PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu
terug

TRAXXAS STAMPEDE & STAMPEDE VXL

Traxxas winkel PK Model RacingWij hebben een speciale afdeling met Traxxas auto's, gemiddeld staan er tussen de 40 en de 80 verschillende sets in voorraad.
 Ook hebben wij 80% van de Traxxas onderdelen uit voorraad leverbaar lipo lader met Traxxas lipo accu

Wij hebben bij alle Traxxas auto's een speciale aanbieding om tegen gereduceerde prijs een snellader en/of andere accu's aan te schaffen.


Zie hiervoor helemaal onder aan de pagina

Geen artikelen gevonden voor: traxxas electric car stampede

.

TRAXXAS STAMPEDE EN STAMPEDE VXL 2WD

traxxas stampede logo
traxxas stampede top

De STAMPEDE is een twee wiel aangedreven MONSTER TRUCK waarmee je op allerlei soorten ondergrond kunt rijden/stunten/springen. Hij wordt volledig gemonteerd en rijklaar geleverd, inclusief Traxxas 2.4GHz  stuurwielzender en ontvanger, een digitale stuurservo, een elektronische regelaar met vooruit - rem en achteruit en een extra grote en sterke 550 serie motor, goed voor een topsnelheid uit de doos van rond de 50 km/u (met 7 cellen accu)

traxxas stampede zenderDe Stampede is nu ook leverbaar als STAMPEDE VXL versie. De VXL versie is uitgerust met een super snelle brushless motor en bijbehorende (waterdichte) regelaar, en bereikt daarmee zo uit de doos en met een standaard 7 cellen NiMh accu met gemak een snelheid van bijna 60 km/u. Mocht je dat niet snel genoeg vinden, dan kun je voor gebruik op verharde ondergrond een groter tandwiel monteren, waarmee de top naar een kleine 70 km/u gaat.
De Brushless - STAMPEDE VXL versie wordt geleverd met een 2.4 GHz BT besturing

Niet inbegrepen zijn: 4 AA penlites voor in de zender,

Traxxas Skully
traxxas skullie blauw en groen
Nieuw zijn de Traxxas Skully in blauw en groen, en de Traxxas Graniac.
Ze zijn technisch gelijk aan de gewone Stampede, maar hebben bij de body kleur passende chassisdelen
traxxas skully chassis Traxxas Craniac x traxxas craniac
traxxas stampede logo
traxxas stampede zij
De Stampede is een Monster Truck met grote, brede banden, soepele olie gedempte schokbrekers met zeer lange veerwegen en een grote bodemvrijheid ( hierboven op zijn hoogst, is ook lager te stellen) Hiermee is hij zeer geschikt voor het ruwste terrein, en ook sprongen en stunts zijn hem niet vreemd.
traxxas stampede voor
traxxas stampede chassis

TRAXXAS TQi BESTURING

Traxxas TQi zender met docking stationDe Traxxas STAMPEDE met koolborstelmotor wordt geleverd met een storingsvrije 2.4GHz TQi besturing. Deze zender werkt met een gecodeerd signaal en is niet te storen door een andere zender of externe storingsbron. In het onwaarschijnlijke geval dat er toch een probleem is en de ontvanger geen goed zender signaal meer ontvangt (bv leeg rakende zenderbatterijen), wordt de auto stop gezet.traxxas telemetry display
Ook de reikwijdte van deze systemen zijn veel verder dan wat met een kristalzender mogelijk was, in het vrije veld is 2 a 300 meter geen uitzondering.

