PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

Traxxas X-MAXX 4X4 SUPER TRUCK

Traxxas winkel PK Model RacingWij hebben een speciale afdeling met Traxxas auto's, gemiddeld staan er tussen de 40 en de 80 verschillende sets in voorraad.
 Ook hebben wij 80% van de Traxxas onderdelen uit voorraad leverbaar lipo lader met Traxxas lipo accu

Wij hebben bij alle Traxxas auto's een speciale aanbieding om tegen gereduceerde prijs een snellader en/of andere accu's aan te schaffen.


Zie hiervoor helemaal onder aan de pagina

Geen artikelen gevonden voor: traxxas electric car X_MAXX

.

TRAXXAS X-MAXX 4X4 SUPER TRUCK

traxxas X-Maxx logoTraxxas X-Maxx in kleur
De Traxxas X-maxx is grootDeze super grote Traxxas X-Maxx monster truck wordt aangedreven door een extra grote brushless motor ( dezelfde waar de X01 180 km/u mee haalt), maar in dit geval uitgelegd natuurlijk om extra veel trekkracht te ontwikkelen.
De X-Maxx is geheel nieuw opgezet om een indrukwekkende Monster truck op te zetten, natuurlijk met de technische now how van Traxxas, maar met vele vernieuwende ideeën.

Traxxas X-Maxx zelf oprichtend systeem

Een van de nieuwe eigenschappen is dat deze X-Maxx is uitgerust met een automatisch zelfoprichtend systeem. Als de truck op zijn kop ligt, druk je op een knop en begint de truck te schommelen (door op een slimme manier te sturen en gas - rem te geven, tot de truck na enkele schommelingen weer op zijn wielen staat.
De X-Maxx is uitgerust met het Traxxas TSM systeem, een elektronisch stabilisatie systeem wat onbedoelde koers afwijkingen automatisch corrigeert, de zender is verder voorzien van een Blue Tooth module waarmee je contact kunt maken met je smartphone (uitleg zie verder op deze pagina)

Traxxas X-Maxx chassis

Voor de X-Maxx is een volledig nieuw chassis en ophangingen ontwikkeld, niet alleen super sterk, maar met de extreem lange veerweg en de enorme wielen kun je met deze auto overal doorheen ploegen!

Traxxas X-Maxx top-chassis

Traxxas X-Maxx accu wissel systeemVoor de accu's is zowel links als rechts een afgesloten accu compartiment voorzien die ruimte bieden aan verschillende maten accu's, tot voor een Rc auto hele grote maten..
Deze accubakken hebben een speciale snelsluiting die de accu's secuur vast houden, terwijl ze toch in een oogwenk te verwisselen zijn.

Traxxas X-Maxx structuur

Het chassis is modulair opgebouwd, met een centraal deel, en losse voor en achter kant welke gedeeltelijk in het chassis schuiven. Dit maakt sleutelen aan de auto een stuk makkelijker omdat je nu overal goed bij kunt komen.

 
Traxxas X-Maxx MOTORHet hart van deze X-Maxx is deze enorme extra grote borstelloze motor, gekoppeld aan een super regelaar, die in staat is om enorme stromen naar de motor te regelen. Deze set komt van Castle Creations en is speciaal gemaakt voor auto.

De regelaar en motor zijn voorzien van dikke bedrading en 6.5mm gold stekkers. De regelaar kan gebruikt worden met accu's vanaf 14.4V ( 2 x 6cellen NiMh accu) tot 22.2V (2 x 3 cellen Lipo accu's)

Voor gebruik met lipo accu's heeft de regelaar een speciale mode waarbij de onderspanning van de lipo accu's bewaakt wordt, zodat deze accu's niet te diep ontladen kunnen worden. De instellingen kunnen via de zender geprogrammeerd worden, maar je kunt hem ook via een (optionele) adapter op de USB bus van een computer aansluiten om de regelaar in te stellen.

traxxas x-max accu en lader comboDe motor is een extra dikke 1650Kv motor met aluminium motorhuis, high grade kogellagers en speciale Neodymium magneten, en een 5mm dikke motoras. Dit alles om op een betrouwbare manier een super vermogen te kunnen leveren.

De X-Maxx wordt geleverd zonder accu's, maar wij hebben wel een speciale deal bestaande uit 2 3 cellen Lipo accu's van 5000 mAh en een traxxas duo lader waar je twee accu's tegelijkertijd maar onafhankelijk van elkaar op kunt laden. Als je deze set aanklikt bij de opties tijdens het bestellen van de auto, krijg je die voor een speciale prijs t.o.v. de normale waarde van die set

 

TRAXXAS TQi BESTURING MET TELEMETRIE

Traxxas TQi Blue Tooth zenderDeze Traxxas wordt geleverd met een storingsvrije 2.4GHz TQi besturing. Deze zender werkt met een gecodeerd signaal en is niet te storen door een andere zender of externe storingsbron. In het onwaarschijnlijke geval dat er toch een probleem is en de ontvanger geen goed zender signaal meer ontvangt (bv leeg-rakende zender batterijen), wordt de auto stop gezet.
Ook de reikwijdte van deze systemen zijn veel verder dan wat met een kristalzender mogelijk was, in het vrije veld is 2 a 300 meter geen uitzondering.

traxxas telemetry displayDe bij de X-Maxx geleverde Traxxas TQi 2.4 GHz zender is uitgerust met een Blue Tooth Module waarmee verbinding gemaakt kan worden met een Smartphone. Na het downloaden van een gratis app kun je diverse instellingen van de zender grafisch op het scherm van je iPhone zien en aanpassen, zoals stuuruitslag, exponentieel, draairichting etc,  .
Ook kun je dan diverse sensoren in de auto monteren, waarna je dingen als actuele snelheid, maximaal gehaalde snelheid, gereden afstand, spanning van de accu, temperatuur van de motor etc. kunt aflezen.

