PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu
terug

LOSI 6iX 1/6 SCALE AWD SUPERCAR

Geen artikelen gevonden voor: Losi elcar 06 toering*

.

LOSI 6iX BIG SCALE 1/6 BRUSHLESS TOURING CAR

LOSI 1/6 SCALE AWD SUPERCAR headerLOSI 1/6 SCALE AWD SUPERCAR compleet
De Losi 6iX is een grote Big Scale toerwagen met een super snelle Castle Creations big scale brushless aandrijving bestaande uit een extra dikke (58mm) en lange (88mm) brushless motor met bijbehorende regelaar, geschikt voor gebruik met 4 of 6 cellen Lipo accu's.
Hij wordt geleverd compleet met een Spektrum DX2e zender en een speciale AVC ontvanger met instelbare elektronische stabilisatie en een high torque stuurservo.
Hij is helemaal gemonteerd en rijklaar, alleen Lipo accu's en een lader hiervoor zijn niet inbegrepen bij de set. LOSI 1/6 SCALE AWD SUPERCAR chassis
De basis van de auto is het uit gehard lichtmetaal gemaakt chassis, met daarop gemonteerd de bulkhead en de centrale diff annex motorsteun, wat tezamen met extra versterkingssteunen een licht maar stijf geheel vormy.
De motor drijft een centraal tandwiel aan, waarvandaan 2 centrale aandrijfassen met kruiskoppelingen naar de speciale viscous Torque Vectoring Differentiëlen gaan, die op hun beurt weer de wielen aandrijven door middel van aandrijfassen, ook hier met kruiskoppelingen. Door de speciale constructie van de differentiëlen heb je ondanks het grote vermogen veel minder wielspin.
De speciale ophanging met dubbele draagarmen is met instelbare kogels verbonden met de stuur- en achteras blokken, zodat je de speling daarvan in kunt stellen. Ook maakt dit systeem instellen van camber en toespoor ( ook achter) heel makkelijk.
LOSI 1/6 SCALE AWD SUPERCAR body
De voor en achterbumper zijn uitgevoerd als diffuser en helpen daarmee de auto op de weg te houden ook bij hele hoge snelheden, een top van 120 km/u is met deze auto gewoon haalbaar!
accu houderDe twee accu compartimenten zijn heel makkelijk van onderaf te bereiken voor het wisselen van de accu's.
  Hierin kun je diverse accu configuraties in kwijt:
 • 2 x 2 cellen accu in serie
 • 2 x 3 cellen accu's in serie
 • 2 x 4 cellen accu's parallel voor extra rijtijdaccu houder losi 6ix

Heel bijzonder zijn ook de differentiëlen: dit zijn Viscous Torque Differentials van Losi.

Dat zijn differentiëlen welke voorzien zijn van frictie platen die dusdanig geconstrueerd zijn dat hoe groter het snelheids verschil tussen links en rechts is, des te groter de remwerking op de uitgaande as wordt.

Dat voorkomt dus dat bij wegtrekken of de bocht uit accelereren één van de wielen heel hard spint en het andere wiel geen aandrijfkracht meer krijgt, zoals met een normaal diff wel gebeurt
Losi 6ix ophangingLosi6ix schokbrekers
De wielophanging bestaat uit dubbele draagarmen, waar aan het einde een kogel in geschroefd is.
vanaf de kant van het wiel kun je deze kogel met een inbussleutel verdraaien, daarmee bepaal je dan de wielstand (Camber)
Deze kogel wordt aangedrukt met de grote inbus moer, door deze te verdraaien kun je de speling tussen de kogel en het stuurblok instellen
De super dikke schokbrekers zijn zoals je van Losi mag verwachten van uitzonderlijk goede kwaliteit, ze werke heel erg soepel en zijn perfect aan te passen aan je eigen wensen
De rijhoogte is heel makkelijk aan te passen door de gekartelde moer waar de veer tegen aan rust te verdraaien
De stuurstangen zijn van 4mm dik Titanium, en kunnen door hun linkse en rechtste schroefdraad makkelijk versteld worden zonder ze los te nemen.