De Traxxas TQi 2.4 GHz zender van de Stampede VXL kan uitgevoerd worden met een Blue Tooth Module waarmee verbinding gemaakt kan worden met een Smartphone. Bij sommige modellen is het module standaard al gemonteerd, bij sommige andere is het module als optie leverbaar. (Zie hiervoor de specificatie bij de auto in de tekst bovenaan de pagina). Met een BT module in de zender en na het downloaden van een gratis app kun je diverse instellingen van de zender grafisch op het scherm van je iPhone zien en aanpassen, zoals stuuruitslag, exponentieel, draairichting etc,  .
Ook kun je dan diverse sensoren in de auto monteren, waarna je dingen als actuele snelheid, maximaal gehaalde snelheid, gereden afstand, spanning van de accu, temperatuur van de motor etc. kunt aflezen.

klik hier voor meer uitleg over de TQi

ACCU EN LADER

TRaxxas Stampede stekkersTraxxas lader De regelaar en de accu's zijn voorzien van speciale goudstekkers, omdat de standaard stekkersystemen het vermogen van deze auto niet door kunnen laten. Deze stekkers zijn los te verkrijgen om ze zelf aan een accupack te kunnen solderen

Hoewel het het mooiste is om een speciale laadkabel te maken, zijn er ook verloop stekkers om een accu met Traxxas stekker aan een lader te koppelen met een Tamiya style stekker.
Minder aan te raden, maar wel mogelijk is om met een verloopstekker accu's met een Tamiya stekker aan de regelaar met Traxxas stekkers te verbinden. Op den duur zullen er echter problemen met de Tamiya stekker ontstaan.

De nieuwe generatie Traxxas auto's wordt geleverd met een 4A lader die vanuit een 12V auto accu gevoed moet worden. De lader is voorzien van een stekker die in een sigarettenaansteker vaneen auto past.
Traxxas voedingEr is ook een 220 voeding leverbaar, deze is voorzien van een passende contra stekker, en met deze voeding kun je de standaard meegeleverde 12V lader dus ook thuis vanuit het stopcontact voeden. klik hier voor deze 220V voeding, (of zie TRX2976G). Je kunt ook overwegen er een goede NiMh of een NiMh-Lipo combi lader met ingebouwde voeding bij te nemen.

TRAXXAS BRUSHLESS AANDRIJVING

Traxxas VXL-3 snelheids regelaarTraxxas brushless motor
De Traxxas STAMPEDE VXL (brushless versie)  wordt geleverd met een super snelle brushless motor en bijbehorende (waterdichte) regelaar, en bereikt daarmee zo uit de doos en met een standaard 7 cellen NiMh accu met gemak een snelheid van bijna 60 km/u.
Voor wie daar eerst even aan moet wennen is deze regelaar uitgerust met een z.g. trainings mode, waarin de regelaar maar 50% vermogen naar de motor geeft. Dat voorkomt schade door onbewuste snelheidsproeven terwijl je daar nog niet aan gewend bent.. Zodra je daar klaar voor bent, schakel je deze trainingsstand uit, en kun je van het volle vermogen genieten.

Mocht je de standaard snelheid nog niet snel genoeg vinden, dan kun je voor gebruik op verharde ondergrond een groter tandwiel monteren, waarmee de top naar een kleine 70 km/u gaat.
Als je gebruik maakt van lipo accu's krijg je nog meer vermogen, en met een 3 cellen lipo zijn snelheden van rond de 100 km/u haalbaar!
De regelaar kan gebruikt worden met NiMh accu's, maar is ook voorzien van een inschakelbare lipo mode, waarin het te diep ontladen van lipo accu's niet mogelijk is. Daarmee wordt schade aan je lipo accu's voorkomen

traxxas stampede snelheids kaart
traxxas stampede snelheid

De STAMPEDE wordt geleverd met een 19 tands motortandwiel gemonteerd, daarmee is een goede overbrengingsverhouding mogelijk voor terrein rijden. Met het los meegeleverde 23 tands motortandwiel zijn de extreem hoge topsnelheden haalbaar op een verharde ondergrond.

traxxas stampede transmissietraxxas stampede wiel

De STAMPEDE beschikt over grote monstertruck wielen en banden, lange draagarmen en heel soepel werkende schokbrekers. Daarmee kan hij elk terrein aan, de ophanging vangt alle schokken op, en de auto gedraagt zich heel stabiel.

