 stuks, met gehard stalen tandwielen, gesealed en gevuld met siliconen olie

WAT HEB JE ER VERDER NOG BIJ NODIG

NiMh LADER & ACCU:
Deze Traxxas is compleet met een 3000 mAh Traxxas accu. Deze accu's zijn als basis prima te gebruiken, hoewel er ook betere accu's zijn waar je redelijk wat langer ( tot 40%) kunt rijden.
Er wordt ook een en een automatisch afslaande 4A snellader meegeleverd, maar deze lader werkt alleen vanuit 12V, hij is uitgerust met een stekker voor in een sigarettenaansteker in een auto.
Als optie kun je een bijpassen losse voeding kiezen, waarmee je de lader dan vanuit het stopcontact kunt laden.
Een andere mogelijkheid is om meteen een complete lader aan te schaffen waarmee je dan zowel thuis als vanuit een 12V auto accu zowel NiMh als Lipo accu's kunt laden.

Geen artikelen gevonden voor: TRXSET1

Geen artikelen gevonden voor: battery-TRX-Optie-H

Geen artikelen gevonden voor: laderoptie TRX

.
Om de zender van stroom te voorzien, heb je nog 4 stuks AA penlites nodig, al dan niet oplaadbaar.

Geen artikelen gevonden voor: 17154*

.

VOOR DE BRUSHLESS VXL UITVOERING:

Lipo LADER & ACCU
Deze auto met zijn brushless systeem presteert helemaal overweldigend, zowel kwa snelheid als kwa rijtijd, als je hem met LIPO accu's gebruikt. als je met lipo's wilt gaan rijden, hebben we daar een een leuke aanbieding van een complete startset voor LIPO accu's voor:

Geen artikelen gevonden voor: SETLIPB4000

Geen artikelen gevonden voor: SETLIP6000

.