klik hier voor meer uitleg over de TQi

ELEKTRONISCH STABILISATIE SYSTEEM

tsm ONTVANGER

TRaxxas stabilisatie systeem instelling
Ook deze X-Maxx is voorzien van een elektronisch stabilisatie systeem, wat ingebouwd zit in de ontvanger.
Dat werkt met o.a. een elektronische giro die de richting waarin de auto gaat in de gaten houdt.
Als de auto een plotselinge koersverandering maakt, geeft de giro dat aan, en een processor bekijkt dan dan of er een bijbehorend stuurcommando is gegeven. Zo niet ( stel jij rijdt gewoon rechtuit en de auto wijkt uit door bv een kuil) dan corrigeert de processor automatisch de richting van de auto door zelf een tegenstuur commando naar de stuurservo te sturen.
Dat zelfde gebeurt ook als je een bepaalde bocht rijdt, en de systeem merkt dat de achterkant uitbreekt: ook dan grijpt de software in een geeft een beetje tegenstuur, zodat de slip opgevangen wordt.

De mate van ingrijpen kun je ook tijdens het rijden heel makkelijk instellen met een extra draaiknop op de zender
Traxxas X-Maxx maat

Hier zie je de maat van deze grote auto in verhouding tot een normale 1/10 STAMPEDE

Traxxas X-Maxx MATENDe Traxxas X-Maxx is in 2 kleuren leverbaar
Traxxas X-Maxx motorsteun

De extreem-sterke motor wordt gefixeerd in een extra sterke motorsteun.
Afstellen van de tandwielspeling gaat heel makkelijk: de steun is van codes voorzien en door die op de juiste plaats te te houden is de tandwiel speling automatisch juist.
Traxxas X-Maxx schokbrekersDe extra lange en dikke schokbrekers worden gemonteerd op een 3D gevormde schokbrekersteun die super sterk is.
De behuizing van de olie gevulde dempers is van geanodiseerd aluminium en in combinatie met de speciale zuigers werken ze uitermate soepel.
De zuigerstangen zelf zijn 5.2mm dik, en zullen niet makkelijk verbuigenx-maxx schokbreker
Traxxas X-Maxx ophanging

De stuurblokken zijn over-gedimentioneerd en daardoor bestand tegen een strootje.
De aandrijfassen zijn van gehard staal om het enorme koppel van de motor naar de wielen over te kunnen brengen. aan de kant van de wielen zijn versterkte kruiskoppelingen gemonteerd.

De wielmeenemers zijn extra groot (24mm) en net als de velgen voorzien van sleuven, waardoor de aandrijfkrachten over een groter oppervlak verdeeld worden om doorslaan van de meenemers in de velg te voorkomen
Traxxas X-Maxx differentieelx-maxx slippertclutch

De differentiëlen zijn uitgevoerd met stalen tandwielen en stalen frictie platen die inslijten van het diffhuis voorkomen.
 Om min of meer sperwerking te creëren, kun je de diffs met verschillende diktes diff-olie vullen.
De diffs zijn dusdanig gemonteerd, dat ze makkelijk bereikbaar zijn.

Ter bescherming van de transmissie is een slipperclutch gemonteerd. Deze slipperclutch heeft een metalen huis met ventilatie schoepen voor een extra lange levensduur
Traxxas X-Maxx wielen De banden zijn speciaal ontworpen om onder alle omstandigheden grip te hebben.
Deze extreem grote banden vragen om extra sterke aandrijfassen, daarom heeft Traxxas speciale gehard-stalen assen gemonteerdTRaxxas X-Maxx stalen aandrijfassen
Traxxas X-Maxx body systeemTraxxas heeft een heel slim systeem gemaakt om de grote body makkelijk te kunnen afnemen of vastzetten. Aan de voorkant "haak" je hem in een speciale steun, en aan de achterkant zit een speciale klik systeem met een snelspanner.
SPECIFICATIES Traxxas X-Maxx
Lengte 758mm
breedte voor 540mm
breedte achter 540mm
gewicht 8.6kg
hoogte 350mm
wielbasis 480mm
lengte schokbrekers 187mm
Banden (gelijmd) 203 x 100mm
wielen 110x145mm
elektronische regelaar Velineon VXL-6S
Motor (brushless) Velineon 1600KV
Transmissie Heavy-Duty met centrale cardanas
Overall Drive Ratio 8.24 (stock, out-of-box)
Differential Type Hardened Steel Bevel, Sealed, Limited slip
Gear Pitch M 1.0
Chassis Structure/Material Comp[osite Nylon 3D tube
Steering Bellcrank
Radio System Traxxas TQi 2.4 GHz met TSM ontvanger
Top snelheid standaard 60 km/u,
aanbevolen accu 2 stuks 3 cell Traxxas 5.000 MAh lipo
(niet inbegrepen)

Niet inbegrepen:
4 penlites voor in de zender,
Lipo accu en lader

LIPO ACCU'S

Lipo LADER & ACCU
Deze auto is gemaakt om met Lipo accu's te rijden, de prestaties zijn dan helemaal overweldigend, zowel qua snelheid als qua rijtijd.
 Wij bieden je tegen een zeer aantrekkelijke prijs een complete startset voor LIPO accu's aan:

Geen artikelen gevonden voor: TRX2990G

.
Om de zender van stroom te voorzien, heb je nog nodig 4 stuks AA penlites, al dan niet oplaadbaar.

Geen artikelen gevonden voor: 17154LA

Geen artikelen gevonden voor: 17154

.