PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

TRAXXAS ATON DRONE

Geen artikelen gevonden voor: TRX-ATON

TRAXXAS ATON DRONE

traxxas aton logotraxxas aton vliegende drone
De Traxxas Alias is een fantastisch vliegende drone met super sterke motoren, uitgebreide electronica voor de besturing, inclusief GPS systeem en 6 assige giro stabilisatie en een uitgekiende software die werkelijk vrijwel alles mogelijk maakt.

Er zijn verschillende vliegmodes, die je zelf ook nog eens aan kunt passen.
 • In de SPORT mode neemt de drone veel werk van je over en vangt hij zelf onverhoedse en ongewenste bewegingen op, en stabilseert hij de vlucht voor je.
 • In de EXPERT mode ben je zelf volledig de baas, en kun je dankzij de extreem sterke motoren de meest waanzinnige stunts doen ( mits je kunt vliegen natuurlijk!)
  De topsnelheid van de Aton is overigens een verbazingwekkende 85 kmu!.
 • De FILM mode is helemaal makkelijk: De drone wordt super gestabiliseerd, en vliegt in de "stick georienteerd" mode. Eigenlijk komt het er op neer dat je de drone alleen maar richtings veranderingen en hoogte wijzigingen opgeeft, als je niets doet, blijft de drone automatisch op de plek waar je hem hebt gebracht.
 • De Aton drone heeft ook een HOME functie: met een druk op de knop op de zender vliegt hij geheel automatisch terug naar de plek waar hij is opgestegen en land zichzelf heel zachtjes. Deze functie wordt ook automatisch ingesteld mocht de verbinding tussen de zender en de Atom verbroken worden, ook dan komt hij automatisch terug naar de plek waar hij is opgestegen.


traxxas aton drone rood
.

STICK GEORIENTEERD

blade 350 qx stick mode
De Stick georenteerd mode maakt het zeker voor minder ervaren vliegers heel makkelijk om met deze drone te vliegen, je hoeft je zelf geen rekening te houden met de richting waarin de drone vliegt, om een koers verandering te doen

NORMALE STICK MODE

In de normale stick mode, gaat het vliegtuig met de neus naar voren als je "naar voren" geeft op de zender. Als de neus dus naar je toe gericht is, en je geeft naar voren, (daartoe moet je de knuppel van je af bewegen) komt het vliegtuig NAAR JE TOE, als hij met de neus naar rechts hangt, beweegt het toestel zich t.o.v. jezelf naar rechts als je "naar voren" op de zender geeft. De Aton heeft wel een hele felle LED in de neus die goed zichtbaar is, zodat je weet wat de voorkant is, maar bij een drone die net zo makkelijk alle kanten op gaat is het niet altijd even makkelijk om te weten hoe de oriëntatie van het vliegtuig is

STICK GEORIENTEERD

in de stick "georienteerd mode", beweegt de drone zich in de richting waarin je de stuurknuppel beweegt, ongeacht de stand van het vliegtuig. Eigenlijk dus alsof je er in zit. Dus als hij met de neus naar je toe in de lucht hangt, en je beweegt de knuppel van je af (in de normale mode is dat dus vooruit en zou hij naar je toe komen), gaat het vliegtuig ook van je af. Ook als de neus naar rechts gericht is, en je drukt de knuppel van je af, gaat hij van je af en niet naar rechts wat hij in de normale mode zou doen.  Heel ervaren vliegers vinden dit maar vreemd, maar minder ervaren vliegers hebben hier geen enkel probleem mee maar kunnen hierdoor zonder veel na te hoeven denken deze kist perfect controleren. Zelf als je nog nooit gevlogen hebt, kun je binnen een paar minuten volleerd vliegen met deze quadcopter
Traxxas Aton complete set
De Aton wordt als compleet vliegklare set geleverd, inclusief zender, lipo accu en lader, vibratie vrije camera steun, verhoogd landingsgestel, reserve propellers en zelf batterijen voor in de zender. Er hoeft dus niets meer bij!

traxxas aton
Het verhoogde landingsgestel is voor gebruik zonder camera niet nodig, de onderkant van het frame is zodanig gecontrueerd dat je daar gewoon op kunt landen.
Traxxas Aton gimbal - gemotoriseerde camera steunTraxxas Aton camera steun
Wil je met een camera vliegen, (daartoe is een vibratie-vrije maar niet bestuurbare camerasteun meegeleverd) dan kun je het landingsgestel met de hoge poten monteren, zodat je camera daar veilig tussen kan hangen.

