PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

HPI BAJA BRUSHLESS REGELAAR/MOTOR SET

Geen artikelen gevonden voor: speed controllers BL MAM 05*

Geen artikelen gevonden voor: FG790*

.

HPI BAJA BRUSHLESS OMBOUWSET

mamba XL brushless set voor big scale
Castle Creations heeft een geweldige motor/regelaar set uitgebracht voor big scale auto's, waarmee waanzinnige snelheden te halen zijn. Volgens de gegevens van CC haalt een Big Scale HPI Baja met deze set, gevoed door een 8 cellen Lipo accu (4 x 2 cellen) een topsnelheid van 100 km/u, en haal je met een 5000 mAh accu een rijtijd van gemiddeld 15 minuten.
Er is ook een speciale ombouwset voor de HPI BAJA, met alles erop en eraan wat je nodig hebt om een HPI Baja om te bouwen
brushless conversie set voor 1/5 big scale auto's
De HPI Baja Ombouwkit bevat alle delen die nodig zijn om een brandstof HPI Baja om te bouwen naar een elektro versie, alle benodigde delen zitten daarbij, de motor en regelaar en andere bijkomende zaken zoals accu's en lader moeten natuurlijk apart aangeschaft worden.
brushless inbouwtekening voor big scale
ec5 goud stekkersDe motor is uitgerust met 8mm goldstekkers, en de contrastekkers voor montage aan de regelaar zitten er bij gevoegd, die moet je nog wel aan de regelaar solderen. Voor de verbinding tussen de regelaar en de accu's wordt geen stekker meegeleverd, wij raden aan om daar de zwaarste stekkers aan te zetten die we kennen, dat is de EC5 stekker ( zie onder aan deze pagina voor deze en andere toebehoren). Mocht je niet willen/kunnen solderen, dan kun je ons vragen dat te doen
4 cellen lipo acculipo buzzerVerder heb je nodig in totaal een 8 cellen lipo accu, die stel je samen door 2 stuks 4 cellen lipo accu's in serie te zetten. Deze accu's moeten gezien de hoge stromen van een goede kwaliteit zijn, minimaal 5000 mAh, en 30C. De 6000 40C accu's die wij standaard leveren zijn daar zeer geschikt voor, die kunnen die hoge stromen aan en zullen 15 tot 20 minuten rijplezier geven, langer zelfs als je wat rustiger aan doet..

De regelaar heeft wel een lipo beveiligingsprogramma, waardoor de regelaar afslaat als een bepaalde ondergrens bereikt wordt. Maar de regelaar kijkt daarvoor alleen naar de totale spanning van de accu, niet naar de losse cellen zoals je bij het laden wel doet. Uit ervaring weten we dat bij gebruik van een 3 of meer cellen accu het kan voorkomen dat één cel toch te laag in spanning komt, terwijl de andere cellen nog niet leeg zijn. Daarom adviseren we om per accu een Lipo Buzzer te monteren, dat is een relatief goedkoop apparaatje wat een signaal geeft als 1 van de cellen een te lage waarde dreigt te bereiken.

lipo accu setVerder heb je een goede lader nodig, je moet tenslotte toch wel vrij veel laden. Belangrijk is daarvoor een lader te kiezen met een ingebouwde ventilator, zodat ook bij continu gebruik de lader niet oververhit raakt.

We hebben trouwens ook een lipo start set met een extra sterke 100W lader en een 4 cellen accu tegen gereduceerd tarief, je kunt er zelfs over denken om twee van die startsets te nemen, dan heb je 2 accu's en twee laders, en kun je dus alle accu's tegelijk laden.
Denk er aan dat twee losse laders met ingebouwde voeding goedkoper zijn dan 1 lader die twee accu's tegelijk kan laden. Zeker om een 4 cellen accu met 6A te laden, heb je minimaal een 100W lader nodig.

Maar er zijn nog vele andere mogelijkheden, voor een uitgebreide voorlichting kun je altijd even contact opnemen, we halen hier alleen de meest voor de hand liggende artikelen naar voren.

ZAKEN DIE ER NOG BIJ DEZE SET NODIG ZIJN:

Hieronder wat voorbeelden van de dingen die je nodig zult hebben om deze set compleet te maken, maar er zijn nog vele andere mogelijkheden, nog snellere laders, 4 cellen accu's in 1 behuizing
Voor een uitgebreide voorlichting kun je altijd even contact opnemen, we halen hier alleen de meest voor de hand liggende artikelen naar voren.
Je hebt natuurlijk lipo accu's nodig en een lader hiervoor.
Het beste kun je twee stuks 4 cellen lipo accu's nemen. Deze bieden we in een set aan van 1 extra sterke 100W lader, plus één 4 cellen accu plus alle toebehoren, voor een speciale totaal prijs. Daarbij kun je een twee accu bestellen, Maar misschien handiger is om twee van deze complete sets te nemen. Dat maakt in prijs niet zo veel uit, maar dan kun je op een snelle manier twee accu's tegelijk laden.

Geen artikelen gevonden voor: SETLIP6004

Geen artikelen gevonden voor: LIP6004

.
Ook moet de set van goede stekkers voorzien worden, wij raden aan om EC5 stekkers te gaan gebruiken.
Indien gewenst kunnen wij alle stekkers solderen voor je.

Geen artikelen gevonden voor: PK100311*

.