VERDERE SPECIFICATIES

LOSI 1/6 SCALE AWD SUPERCAR

CHASSIS LAYOUT

 • LOSI 6IX™ PLATFORM 3MM ALUMINUM CHASSIS
 • MASSIVE 1200KV BRUSHLESS MOTOR
 • SPEKTRUM DX2 STUURWIELZENDER
 • AVC® ENHANCED SRS4201 RECEIVER WITH 2.4GHz DSM® TECHNOLOGY
 • DYNAMITE® WATERPROOF 6S CAPABLE BRUSHLESS 160A ESC WITH EC5™ CONNECTORS
 • BOTTOM LOADING BATTERY TRAY
 • MASSIVE 18MM ALUMINUM-THREADED, OIL-FILLED, COIL-COVERED BORE SHOCKS
 • LARGE-SCALE STEERING SERVO
 • 15 SPOKE MATTE BLACK RACING WHEELS
 • TORQUE VECTORING DIFFERENTIELEN
 • RUGGED FULL AWD DRIVETRAIN
 • LICENSED AUDI R8 WRT RACING POLYCARBONATE BODY

AVC Advanced Vehicle Control STABILISATIE SYSTEEM

spektrum Advanced Vehicle ControlOok deze Losi is voorzien van een nieuw, revolutionair stabilisatie systeem, genaamd Advanced Vehicle Control.

Dit systeem zit volledig ingebouwd in de AVC ontvanger.

Het systeem werkt met sensoren en een gyro, en een processor die continu informatie krijgt over welk stuur en gas commando je geeft, en dat vergelijkt met de info over de beweging van de auto die de processor van de sensoren krijgt.
Als de beweging/richting van de auto niet in overeenstemming is met stuur/gas commando's, geeft de ontvanger de benodigde correcties door aan de stuurservo of het gas kanaal.
Wijkt de auto plotseling van zijn lijn door b.v. een hobbel in het wegdek, dan stuurt de auto zelf tegen.
spektrum Advanced Vehicle Control ontvangerOok als de auto uitbreekt in een bocht, wordt dat automatisch gecompenseerd door in te grijpen op het gas en/of het stuur signaal.
De mate van ingrijpen kan ingesteld worden via de zender.
Daartoe heeft de meegeleverde DX2e DSMR zender een dual-rate draaiknop waarmee de instelling aangepast kan worden tussen 0 en 100%

Volgens Spektrum zijn er tests geweest met top rijders op een off-road circuit, waarbij vrijwel iedereen sneller was met dit systeem ingeschakeld dan wanneer ze zonder reden. Dankzij de snelheid waarmee dit systeem werkt, kan het al ingrijpen voordat de rijder ziet dat het mis drijgt te gaan, dat is natuurlijk wel een compliment waard!

Heel goed kun je zien hoe het systeem werkt: als je de TEN-Rally X in je handen neemt, en je beweegt hem linksom en rechtsom, dan zie je de wielen bijsturen: ze blijven in de richting wijzen waar de auto oorspronkelijk naartoe wees. Laat je daarbij de wielen met een bepaalde snelheid draaien, en je beweegt de auto wat heftiger, dan hoor je ook het toerental veranderen.
Dat is de manier waarop het systeem de auto op koers probeert te houden.

AVC control - spektrum
specificaties Losi 6iX BIG SCALE SUPERCAR
lengte 815mm
breedte 360mm
wielbasis 477mm
Bodemvrijheid +20mm
gewicht 6.500 gram
banden Circuit F6, 121mm
motor 1200KV brushless, 58 x 88mm
regelaar 4 - 6 cellen Lipo,
160A brushless, lipo mode, waterdicht
accu stekker EC5
stuurservo high torque digitaal
zender Spektrum Dx2E DSMR
ontvanger spektrum met AVC stabilisatie systeem
schokbrekers 18mm big bore aluminium, olie gedempt
body Audi R8 WRT Racing Team, gespoten
lagers volledig kogelgelagerd
niet inbegrepen 4-6 cellen Lipo accu met EC5 accu stekker
accu lader
BRUSHLESS MOTORLOSI 6IX WIEL

WAT KOMT ER NOG BIJ

De Losi 6iX is bedoeld voor gebruik met een 4 of 6 cellen accu.
meest gebruikelijk is om twee stuks 2 of 3 cellen accu's in serie te gebruiken, maar er is ook ruimte om twee 4 cellen accu's parralell te plaatsen, dan heb je de dubbele rijtijd.
De regelaar is voorzien van een EC5 stekker, hierop kan een 4 cellen accu  direct aangesloten worden. Voor gebruik van twee Lipo's wordt een Y kabel, ook met EC5 stekkers meegeleverd.
Onderstaan een voorbeeld van de vele mogelijkheden die we bieden aan complete accu sets incl. lader en verdere benodigdheden in één set. Denk er wel om om bij de opties voor 2 accu's te kiezen
Ook kun je daar de optie voor EC5 stekkers aangeven

Geen artikelen gevonden voor: LIP6000

Geen artikelen gevonden voor: SETLIP6000

.