De transmissie is helemaal afgesloten, daar kan normaal gesproken geen zand of vuil bij komen 

 

Hij is voorzien van soepel werkende olie gevulde schokbrekers, rubber afgedichte kogellagers in de transmissie, een slipper clutch een een speciaal tandwieldifferentieel met planetaire tandwielen

TRaxxas Stampede verenTRaxxas Stampede achterwiel

 De lange draagarmen en olie gedempte schokbrekers zorgen voor goede terrein eigenschappen

TRaxxas Stampede servoVoor het stuur is voorzien in een super sterke digitale servo
TRaxxas Stampede motorDe 12 wikkelingen 550 serie motor (standaard Stampede) zorgt voor enorme vermogens, maar is smeuïg genoeg om de auto goed onder controle te houden
TRaxxas Stampede regelaar De regelaar (standaard Stampede) is voorzien van een vooruit - rem en achteruit, en kan met 6 tot 8 cellen NiMh accu's gebruikt worden.

Hij is eenvoudig in te stellen, en voorzien van 3 verschillende programma's: sport mode (met 100% vooruit, 100% rem en 100% achteruit), een race mode (achteruit is uitgeschakeld) en een trainings mode, waarin het vermogen van de motor op 50% wordt begrensd.

Hij is thermisch beveiligd tegen overbelasting.

Natuurlijk is ook de regelaar waterproof

specificaties STAMPEDE
  standaard STAMPEDE STAMPEDE VXL
Lengte 413mm
breedte voor 324mm
breedte achter 324mm
gewicht 1.85kg
hoogte 241mm
wielbasis 270mm
Front Shock Length Long
Rear Shock Length XXLong
Front Tires 2.8" Talon
Rear Tires 2.8" Talon
Front Wheels 2.8" mirror chrome All Stars
Rear Wheels 2.8" mirrir chrome All Stars
snelheids regelaar XL-5 Electronic Speed Control with Forward/Reverse/Brake Vilineon brushless
Motor (electric) Titan 12T 550 (12-turn) 3600KV Brushless
Gear Ratio 2.72 internal
12.34 final drive
Differential Type Planetary gear diff
Transmission Magnum 272
Steering Bellcrank
Chassis Type Molded Composite Nylon Tub
Radio System Traxxas TQ stuurwielzender 2.4GHz Traxxas Link
Top snelheid

+/- 50km/u

+/- 60 tot 110 km/u
traxxas stampede kleuren

WAT HEB JE ER VERDER NOG BIJ NODIG

NiMh LADER & ACCU:
Deze Traxxas is compleet met een 3000 mAh Traxxas accu. Deze accu's zijn als basis prima te gebruiken, hoewel er ook betere accu's zijn waar je redelijk wat langer ( tot 40%) kunt rijden.
Er wordt ook een en een automatisch afslaande 4A snellader meegeleverd, maar deze lader werkt alleen vanuit 12V, hij is uitgerust met een stekker voor in een sigarettenaansteker in een auto.
Als optie kun je een bijpassen losse voeding kiezen, waarmee je de lader dan vanuit het stopcontact kunt laden.
Een andere mogelijkheid is om meteen een complete lader aan te schaffen waarmee je dan zowel thuis als vanuit een 12V auto accu zowel NiMh als Lipo accu's kunt laden.

Geen artikelen gevonden voor: TRXSET1

Geen artikelen gevonden voor: battery-TRX-Optie-H

Geen artikelen gevonden voor: laderoptie TRX

.
Om de zender van stroom te voorzien, heb je nog 4 stuks AA penlites nodig, al dan niet oplaadbaar.

Geen artikelen gevonden voor: 17154*

.

VOOR DE BRUSHLESS VXL UITVOERING:

Lipo LADER & ACCU
Deze auto met zijn brushless systeem presteert helemaal overweldigend, zowel kwa snelheid als kwa rijtijd, als je hem met LIPO accu's gebruikt. als je met lipo's wilt gaan rijden, hebben we daar een een leuke aanbieding van een complete startset voor LIPO accu's voor:

Geen artikelen gevonden voor: SETLIPB4000

Geen artikelen gevonden voor: SETLIP6000

.