PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

KRISTALLEN

kristal setAM kristallen zijn over het algemeen niet merk gebonden.
FM zenders en ontvangers werken over het algemeen alleen goed als je de kristallen van het merk zelf gebruikt. In een Futaba FM zender moet dus een Futaba FM zendkristal, in een Futaba ontvanger moet een Futaba ontvanger kristal. Als je bij de Futaba zender bv. een KO ontvanger gebruikt, moet daar een KO ontvanger kristal in.
Let op dat een FM systeem niet werkt als je het ontvanger kristal in de zender en het zend kristal in de ontvanger doet. Bij AM systemen kan dit wel, maar de zender werkt dan op een frequentie die 455Hz lager ligt dan wat er op het kristal aangegeven staat. Als je bij een AM set een ontvanger kristal van 40.655 in de zender doet, en het bijbehorende zend kristal in de ontvanger, dan is je werkelijke zend frequentie 40.655 - 0.455 = 40.200 Hz.
Maar dit gaat dus niet op bij een FM systeem.

Een 27 mHz set werkt alleen met 27 MHz kristallen, daar kun je geen 40 MHz indoen. Ook een 40 MHz werkt alleen met 40 of e.v. 41 MHz kristallen, maar niet met 27 MHz kristallen.

kristal voor zenderAls je een set kristalen bestelt, kun je het beste opgeven wat je NIET wilt hebben. Dan kunnen wij uitzoeken welke we beschikbaar hebben, omdat niet altijd alles leverbaar is. Of je geeft meerdere keuzes op, b.v. liefst 40.665, anders 40.855 of 40.725.
Natuurlijk kun je ook zeggen dat je alleen maar bv. 40.685 wilt hebben, maar de kans is dan groter dat we je niet kunnen helpen.

Als je alleen een zend of een ontvangst kristal wilt, moet je natuurlijk wel specificeren welke frequentie je moet hebben

Geen artikelen gevonden voor: cristals

.