PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

Ontvangers

selecteer in het grijze menu een afdeling

ONTVANGERS MET KRISTAL - 27 & 40 MHz, AM & FM


 • AM ontvangers zijn  over het algemeen niet merkgebonden, je kunt dus een Hitec AM ontvanger combineren met een Futaba AM ontvanger.
  Wel moeten ontvanger en zender op dezelfde band werken, een 27 MHz ontvanger werkt dus niet met een 40 MHz zender.
 • FM systemen kunnen wel afwijkende standaards hebben tussen de verschillende merken, aangeraden wordt om zo veel mogelijk bij het zelfde merk te blijven, bij een mix van merken lijkt het soms wel te werken, maar is de reikwijdte en de storingsgevoeligheid opeens groter.

2.4 GHZ ONTVANGERS


 • 2.4 GHz systemen werken per merk met een unieke code, een ontvanger van het ene merk kan nooit werken met een zender van een ander merk.
  Wel kan het zijn dat een systeem onder meerdere merknamen geleverd wordt, of dat een bepaalde fabrikant een systeem maakt wat onder een andere merknaam geleverd wordt.
  Zo worden de LRP zenders b.v. door Sanwa gemaakt, en zal een LRP zender ook werken met een vergelijkbare ontvanger van Sanwa.
 • Belangrijk bij 2.4 GHz systemen is niet alleen het merk, maar ook de modulatie.
  Veel merken leveren systemen welke op verschillende wijze werken, zoals Spektrum met zijn DSM en DSM2, Futaba met FASST en FHSS en LRP met zijn A en C series. De ontvanger moet dus niet alleen bij het merk horen, maar ook bij het modulatie systeem van de zender.
  Sommige zenders zijn overigens omschakelbaar, zodat ze met beide modes kunnen werken.