PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

SHORT COURSE BRUSHLESS MOTOREN

Deze motoren zijn bedoeld voor de wat zwaardere 4 wiel aangedreven (Short Course-) Trucks, en hebben allemaal een 5mm as (tenzij anders gespecificeerd)

Voor tandwielen voor de motoren, zie Pinions 5mm as
De meesten zijn ook wat langer dan de standaard 540 motoren, waardoor ze meer trekkracht hebben, en veel minder heet worden dan een kortere motor

Voor bijpassende regelaars of complete sets, zie Short Course Brushless Regelaars en regelaar/motorsets
Yuki brushless regelaar en motor setbrushless motor Zwaardere off road auto's, zoals 4WD buggies, maar zeker 4WD Trucks en Short Course Trucks, vragen om een sterkere motor dan een normale 540 type motor.
De aanduiding 540 komt eigenlijk uit de tijd van de koolborstel motoren, en staat voor een motorhuis met een diameter van 36mm, en een lengte van 50mm.
Als je te veel vermogen uit zo'n motor probeert te persen voor zo'n zwaardere 4WD off-road, worden ze erg heet, onder andere omdat ze eigenlijk trekkracht (koppel) te kort komen en moet je de motor daarom hele hoge toeren laten draaien.

Het is dan beter een langere motor te gebruiken (vaak ook vanuit het koolborstel-tijdperk 550 type genoemd). Zo'n motor heeft ook de standaard diameter van 36mm, maar is 60mm lang.
Hoewel het huis maar 10mm langer is dan van een standaard motor, is de rotor een 40% langer. Daar komt het veel grotere koppel en de betere werkingsgraad vandaan, waardoor deze motoren zoveel power kunnen leveren zonder dat ze te heet worden.

Op de afbeelding rechts kun je zien dat een grotere lengte vrijwel volledig ten goede komt aan een langere magneet en een langere spoel, de ruimtes A en B die nodig zijn voor de constructie van de motor blijven in lengte gelijk.

De motoras is meestal ook aangepast aan dit hogere koppel, en is dan 5mm dik ( standaard 3.15mm)
Deze motoren vragen om een regelaar met een rating van 120A, 2 x zo sterk als de gemiddelde 1/10 regelaar

Geen artikelen gevonden voor: electric motor brushless SC

.