Optioneel is een 2 assige gemotorideerde camerasteun (GIMBAL) leverbaar, waarmee de camera automatisch in een bepaalde richting gehouden wordt, ongeacht de stand van de drone zelf.


traxxas atom afmetingen
totale diameter 580mm
Rotor diameter 210mm
afstand tussen de motoren 370mm
hoogte 94mm
hoogte met landingsgestel 218mm
gewicht vliegklaar 860gr
vlucht systeem auto leveling
6 assen gestabiliseerd
accu 3000 mAh 3 cell LiPo (11.1V)
lader 220V, 3A laadstroom
motoren brushless, outrunner
camera steun fixed
vliegduur zonder camera 18-20 min
Topsnelheid 85km/u
aton controle box


In de brug bovenop de Aton zit niet alleen de ontvanger voor het GPS systeem, maar daar zijn ook diverse controle leds ingebouwd waar je de status van diverse systemen af kunt lezen, zoals. de GPS status, power on, return home locatie set, en overall systeem status
Aton brushless motor

De Aton wordt aangedreven door 4 ultra sterke maar efficiënte outer runner brushless motoren
Traxxas Aton lipo accu en lader


De set wordt geleverd inclusief een 3 cellen 3000 mAh lipo accu, en een bijpassende Lipo laders die vanuit het lichtnet werkt.

Optioneel is zelfs een 5000 mAh accu leverbaar voor nog langere vliegduur (tot 30 minuten)
traxxas aton reserve propellers

Ook worden 4 reserve propellers meegeleverd,
Natuurlijk zijn ook alle onderdelen van de Aton los leverbaar

De props hebben een bijzondere vorm, waardoor ze veel stiller zijn dan normale props, zodat je zonder herrie kunt vliegen
traxxas aton verlichting

De Traxxas Aton is voorzien van diverse kleuren LED verlichting, zodat je ook'in het donker kunt vliegen.
traxxas aton gimbal

Eveneens meegeleverd worden een verhoogd landingsgestel en een vaste, vibratie gedempte camera steun.
Optioneel zijn (binnenkort) ook 2 en 3 assige Gimbals (=gemotoriseerde camerasteun) leverbaar.
Een camera is niet inbegrepen
traxxas aton flight link
Binnenkort komt er ook een Traxxas Flight Link App beschikbaar waarmee je in combinatie met een smartphone een grafische interface hebt en volledige controle over diverse zaken krijgt
 • Flight Ready status
  accu status, GPS en zender status
 • Adjust film mode speed
  fine-tune de film setting door met je vinger over het scherm te vegen
 • Zender menu
  alle zender instellingen aanpassen
 • LED settings
  LEDs aan of uit zetten
 • vlieg modes
 • de response in zowel sport als expert mode aanpassen
 • Afstand limiet
  bepaal hoe ver de drone van je af mag vliegen
 • hoogte limiet
  bepaal de maximale vlieghoogte
 • Accu status
  check de accu capaciteit van de vliegaccu
 • Toekomstige functies (komen in de loop van 2016)
  • FPV view
  • 3 assen gimbal controle
  • Headless mode
Film Mode lets anyone fly. Whether you’re new to the world of flight or just want to capture aerial photos and videos, Aton is the quad for everyone. Attach the included landing gear and fixed mount and you’re ready to capture a birds-eye view in minutes. Takeoff is easy and all you have to do is direct Aton where to go. Aton practically flies itself. Press the Return to Home button and Aton flies back to its takeoff point thanks to the GPS. With Aton there is no experience required.
Sport Mode lets you experience the fun of flying. Perform flips and rolls at the push of a button and use Air Brakes if the flight gets too aggressive. With six-axis stabilization, Aton flies stable and true. With the onboard GPS, simply press the Return to Home button and Aton returns to its starting point. In Sport Mode, attach the landing gear and fixed mount and Aton is able to keep up with capturing faster action. Experience Aton and unlock the fun of flying
Aton is your aerial photography assistant, but it’s also a true high-performance quad. For the expert pilot who wants a challenge, Aton features Expert Mode. In Expert Mode, there’s no stabilization; you are in complete and total control. Perform loops and rolls on your own and rip through the air at 50+mph. Of course, if you get too carried away, Aton features Air Brakes to let you get things back under control. In a matter of seconds, you can set Aton to film mode to capture footage or let family and friends experience the fun of flying.