PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

LST XXL-2 E 1/8 MONSTER TRUCK

Geen artikelen gevonden voor: Losi elcar LST*

.

LST XXL-2 E 1/8 MONSTER TRUCK

Losi LST XXL2 e elktro truck header
Losi LST XXL2 e elktro truck compleet
De Losi LST-XXL2 is zoals je van Losi mag verwachten, één van de best rijdende Monster Trucks op de markt. Losi is nu eenmaal een merk wat ook competitie auto's maakt, en dat werkt door in de auto's die ze voor de recreatie markt maken.
De ophanging met zijn perfect werken schokbrekers en uitgekiende geometrie staat borg voor een soepele werking waarmee je op hoge snelheid alle mogelijk obstakels kunt nemen en hoge sprongen kunt maken.

De Losi LST XXL2e wordt geleverd als complete auto inclusief Spektrum DX2e besturing en een AVC ontvanger met instelbare gyro stabilisatie, een waterproof servo met metalen tandwielen en een Castle Creations Mamba Monster brushless regelaar gecombineerd met een 2200KV big block brushless motor (max 4.5PK)
Losi LST XXL2 e elktro truck open
Het chassis van de LST XXL2e is opgebouwd als double deck chassis constructie met twee sterke aluminium horizontale delen met twee opstaande versterkings steunen, waardoor een super sterk en stijf geheel ontstaat, waar voor en achter de bulkheads gemonteerd zijn met de differentiëlen en de schokbrekersteunen.
Alle aandrijfassen zijn van staal, ook alle tanbdwielen en verdere transmissie delen zijn waar nodig van gehard staal gemaakt.

CHASSIS LAYOUT

 Losi LST XXL2 e elktro truck bovenaanzicht
Uniek aan deze auto is de motor plaatsing, die ligt dwars voorin het chassis. Daardoor is de stuurresponse groot en drukt er meer gewicht op de voorwielen, zodat je ondanks het grote vermogen toch meer stuur overhoudt. Desalniettemin is de LST XXL standaard al voorzien van een Wheely bar om achteroverslaan te voorkomen.

AVC Advanced Vehicle Control STABILISATIE SYSTEEM

spektrum Advanced Vehicle ControlDeze Losi LST XXL2 e is voorzien van het revolutionaire stabilisatie systeem van Spektrum, genaamd Advanced Vehicle Control.

Dit systeem zit volledig ingebouwd in de AVC ontvanger.

Het systeem werkt met sensoren en een gyro, en een processor die continu informatie krijgt over welk stuur en gas commando je geeft, en dat vergelijkt met de info over de beweging van de auto die de processor van de sensoren krijgt.
Als de beweging/richting van de auto niet in overeenstemming is met stuur/gas commando's, geeft de ontvanger de benodigde correcties door aan de stuurservo of het gas kanaal.
Wijkt de auto plotseling van zijn lijn door b.v. een hobbel in het wegdek, dan stuurt de auto zelf tegen.
spektrum Advanced Vehicle Control ontvangerOok als de auto uitbreekt in een bocht, wordt dat automatisch gecompenseerd door in te grijpen op het gas en/of het stuur signaal.
De mate van ingrijpen kan ingesteld worden via de zender.
Daartoe heeft de meegeleverde DX2e DSMR zender een dual-rate draaiknop waarmee de instelling aangepast kan worden tussen 0 en 100%

Volgens Spektrum zijn er tests geweest met top rijders op een off-road circuit, waarbij vrijwel iedereen sneller was met dit systeem ingeschakeld dan wanneer ze zonder reden. Dankzij de snelheid waarmee dit systeem werkt, kan het al ingrijpen voordat de rijder ziet dat het mis drijgt te gaan, dat is natuurlijk wel een compliment waard!

