PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu
terug

VATERRA TWIN HAMMER 1/10 ROCK RACER

Geen artikelen gevonden voor: VAT electric cars ham

.

VATERRA TWIN HAMMER 1/10 ROCK RACER

vaterra logo
Vaterra Rock Racer 1
De Vaterra TWIN HAMMER wordt zowel als bouwkit (zonder motor/besturing/verdere elektronica etc) als geheel compleet rijklaar (RtR) leverbaar.
Van de Ready to Run zijn ook weer twee versies leverbaar: één versie met een 4 kanaals Spektrum DX4C zender waarmee vanaf de zender de versnellingsbak bediend kan worden, en een DT versie met een 2 kanaals zender, waarmee je dus de 2-bak niet vanaf de zender kunt schakelen.
Beide RtR versie beschikken verder over een waterdichte ontvanger, waterdichte elektronische regelaar, snelle motor en zijn helemaal compleet met een 2 cellen lipo accu en lipo lader, en zelfs 4 penlites voor in de zender.
Er hoeft dus helemaal niet meer bij!
Vaterra Twin Hammers bouwkit

AFWIJKENDE SPECIFICATIE TWIN HAMMER DT VERSIE

VATERRA TWIN HAMMER DT
Bij de DT versie is wel de transmissie met hoge en lage gearing ingebouwd, maar deze is niet vanaf de zender bedienbaar. Het is wel mogelijk deze bedienbaar te maken, daartoe moet je dan wel een 3 of 4 kanaals zender hebben waarvan het 3e kanaal als schakelkanaal gebruikt kan worden, en je moet er een kleine servo bij hebben. Daarmee is de bak op afstand bedienbaar te maken.
De DT versie is in tegenstelling tot de andere RtR versie voorzien van body uit een stuk, met daarop een LED lichtbalk, waarmee je 's avonds goed kunt rijden

BOUWKIT VERSIE


VATERRA TWIN HAMMER V2 BOUWKIT
De bouwkit versie komt in losse onderdelen, en bevat alles wat nodig is om het rollend chassis te bouwen, dus alle chassis, ophangings- en transmissie delen, wielen, banden, een ongespoten body etc.
Deze KIT versie heeft wat tunings delen die standaard meegeleverd worden, zoals een sper voor het voor-diff, aluminium schokbrekerhuizen met schroefdraad-hoogte verstelling, stalen transmissie tandwielen.

vtr232014vtr333006vtgr332009vtr332010vtr334015

Niet inbegrepen zijn een motor en regelaar, accu en lader, en de besturing.
Deze auto is zowel geschikt voor een brushed als een brushless motor.
Voor de besturing kun je als basis een twee kanaals zender met 1 stuurservo gebruiken, maar dan kun je niet omschakelen tussen de hoge en de lage gearing.
Wil je dat wel kunnen, dan moet je een 3 of 4 kanaals zender gebruiken met een extra servo voor de schakelfunctie.

onder aan deze pagina vind je wat voorbeelden van de bijkomende spullen

VATERRA TWIN HAMMER V2

Vaterra Rock Racer 2
De Vaterra TWIN HAMMER is een bijzondere auto, waarmee je zowel lekker kunt racen, als door heel ruw terrein kunt klimmen.
De TWIN HAMMER is namelijk uitgerust met een transmissie met een hoge en lage gearing, welke omschakelbaar is vanaf de meegeleverde Spektrum DX4C zender. (Bij de DT versie is wel de bak ingebouwd, maar die is niet vanaf de meegeleverde 2 kanaals zender te bedienen.)
In de lage gearing heb je enorm veel trekkracht bij lage snelheid, waardoor je met de TWIN HAMMER overal tegenop kunt klimmen, en door heel ruw terrein kunt klimmen. Heb je meer vlakker terrein, dan zet je de schakelaar op de zender om, en heb je een normale off-road auto met een behoorlijke snelheid.
Om goed te kunnen klimmen is de TWIN HAMMER achter uitgevoerd met een gesperd differentieel, aan de voorkant is een tandwiel diff gemonteerd waarvan je de sper kunt regelen door een andere viscositeit olie te gebruiken. De vering heeft hele lange veerwegen en is dankzij de speciale aluminium schokbrekers heel soepel.
de achteras is opgehangen aan 4 extra lange trailing arms, de vooras is een double wishbone systeem met versterkte C-Hub carriers, waarbij de schokbrekers plat op het chassis liggen en aangestuurd worden met pushrods en cantilevers. Daardoor heb je geen opstaande schokbreker torens wat bij een off-road auto altijd een kwetsbaar onderdeel blijkt te zijn.
Vaterra TWIN HAMMER rollkooi

