PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

TRAXXAS XO-1 TOERWAGEN, 160 KM/U TOPSNELHEID

Traxxas winkel PK Model RacingWij hebben een speciale afdeling met Traxxas auto's, gemiddeld staan er tussen de 40 en de 80 verschillende sets in voorraad.
 Ook hebben wij 80% van de Traxxas onderdelen uit voorraad leverbaar lipo lader met Traxxas lipo accu

Wij hebben bij alle Traxxas auto's een speciale aanbieding om tegen gereduceerde prijs een snellader en/of andere accu's aan te schaffen.


Zie hiervoor helemaal onder aan de pagina

Geen artikelen gevonden voor: traxxas electric car X01

.

TRAXXAS XO-1 TOERWAGEN 0-160 KM/U BINNEN 5 SECONDEN

traxxas XO-1 logotraxxas XO-1

De Traxxas XO-1 1/7 toerwagen is een ongelofelijk snelle 1/7 toerwagen, welke met de een 6 cellen lipo accu binnen 2.5 seconden naar 100 km/u accelereert, en binnen 5 seconden op de 165 km/u zit!
Moet waanzinnig spectaculair zijn, maar gelukkig: standaard uit de doos is hij op een 90 km/u afgesteld, nog steeds spectaculair snel, maar zeker in het begin toch wel iets makkelijker te beheersen. De benodigde zaken ( o.a. tandwielen) om hem inderdaad veel harder te laten rijden worden wel in de doos meegeleverd, dus als je de moed hebt...............!

traxxas XO-1 chassis
traxxas XO-1 chassis kaal

Het chassis zelf is van gehard lichtmetaal, en wordt omgeven door kunststof vormdelen, die gemaakt zijn om de aerodynamische eigenschappen te perfectioneren, wat natuurlijk wel nodig is bij de snelheden die dit kanon kan halen. Je ziet ook dat de centrale cardanas in het midden gesteund wordt, om vibraties bij hoge snelheden te voorkomen

traxxas XO-1 set

Om het plaatje hieronder zie je de grote diffuser die achter-onder de auto zit, in samenwerking met de andere kunststof chassis delen zorgt deze voor de benodigde down force

traxxas XO-1 auto

traxxas XO-1 brushless motor en regelaarHet hart van deze snelle auto is deze enorme extra grote borstelloze moor, gekoppeld aan een super regelaar, die in staat is om enorme stromen naar de motor te regelen. Deze set komt van Castle Creations en is speciaal gemaakt voor auto.

De regelaar en motor zijn voorzien van dikke bedrading en 6.5mm gold stekkers.De regelaar kan gebruikt worden met accu's vanaf 14.4V ( 2 x 6cellen NiMh accu) tot 22.2V (2 x 3 cellen Lipo accu's)

Voor gebruik met lipo accu's heeft de regelaar een speciale mode waarbij de onderspanning van de lipo accu's bewaakt wordt, zodat deze accu's niet te diep ontladen kunnen worden. De instellingen kunnen via de zender geprogrammeerd worden, maar je kunt hem ook via een (optionele) adapter op de USB bus van een computer aansluiten om de regelaar in te stellen.

De motor is een extra dikke 1650Kv motor met aluminium motorhuis, high grade kogellagers en speciale Neodymium magneten, en een 5mm dikke motoras. Dit alles om op een betrouwbare manier een super vermogen te kunnen leveren.

Standaard uit de doos is de snelheid van deze XO-1 begrensd op ongeveer 90 km/u. Deze begrenzing kan na het downloaden van een speciale app verwijderd worden, pas dan kun je het volle potentieel van de auto krijgen, en zijn topsnelheden van 160 km/u mogelijk (we hebben een klant die de 185 al gehaald heeft)