Heel goed kun je zien hoe het systeem werkt: als je de TEN-Rally X in je handen neemt, en je beweegt hem linksom en rechtsom, dan zie je de wielen bijsturen: ze blijven in de richting wijzen waar de auto oorspronkelijk naartoe wees. Laat je daarbij de wielen met een bepaalde snelheid draaien, en je beweegt de auto wat heftiger, dan hoor je ook het toerental veranderen.
Dat is de manier waarop het systeem de auto op koers probeert te houden.

AVC control - spektrum

UITGELICHT

Losi LST XXL2 e elktro truck ontvanger


De ontvanger zelf is opgeborgen in een waterdichte box welke vooraan op het chassis gemonteerd zit.
Hij is makkelijk bereikbaar door slechts 1 clipje los te nemen
Losi LST XXL2 e elktro truck schokbrekers
De Aluminium schokbrekerhuizen hebben aan de buitenzijde schroefdraad, zodat je door het verdraaien van de veerschotels heel makkelijk de rijhoogte aan kunt passen.

Zowel voor als achter is het chassis beschermd door flexibele maar sterke bumpers

De turnbuckles zijn gemaakt van 4mm dik titanium en hebben links-rechtste schroefdraad, zodat afstellen simpel te doen is.

De body posten zijn instelbaar en hebben een breed vlak waar de body op rust.
Losi LST XXL2 e elktro truck motor en regelaarDe motor ligt dwars voorin de auto, dat geeft niet alleen extra stuur response, maar doordat ook de motor in dezelfde richting draait als de wielen, is de reactie op gasgeven of remmen tijdens het vliegen na een sprong nog groter. Je kunt hierdoor n.l. de stand van de truck corrigeren tijden de vlucht, door te remmen gaat hij voorover, door gas te geven gaat hij achterover.

De Regelaar is de beroemde waterproof Mamba Monster van Castle Creations en is geschikt voor een 4 tot 6 cellen lipo, wij raden 4 cellen aan, met 6 cellen wordt alles gewoon insane!
De 2200 KV brushless motor geeft deze auto vleugels, met een 4 cellen accu ligt de top rond de 80 km-u, met een 6 cellen lipo accu is 100 km/u haalbaar!

SPECIFICATIES

specificaties Losi LST XXL2 e
lengte 673mm
breedte 470mm
wielbasis 391mm
gewicht 5.100 gram
banden 420 ATX, 173mm
motor 2200KV brushless
regelaar Castle Creations Mamba Monster
4 - 6 cellen Lipo,
brushless, lipo mode, waterdicht
accu stekker EC5
stuurservo high torque digitaal
zender Spektrum Dx2E DSMR
ontvanger spektrum met AVC stabilisatie systeem
schokbrekers big bore aluminium, olie gedempt
body XXL-e Truck body, gespoten
lagers alle transmissie delen en wielen voorzien van kogellagers
niet inbegrepen 4-6 cellen Lipo accu met EC5 accu stekker
accu lader
 Losi LST XXL2 e elktro truck actionLosi LST XXL2 e elktro truck actionLosi LST XXL2 e elktro truck actionLosi LST XXL2 e elktro truck actionLosi LST XXL2 e elktro truck actionLosi LST XXL2 e elktro truck action

WAT KOMT ER NOG BIJ

De Losi LST XXL-2 e is bedoeld voor gebruik met een 4 of 6 cellen accu.
meest gebruikelijk is om twee stuks 2 cellen accu's in serie te gebruiken, of een 4 cellen accu aan één stuk.
De regelaar is voorzien van een EC5 stekker, hierop kan een 4 cellen accu  direct aangesloten worden. Voor gebruik van twee 2 cellen Lipo's wordt een Y kabel, ook met EC5 stekkers meegeleverd.
Onderstaan een voorbeeld van de vele mogelijkheden die we bieden aan complete accu sets incl. lader en verdere benodigdheden in één set. Denk er wel om om bij de opties voor 2 accu's te kiezen
Ook kun je daar de optie voor EC5 stekkers aangeven

Geen artikelen gevonden voor: LIP6000

Geen artikelen gevonden voor: SETLIP6000

.