VATERRA TWIN HAMMER V2 FEATURES

vaterra TWIN HAMMER body parts
De TWIN HAMMER V2 is opgebouwd op een super sterk aluminium chassis met een volledige roll kooi.
Op de roll kooi zijn diverse body parts gemonteerd ter afwerking, maar je kunt ze ook weglaten als je dat stoer vindt.

De roll kooi is  makkelijk in gedeeltes wegneembaar voor onderhouds-werkzaamheden
vaterra TWIN HAMMER chassis
vaterra TWIN HAMMER schokbrekers
vaterra schokbreker achter
De achteras is opgehangen aan zeer lange trailing arms, met een staande aluminium schokbrekers.
Aan de voorzijde liggen de schokbrekers horizontaal binnen de roll kooi, en worden ze aangestuurd met pushrods en cantilever armen

De Motor ligt in het midden en drijft een centrale cardanas met kruiskoppelingen aan
Aan de rechterkant zie je de waterdichte Spektrum ontvanger en de eveneens waterdichte elektronische regelaar.
Deze regelaar is natuurlijk voorzien van een lipo beveiligings mode, als accu wordt ook een lipo accu meegeleverd, inclusief een lipo lader met automatische afslag.
vaterra TWIN HAMMER transmissieDe motor drijft de 2 versnellingsbak aan via een  instelbare slipperclutch. Deze clutch maakt slip mogelijk tussen de transmissie en de motor, zodat als de wielen plotseling afgeremd worden, de tandwielen niet kapot slaan.

De centrale transmissie bevat twee sets tandwieloverbrengingen, één met een normale overbrenging, en één met een twee maal zo lichte overbrenging, waarmee het koppel op de wielen verdubbeld wordt ( en de snelheid verminderd), zodat je in die stand de auto als rock crawler kunt gebruiken.

Je kunt tijdens het rijden de tussenbak in een andere stand zetten door een knop op de zender om te zetten. ( niet bij de DT)
Vaterra Rock Racer 3 Vaterra Rock Racer 3

SPECIFICATIES EN LEVERING OMVANG

 • Leverings omvang Ready to Run versie:
 • volledig gebouwd, en compleet rijklaar
 • vele schaal details
 • waterdichte elektronica
 • sterke Dynamite 12T koolborstelmotor
 • 4-link trailing arm achterwielophanging
 • olie gedempte schokbrekers
 • vierwiel aangedreven
 • robuuste achteras
 • vanaf zender omschakelbare lage en hoge gearing (Niet bij de DT)
 • incl:
  • Spektrum DX4C zender met schakelkanaal
   (DT versie: DX2e)
  • Dynamite 2200 mAh Lipo accu
  • Dynamite 800 A lipo lader met balancer
 • EXTRA'S VOOR DE KIT VERSIE:
 • Ongespoten body delen
 • two-stage banden inserts
 • Voordifferentieel met sper
 • metalen wielmeenemers
 • metalen transmissie tandwielen
 • aandrijfassen voorzijde met CVD koppelingen
 • Anti Roll Bar voor- en achter
 • Alu Schokbrekerhuizen met schroefdraad-hoogteverstelling
SPECIFICATIES
  Ready to Run versie Bouwkit
Lengte 457mm
breedte 150mm
wielbasis 295mm
gewicht 2100gram
Body gespoten ongespoten
banden beadlock (geklemd), Race Claw (reserve band is echt bruikbaar) Interco Super Swamper STL SX
motor Dynamite Tazer 15 wikkelingen, met borstels niet inbegrepen
accu meegeleverd: 2200 mAh lipo 7.4V niet inbegrepen
lader meegeleverd: 800mA Dynamite met balancer niet inbegrepen
zender Spektrum DX4C 4 kanaals 2.4GHz met 3e schakelkanaal voor Hoge-Lage gearing
DT versie: 2 kanaals DX2e zender zonder schakelfunctie
niet inbegrepen