TRAXXAS TQi BESTURING MET TELEMETRIE

Traxxas TQi Blue Tooth zenderDeze Traxxas wordt geleverd met een storingsvrije 2.4GHz TQi besturing. Deze zender werkt met een gecodeerd signaal en is niet te storen door een andere zender of externe storingsbron. In het onwaarschijnlijke geval dat er toch een probleem is en de ontvanger geen goed zender signaal meer ontvangt (bv leeg-rakende zender batterijen), wordt de auto stop gezet.
Ook de reikwijdte van deze systemen zijn veel verder dan wat met een kristalzender mogelijk was, in het vrije veld is 2 a 300 meter geen uitzondering.

traxxas telemetry displayDe bij de X01 geleverde Traxxas TQi 2.4 GHz zender is uitgerust met een Blue Tooth Module waarmee verbinding gemaakt kan worden met een Smartphone. Na het downloaden van een gratis app kun je diverse instellingen van de zender grafisch op het scherm van je iPhone zien en aanpassen, zoals stuuruitslag, exponentieel, draairichting etc,  .
Ook kun je dan diverse sensoren in de auto monteren, waarna je dingen als actuele snelheid, maximaal gehaalde snelheid, gereden afstand, spanning van de accu, temperatuur van de motor etc. kunt aflezen.

klik hier voor meer uitleg over de TQi

traxxas XO-1

Hier zie je de maat van deze grote auto in verhouding tot een normale 1/10 toerwagenModel 2014 van de Traxxas XO1 is in 4 kleuren leverbaar
TRX6407 - Traxxas XO-1 motor steun De extreem-sterke motor wordt gefixeerd in een extra sterke motorsteun.
Afstellen van de tandwielspeling gaat heel makkelijk: door de twee schroeven bovenop iets te lossen, kun je de motor heen en weer schuiven tot de juiste speling is ingesteld. Daarna de twee schroeven weer vastzetten natuurlijk!.
TRX6407 - Traxxas XO-1 aandrijfassenOm het enorme koppel van de brushless motor aan te kunnen, zijn speciaal voor deze auto ontworpen stalen aandrijfassen gemonteerd.
Deze assen hebben aan beide kanten kruiskoppelingen welke door een rubber mof afgesloten zijn van vuil en vocht
TRX6407 - Traxxas XO-1 schokbrekersteunenDe schokbrekers worden gemonteerd op extra dikke blauw geanodiseerde schokbrekersteunen van gehard lichtmetaal.
TRX6407 - Traxxas XO-1 c-hub carriersDe stuurblokken zijn opgehangen in C-Hub carriers welke ook weer uit gehard lichtmetaal gefreesd zijn
TRX6407 - Traxxas XO-1 stuurblokkenDe stuurblokken zelf zijn op hun beurt ook weer uit gehard lichtmetaal gefreesd
TRX6407 - Traxxas XO-1 achterasblokken Ook de achterwiel blokken zijn van dit lichtmetaal gemaakt.
TRX6407 - Traxxas XO-1 spoorstangen De spoorstangen zijn van 4mm dik gehard staal.
TRX6407 - Traxxas XO-1 differentieelDe differentieƫlen zijn uitgevoerd met stalen tandwielen. Om min of meer sperwerking te creeren, kun je de diffs met verschillende diktes diff-olie vullen. De diffs zijn dusdanig gemonteerd, dat ze makkelijk bereikbaar zijn.
TRX6407 - Traxxas XO-1 tandwielSpeciaal voor de XO-1 is een speciale manier van monteren voor het centrale tandwiel ontwikkeld. Het tandwiel brengt het koppel over op de centrale as via speciale rubber blokken, waardoor vibraties en plotselinge variaties in toerental gedempt worden. Dit geeft een soepele aandrijving, maar zorgt er zeker ook voor dat de tandwielen minder makkelijk kapot zullen gaan
TRX6407 - Traxxas XO-1 tandwielenDe tandwielen zelf hebben een relatief grove vertanding, waardoor de tanden zelf behoorlijk groot zijn en meer kracht kunnen overbrengen.
TRX6407 - Traxxas XO-1 banden De banden zijn speciaal ontworpen voor hoge snelheden, en zijn daarvoor uitgerust met een "belt", dat is een geweven versterking welke in de band ingevulcaniseerd is, en welke voorkomt dat de band opbolt en uit elkaar spat bij hoge snelheden. Bovendien blijft hierdoor ook bij hoge snelheden het loopvlak plat, en is er dus meer grip.
TRX6407 - Traxxas XO-1 accubak
De accubak is dusdanig ontworpen dat je accu van verschillende maten er goed in vast kunt zetten.
de lengte kan variƫren tussen de 135 en de 155mm.
de dikte is aanpasbaar tussen 23 en 25mm, en er zijn optionele montage clips waarmee je accu's tussen de 38 en de 43mm dikte kunt gebruiken.
SPECIFICATIES
Lengte 686mm
breedte voor 295mm
breedte achter 300mm
gewicht 4.700gr
hoogte 127.5mm
wielbasis 404mm
lengte schokbrekers 83/86mm
Banden (gelijmd) belted slicks 4.97 x 1.7"
wielen 3.3"split spaaks wielen met 17mm hex-meenemer
elektronische regelaar Castle Mamba Monster Extreme (25.2V max)
Motor (brushless) Traxxas Big Block Brushless 1650 KV
Transmissie Heavy-Duty met centrale cardanas
Overall Drive Ratio 9.36 (stock, out-of-box)
Differential Type Hardened Steel Bevel, Sealed
Gear Pitch M 1.0
Chassis Structure/Material 3mm duale plate, 6061-T6 gehard lichtmetaal
Steering Bellcrank
Radio System Traxxas TQi 2.4 GHz met docking station
Top snelheid standaard 90 km/u,
tot 165+ km/u met o.a. de tunings tandwielen set welke meegeleverd wordt.
type accu 2 stuks 3 cell Traxxas 5.000 MAh lipo
(niet inbegrepen bij de basis prijs van de auto)

