PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

HPI WR8 RALLY

PK Model Racing heeft het grootste assortiment HPI Auto's, HPI onderdelen en HPI Tuningsdelen in voorraadHPI shop van PK Model Racing
 • HPI is wereld wijd een van de grootste op het gebied van RC auto's. Vrijwel alle HPI auto's zijn ontworpen om lekker te rijden en daarbij ook nog een robuust te zijn. (er zijn ook -heel populaire- merken die alleen de buitenkant belangrijk vinden) .
 • HPI heeft ook een race afdeling waar competitie auto's ontwikkeld en gemaakt worden (veelal onder de naam HOTBODIES uitgebracht), en veel HPI auto's zijn daarvan afgeleid en aangepast aan serieus recreatie gebruik, door dure exotische materialen weg te laten, maar wel gebruik te maken van de betere constructiesterkte van de belangrijke onderdelen.
 • Alle HPI auto's voldoen aan de huidige eisen van waterdichte elektronica, storingsvrije 2.4gHz besturing, zijn volledig voorzien van kogellagers, stalen aandrijfassen, differentiëlen met stalen tandwielen, en in de meeste gevallen op een metalen chassis opgebouwde constructie etc.
 • PK Model Racing heeft het grootste assortiment aan HPI auto's, onderdelen en tuningsdelen uit voorraad leverbaar.
 • Mochten we een onderdeel niet in voorraad hebben, dan wordt dat voor u besteld bij de importeur. Gemiddeld bestellen we daar 2 x per week, de gemiddelde levertijd bedraagt dan ongeveer 5 werkdagen.

Geen artikelen gevonden voor: HPI nitro WR8*

.

HPI 1/8 RALLY WR8

HPI-WR8 Kenn-Block 3.0 
De WR8 heeft een behoorlijke bodemvrijheid, hoog genoeg voor het racen op onverhard, maar met een laag genoeg zwaartepunt zodat de auto vol kan driften zonder uit balans te raken.

De speciale Rally banden zijn zowel op verhard als onverhard inzetbaar.
HPI-WR8 Kenn-Block 3.0-chassis
HPI-WR8 Kenn-Block 3.0
HPI_Nitro_WR8_ophangingHPI_Nitro_WR8_stuurblok
De aandrijfassen zijn van staal en kunnen dus een stootje hebben. Ook de achterassen lopen op stofdichte kogellagers. De draagarmen zijn voorzien van een mud-guard, zodat er minder gauw zand op de aandrijfassen komt

De voorassen lopen op kogellagers in de stuurblokken, de voorwielen worden op standaard 12mm zeskant -meenemers gemonteerd
HPI_Nitro_WR8_anti roll barHPI_Nitro_WR8_anti roll bar achter
De vering wordt verzorgd door olie gedempte schokbrekers, en kan aangepast worden door andere zuigers of andere olie te gebruiken.
Ook zijn er verschillende hardheden van veren te verkrijgen.

Zowel voor als achter is een instelbare anti-roll bar gemonteerd
HPI_Nitro_WR8_cardanasHPI_Nitro_WR8_center differentieel

Het midden differentieel is voorzien van 2 stalen schijfremmen, 1 voor de voorwielen en 1 voor de achterwielen. Je kunt hiermee ook de rembalans tussen voor- en achter instellen.

De sperwerking van het midden differentieel kun je aanpassen door een dunnere of dikkere siliconen olie in te doen.
HPI-WR8 Kenn-Block 3.0 motor
HPI_Nitro_WR8_uitlaatHPI_Nitro_WR8_chassis

De Motor is een 3.0cc Force motor met trekstarter, als optie kun je er ook een elektrische starter op monteren.

De motor is uitgevoerd met een schuifcarburateur met een extra groot luchtfilter, een aan de andere kant een getunede uitlaat
HPI_Nitro_WR8_`radiobox
HPI-WR8 Kenn-Block 3.0 zenderDe besturing bestaat uit een stuurwielzender met bijbehorende ontvanger welke op de 2.4 GHz band werkt.

Dat wil zeggen geen storing, een enorme reikwijdte en geen getob met andere zenders op dezelfde frequentie: zender en ontvanger werken met een gecodeerd signaal en zoeken zelf een eigen vrije frequentie, dus zender aan, auto aan en rijden maar!

De ontvanger en de ontvangeraccu zitten water en stofvrij opgeborgen in een afgesloten radiobox.

HPI-WR8 Kenn-Block 3.0

SPECIFICATIES HPI WR8

 • waterdichte ontvangerbox
 • waterdichte servo
 • 3.0cc motor
 • 2.4 GHz HPI stuurwielzender
 • centrale cardanas
 • continu 4 wiel aandrijving
 • 3 olie gevulde differentiëlen
 • kogellagers met rubber afdichting
 • foam bumper voor
 • gehard aluminium
 • schokbrekersteunen
 • gehard aluminium chassis
lengte 485mm
breedte 227mm
hoogte 172mm
wielbasis 300mm
band-diameter 80mm
aandrijving 4 wiel continu,
voor- midden-  en achterdifferentieel
motor 3.0cc Force, trekstarter
besturing 2.4 ghZ HPI zender met failsafe

ELECTRONICS

HPI-WR8 Kenn-Block 3.0 zenderOok bij deze HPI is de grootste verandering het feit dat de auto nu met een 2.4 GHz besturing uitgerust is.

 Dat betekent een enorme reikwijdte, vrijwel geen kans op / last van storing, en een ingebouwd failsafe systeem voor het geval de auto buiten bereik zou komen.

 Een aparte failsafe hoef je er dus niet meer bij gebruiken.

BENODIGDHEDEN OM DEZE AUTO HELEMAAL RIJKLAAR TE MAKEN:

Deze auto is nog niet gebruiksklaar, er zijn nog diverse zaken nodig om er mee te kunnen rijden, zoals een gloeiplug driver (nodig om te kunnen starten), brandstof en een vulfles, maar ook zijn er nog 8 AA penlites nodig voor in de zender en 4 AA penlites voor in de auto om de ontvanger en servo's van stroom te voorzien.
Wij bieden diverse sets aan om je auto gebruiksklaar te kunnen maken, welke bij aanschaf van een Nitro auto voor een speciale setprijs meegeleverd kunnen worden.
Wat je in ieder geval nodig hebt is een start set, bestaande uit een gloeiplug driver met accu en lader, een blik brandstof en een fles waarmee je de brandstof in de tank kunt doen.
Bovendien zijn er nog wat handige dingen aan te raden, zoals omschreven hieronder.
Afhankelijk van je wensen kun je b.v. uit n van de volgende sets kiezen, in de meest complete zitten ook de accu's en bijbehorend laadsysteem voor de ontvanger accu en de zender:

Geen artikelen gevonden voor: SETNIBA

Geen artikelen gevonden voor: SETNIPK

.
De zender moet gevoed worden door 4 AA penlites, als dan niet oplaadbaar.
Voor oplaadbare penlites raden we deze aan, al dan niet met lader:

Geen artikelen gevonden voor: 17154*

.