OPTIES BIJ DE READY TO RUN VERSIE:

De Reay to Run Twin Hammer wordt geleverd met een 2200 mAh lipo accu en een eenvoudige lipo lader die met ongeveer 800 mA laadt. Het laden van de 2000 mah accu kan dus wel 3 uur duren, soms wel langer zelfs.
Er zijn ook grotere accu's leverbaar voor de Twin Hammer met een capaciteit van rond de 4000 mAh, die zijn eigenlijk met een 800mA lader niet meer op een comfortabele manier op te laden.
We geven dan ook ter overweging er een automatische snellader voor aan te schaffen, die laadt ook de grote lipo accu altijd binnen 1 uur weer op.

Geen artikelen gevonden voor: YEL2820

Geen artikelen gevonden voor: DYNB3800

Geen artikelen gevonden voor: SKY-RCE4

Geen artikelen gevonden voor: FT680

.

WAT KOMT ER NOG BIJ DE BOUWKIT

De twin hammers is uitgerust met een van af de zender omschakelbare hoge - lage gearing. Als je die niet wilt gebruiken, kun je met een 2 kanaals zender volstaan, bv de Spektrum Dx2e. Maar als je wel deze functie wilt kunnen gebruiken, moet je een zender met meer kanalen hebben, zoals de Spektrum DX4c

Geen artikelen gevonden voor: SPM2328

Geen artikelen gevonden voor: SPM4200W

.
Voor de besturing heb je een stuurservo nodig, wij raden aan daar een beetje sterke servo met metalen tandwielen voor te nemen.
Als je de schakelfunctie ook gaat gebruiken, kun je dat met een eenvoudige maar wel wat kleinere servo af

Geen artikelen gevonden voor: HD-LF-20MG

Geen artikelen gevonden voor: VTR11000

.
voor de aandrijving kun je een normale borstelmotor en een normale motor gebruiken, maar een goedkope brushless set is niet echt veel duurder meer en heeft altijd nog wel iets meer power. Een echt goede prestatie haal je met de 60A regelaar set met snelle motor.

Geen artikelen gevonden voor: CN-4107003

Geen artikelen gevonden voor: CC-010-0115-XX

.
Als je een NiMh accu en lader hebt kun je die gebruiken natuurlijk, maar als je toch een accu en een lader aan moet schaffen, kun je tegenwoordig eigen net zo goed meteen maar naar een Lipo accu gaan.
Wel past er in de Twin Hammer geen normale grote accu, er kan of een "shorty" in, dat is een accu met vrijwel normale standaard afmetingen, maar 95mm lang i.p.v. de standaard 135mm, deze komt dan dwars in de accubak te liggen. Ook kan er een kleinere accu in die dan in de lengte in de accu bak komt te liggen, deze zijn een stuk goedkoper maar hebben ook minder capaciteit natuurlijk:

Geen artikelen gevonden voor: YEL2820

Geen artikelen gevonden voor: DYNB3800

Geen artikelen gevonden voor: SKY-RCE4

Geen artikelen gevonden voor: FT680