PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

LUCHT FILTERS voor Nitro Motoren

op deze pagina staan voornamelijk luchtfilters voor 1/10 en 1/8 Nitro motoren.

Geen artikelen gevonden voor: nitroparts luchtfilter

.

K&N LUCHTFILTERS

K&N luchtfilterK&N luchtfilters zijn de perfecte filters om je motor te beschermen tegen schade door binnenkomend zand en vuil. De gemiddelde nitro motor maakt zo'n 30.000 toeren, en 30.000 toeren maal 1 korreltje zand geeft veel schade aan je zuiger en cilinderwand. Een K&N filter beschermt je motor veel beter dan de standaard schuimrubbertjes, die vaak scheef gaan zitten, en al gauw kieren of scheuren vertonen. Bovendien geeft een K&N filter al gauw 5% meer vermogen. Helaas zijn de prijzen van de filters fors gestegen, maar toch blijft het een goede investering. De meeste nitro motoren kun je niet zomaar voorzien van een K&N filter, het filter is breder dan de standaard filters, en komt dan tegen de cilinder en/of de sproeier houder. Daarom hebben wij verschillende adapters gemaakt om een K&N filter op diverse auto's te kunnen monteren.
PAS OP VOOR IMITATIE FILTERS
Tegenwoordig hoor je regelmatig verhalen dat een K&N filter niet goed zou zijn. Dit is echter niet terecht. Helaas zijn er op het moment imitatie filters te koop, voor een lagere prijs dan de orK&N luchtfilterginele filters, die verkocht worden als zijnde een K&N filter. Dit is echter niet zo.
Bij de imitatie filter komt het vaak voor dat de het beschermende filter materiaal niet goed aansluit op de boven of onder kant van het filter, en/of niet goed aansluit waar het filter materiaal elkaar moet overlappen. Je kijkt dan op diverse plaatsen zo door het filter heen naar buiten, wat wil zeggen dat een zandkorrel ook zo naar binnen kan.
Op de tweede plaats is de samenstelling van het filtermateriaal heel anders. Het geheim van een K&N filter is juist de samenstelling van dit (witte) materiaal: bij K&N zijn het 4 lagen van een hele speciale katoen soort, bij het imitatie filter zijn het maar 2 laagjes tamelijk grof katoen, soms zelf gewoon papier. Geen wonder dus dat je met een imitatie filter grote kans op schade aan je motor loopt, maar daar mag je K&N niet de schuld van geven.
Een origineel K&N filter is altijd voorzien van een ingestanst K&N logo in de verchroomde bovenkant en wordt alleen in de originele verpakking geleverd, met een origineel tubetje olie met K&N bedrukking. Als daar geen K&N logo zit, is het absoluut een imitatie filter.
Verhalen dat het bij K&N gemaakt wordt voor een speciale leverancier o.i.d moet je absoluut niet geloven!