Niet inbegrepen:
4 penlites voor in de zender,
Lipo accu en lader

LIPO ACCU'S

Lipo LADER & ACCU
Deze auto is gemaakt om met Lipo accu's te rijden, de prestaties zijn dan helemaal overweldigend, zowel qua snelheid als qua rijtijd.
 Wij bieden je tegen een zeer aantrekkelijke prijs een complete startset voor LIPO accu's aan:

Geen artikelen gevonden voor: SETLIP6000

Geen artikelen gevonden voor: TCR2917

Geen artikelen gevonden voor: TCR2918

.
Om de zender van stroom te voorzien, heb je nog nodig 4 stuks AA penlites, al dan niet oplaadbaar.
Helaas heeft de Traxxas zender standaard geen laadaansluiting. Als je een beetje handig bent en kunt solderen, kun je er wel vrij makkelijk een laadaansluiting op maken. Als je dat gedaan hebt, kun je de automatische lader gebruiken om de zender op te laden, daarvoor heb je dan wel een apart te bestellen laadsnoer nodig.
Een andere optie is de speciale laadbox voor 4 penlites die we maken, daarmee kun je ook de accu's van je zender opladen via de snellader.
En als simpele optie kun je ook de speciale penlite lader nemen met 4 Eneloop Accu's, dan ben je in 1 keer klaar

Geen artikelen gevonden voor: 17154LA

Geen artikelen gevonden voor: 17154

.
De Regelaar wordt gemaakt door Castle Creations, en is via de zender programmeerbaar. Dat is echter een wat omslachtige methode, makkelijker is om de volgende Computer Link er bij te nemen. Deze set bestaat uit een programma op CD en de benodigde aansluitdelen, en hiermee kun je werkelijk alles op een makkelijke manier instellen. Heel belangrijk daarbij zijn sowieso de instellingen voor welke type accu, het aantal cellen van de lipo accu (belangrijk i.v.m. voorkomen van diep ontlading), maar ook andere zaken als hoe agressief de acceleratie en de remwerking moet zijn etc. Nieuw en eigenlijk nog wat makkelijker is de Fieldbox, waarmee de regelaar zonder computer ingesteld kan worden.

Geen artikelen gevonden voor: CC-010-0063-00

.