PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu
terug

DYNAMITE PROPHET LIPO LADERS

Geen artikelen gevonden voor: DYNC2020

Geen artikelen gevonden voor: DYNC3010

Geen artikelen gevonden voor: DYN4110

Geen artikelen gevonden voor: DYN4300

.

DYNAMITE PASSPORT DUO 2x200W AC/DC Dual LIPO LADER

DYNAMITE PASSPORT DUO 2x200W AC/DC Dual LIPO LADER
Moderne LiPo accu's van een goede kwaliteit mogen zonder verlies van prestatie en levensduur geladen worden met 2C, dat willen zeggen met een laadstroom die 2 x zo groot is als de capaciteit, zodat een accu in 30 minuten vol geladen is.
Vaak zelfs mogen ze met een grotere laadstroom geladen worden, tot wel 5c aan toe, maar dat is dan weer wel nadelig voor de levensduur: een accu die met 5 C ( dus in 12 minuten) opgeladen wordt, zal na zo'n 50 cycles sterk in prestatie teruglopen.
Omdat voor een goede accu 2c dus geen probleem is, wordt het interessant een lader te nemen die dat ook aan kan.
Daarvoor is niet alleen de hoogte waarin je de laadstroom kan instellen interessant, de voeding moet dat ook wel waar kunnen maken. Hoe hoger het aantal cellen van de accu, des te zwaarder moet de voeding zijn (aantal Watts) om een bepaalde stroomsterkte te kunnen realiseren.
In de tabel hieronder kun je zien hoeveel laadstroom een voeding met een bepaalde sterkte in Watts kan leveren bij het laden van een accu met een x aantal cellen. Dit is wel de laadstroom aan het eind van de lading: als de accu leeg is en daarmee de spanning wat lager is, zal de stroom iets hoger zijn.
accu VOEDING
  50W 80W 100W 150W 200W
2 cellen 6.0 9.5 12.0 17.9 23.8
3 cellen 4.0 6.3 8.0 11.9 15.9
4 cellen 3.0 4.8 6.0 9.8 11.9
5 cellen 2.4 3.8 4.8 7.1 9.5
6 cellen 2.0 3.2 4.0 6.0 7.9
Tot nu toe waren er vrijwel geen meervoudige laders die het gemak van een ingebouwde voeding hebben, waarbij die voeding sterk genoeg is om inderdaad hele hoge laadstromen te realiseren.
Deze Dynamite PASSPORT DUO Lader heeft echter wel een sterke ingebouwde voeding, zelfs zo zwaar dat hij 2 lipo accu's tegelijk (of apart) met een vermogen van 200W per uitgang kan laden, genoeg dus om een 4 cellen lipo accu met de maximaal instelbare 10A laadstroom te kunnen laden, zelfs als je er twee tegelijk aan het laden bent!

Deze lader heeft dus twee hoofduitgangen, beiden met een eigen XT balancer uitgang, waarmee je LiPo, LiFe en LiOn accu's kunt laden, alsmede NiMh accu's ( Ook bv 1 x Lipo en 1 x NiMh tegelijkertijd)
daarbij heeft hij ook twee USB poorten, waarmee je diverse apparatuur kunt opladen die daarvoor geschikt zijn. Ook kun je de lader daarmee op een computer aansluiten om de software te updaten als dat nodig is

Dynamite  PASSPORT DUO displayDe  PASSPORT DUO lader is voorzien van twee displays waarop je de ingestelde waardes en de voortgang van het laden per uit uitgang kunt zien.
De bediening met de draai/drukknop gaat heel simple en is eenvoudig in het gebruik.
De lader is voorzien van meervoudige, processor gestuurde ventilatoren, die er voor zorgen dat de temperatuur van de lader niet te hoog wordt.
Hij is voorzien van een ontlaad circuit, waarmee accu's met max. 5A ontladen kunnen worden

DYNAMITE PROPHET SPORT DUO LIPO LADER

dynamite Prophet sport duo lipo laderDe Dynamite Prophet Duo lader is geschikt voor zowel 1 - 6 cellen lipo accu's als voor 4 - 8 cellen NiMh  accu's) en kan twee accu's tegelijk - onafhankelijk van elkaar - laden.
De lader beschikt over twee individuele uitgangen, die elk onafhankelijk van elkaar instelbaar zijn van 1 - 6A laadstroom, met een max vermogen van 50 watt. D.w.z. een 2 cellen lipo kan inderdaad met 6A geladen worden, bij een 3 cellen lipo accu loopt de laadstroom terug tot 4A.
Beide uitgangen hebben een eigen balancer poort voor accu's met een XH stekker welke bij het laden van LiPo accu's gebruikt wordt om de cellen te balanceren.
De lader heeft een ingebouwde voeding welke op het lichtnet (110 - 240V) aangesloten wordt.
Hij heeft geen aansluiting voor een externe voeding of gebruik met een 12V auto accudynamite prophet duo lader

Elke uitgang heeft een eigen display waar de ingestelde laadstroom op getoond wordt.
De instelling van het type accu wat geladen moet worden werkt simpel met een schuif-schakelaar waarmee je voor NiMh - LiPo - LiFe accu's kunt kiezen.

De Prophet duo wordt geleverd compleet met  een netsnoer, maar zonder laadsnoeren voor het aansluiten van de lipo accu. Als je die niet hebt ( 1 kant twee bananenstekkers, andere kant de contrastekker voor de accu) moet je die er apart bij bestellen.
Zie onder aan deze pagina een lijst met laadsnoeren
 

DYNAMITE PROPHET QUATRO LIPO LADER

Dynamite Prophet Sport Quatro lipo lader
Dynamite Prophet Sport quatro lipo lader frontDe Dynamite Prophet Quatro is de (wel hele) grote broer van de Duo.
Deze lader moet je eigenlijk zien als 4 aparte laders, maar ingebouwd in 1 behuizing en geschakeld aan een grote interne voeding van 450 Watt. Elke uitgang kan apart gebruikt worden, en is volledig apart instelbaar, zowel qua laadstroom ( max 8A) als qua type accu (1-8 cellen NiMh, 1-6 cellen Lipo of Life accu's). Elke uitgang heeft een maximum laadvermogen van 100 Watt, d.w.z. zowel een 2 als een 3 cellen lipo kun je met max 8A laden, bij een 4 cellen accu is de max laadstroom nog steeds 6A etc.
De Prophet Quatro is voor zien van 4 LED displays waarop je per uitgang de spanning, laadstroom en de capaciteit kunt zien. Elke uitgang heeft ook 3 LED's die de status van de accu aangeven
Dynamite Prophet Sport quatro lipo lader
De ingebouwde voeding kan op het lichtnet aangesloten worden (110 - 240V) en voorziet elke uitgang apart van de benodigde stroom.
Er is ook een aparte ingang om de lader aan een exterene 12V autoaccu of andere voeding (11-18V) aan te kunnen sluiten

Dynamite Prophet Sport quatro lipo lader
De Prophet Quatro wordt geleverd inclusief een netsnoer, 4 aparte balancerboards met XH balancer aansluitingen, en 4 laadsnoeren met EC3 stekkers. Mocht je nog geen laadsnoer hebben met de door jouw gebruike accustekkers, dan moet je die er apart bij bestellen.

LAADSNOEREN

Geen artikelen gevonden voor: PKL2*

.