terug

FORCE MOTOREN

Geen artikelen gevonden voor: nitro glow engines 3t FRC

.
Force is een van de grootste zo niet de grootste fabrikant van nitro motoren. Deze motoren vind je dan ook in heel erg veel verschillende merken auto's terug, vaak onder een andere/eigen naam. Zo zijn de meeste HPI, Tamiya, Carson en nog vele andere motoren in 90% van de gevallen gemaakt door Force.
Laat nu meneer Force een zwager zijn van Meneer Hong Nor! Dat is natuurlijk een reden waarom alle Hong Nor auto's van Force motoren zijn voorzien, maar door onze rechtstreekse contacten met HongNor, staan we ook in vrijwel rechtstreeks contact met Force. Daardoor kunnen wij deze Force motoren tegen een zeer aantrekkelijk prijs inkopen en dus ook weer verkopen.
Natuurlijk worden Force motoren in diverse specificaties geleverd, net zoals de klant wil. De motoren die wij leveren zijn echter altijd van de hoogste specificatie, maar door onze rechtstreekse inkoop kunnen we die dus zeer gunstig aanbieden. Denk er dus wel aan dat dit dus geen goedkope motoren zijn, maar door het omzeilen van andere tussenhandel, kunnen wij een kwaliteits motor aanbieden voor een lager prijs als normaal!

SPECIFICATIES FORCE EXTRA BIG BLOCK ENGINE (4.6cc & 5.25cc)

force nitro motorforce nitro blok

 

Zeer robuuste super sterke Big Block motor, past in vrijwel alle auto's die voor Big Block motoren (motoren met 3.5cc of meer) geschikt zijn, zoals HPI Savage en Hell Fire, 1/8 Hong Nor/Ofna, grotere Carsons, GS, Protech etc. Vele grotere motoren zijn in principe uitgeboorde 3.5cc blokken. wat als nadeel heeft dat de cilinderwand dunner wordt, en vaak ook wordt het huis wat opgeboord om een grotere bus kwijt te kunnen, maar dan worden de spoelkanalen ook weer kleiner.
Force heeft speciaal voor deze grotere motoren een nieuw huis ontwikkelt, waardoor torsie van het huis bij hoge belasting vrijwel niet voorkomt. Kijk ook eens naar de extra ribben die in de staart van het motorhuis zitten. Daardoor is de uitlijning van zuiger en krukas ook bij hele hoge toeren gewaarborgd.

force krukas

force krukaslagerDit blok is speciaal gemaakt om een extra grote cilinder bus kwijt te kunnen, en is dus aan vrijwel alle kanten wat dikker. verder is het huis aan alle kanten versterkt om de grotere krachten die op een zwaardere motor komen aan te kunnen. Door de extra ruimte zijn de spoelpoorten groter dan mogelijk zou zijn bij een opgeboord motorhuis

De kogellagers voor de krukas zijn ook een maat groter als normaal.

De krukas is versterkt, en uit n stuk gedraaid. Hij is voorzien van een turbo scoop, en grote doorlaat. De timing van de inlaat is zo gekozen dat er veel trekkracht op een relatief laag toerental beschikbaar is, maar met toch een enorm vermogen op hogere toerentallen.

force cilinder en zuigerforce cilinder en zuiger set

De zuiger/cilinder set is een heel mooi brokje techniek.
natuurlijk is het een ABC motor, dus met een Aluminium zuiger en een Bronzen cilinderbus met een hardverChroomde cilinderwand.

Dit maakt de motor beter bestand tegen hoge temperaturen, de normale bedrijfstemperatuur is mag zonder problemen oplopen tot 120 - 140 graden C zonder dat de motor een krimp zal geven.

force burnroomDe cilinder bus heeft 7 poorten welke allemaal heel nauwkeurig gefreesd en nabewerkt zijn en tezamen met de speciaal bewerkte zuiger voor een top prestatie zorgen. De drijfstang is versterkt en loopt op 2 bronzen bussen.

De speciale grote verbrandingskamer staat zijn warmte makkelijk af aan de extra grote koelkop.

Dit alles zorgt er voor dat de motor een goede levensduur heeft en toch maximaal presteert.

force carburateur

De schuifcarburateur heeft een huis van een speciale kunststof soort. Dit zorgt ervoor dat de motorwarmte gesoleerd is van de plaats in de carburateur waar de mengselbereiding plaats vindt. Het schuifmechanisme en de sproeierhouders zijn wel van aluminium.

Het resultaat is dat de motor makkelijk af te stellen is, en dat temperatuur wisselingen van de motor niet resulteren in telkens weer een nieuwe afstelling zien te vinden.

Kortom: deze motor zit vol met techniek die je er aan de buitenkant misschien niet zo maar aan afziet, maar die er wel degelijk in zit. Het mooiste is echter ook nog de prijs: doordat we deze motor in grote aantallen rechtstreeks van Force kopen, zonder verdere tussenkomst van importeurs of distributeurs, kunnen we hem een stuk goedkoper leveren dan vergelijkbare motoren die er op de markt zijn. Daarvoor betaal je al gauw een 50 tot 75 Euro meer.

Dit is dus geen goedkope motor, maar wij kunnen hem gewoon goedkoop leveren!

 
bestuurbare benzine auto
rc auto benzine
bestuurbare brandstof auto
rc auto modelbouw
Axial onderdelen
Axial Auto's
lipo lader
brushless regelaar & motor
LRP RC
Spektrum zenders
Traxxas onderdelen
Traxxas Tuning
Traxxas autos
Lipo accu's
radiografische benzine auto
rc auto motor
radiografische bestuurbare auto
Boot regelaars en motoren
Quadcopters en drones
Rc speedboot
modelbouw benzine auto
lipo accu informatie
lipo accu lader informatie
rc auto brandstof
Traxxas
HPI RC
overzicht alle artikelen
  up Terug naar boven - TOP up  
 
Menu