terugknop
pagina sluiten, terug naar vorige pagina

OPTIONELE NIMH EN LIPO LADERS

Bij aankoop van een Rc auto bieden we een automatische NiMh lader aan tegen een speciale prijs.
Er zijn diverse types die we tegen een speciale prijs bij een auto aan kunnen bieden

AUTOMATISCHE SNELLADER, INSTELBAAR VAN 1 TOT 3A

sky nimh laderEen optie is deze SKY NiMh lader. Ook deze heeft een ingebouwde lichtnet voeding, maar geen extra 12V ingang om bv via een 12V auto accu te kunnen laden.

Hij is wat goedkoper in aanschaf, maar daar staat tegenover dat de lader een maximaal vermogen (laadstroom) heeft van 3A.
Deze lader laadt een 3000 NiMh accu in ongeveer 1 uur vol heeft, hoe groter een accu is, hoe langer dat zal duren.
Voor wie wat minder haast heeft is dat natuurlijk geen probleem

AUTOMATISCHE LiPoLADER, INSTELBAAR VAN 1 TOT 3A

sky e4ac laderEen optie is deze SKY LiPo lader. Deze heeft een ingebouwde lichtnet voeding, maar geen extra 12V ingang om bv via een 12V auto accu te kunnen laden.

Hij is wat goedkoper in aanschaf, maar daar staat tegenover dat de lader een maximaal vermogen (laadstroom) heeft van 3A.
Het duurt dus bv ruim 1.5 uur om een 4500 mAh accu op te laden.
Voor wie wat minder haast heeft is dat natuurlijk geen probleem

  • De laadstroom is instelbaar op 1, 2 of 3A, maar de voeding is beperkt op 20W. De reeĆ«le laadstroom is dan 20 gedeeld door de spanning van de accu, bij een twee cellen accu moet de lader tot 8.4V laden, de laadstroom is dan max 2.4A, bij 3 cellen 1.6A en bij 4 cellen is max. laadstroom 1.2A. Voor accu's met een lage capaciteit niet zo'n probleem, maar het duurt dus minimaal 2 1/2 uur om een 6 cellen 6000 mAh lipo accu te laden.
  • De lipo accu wordt wel op de juiste manier gebalanceerd geladen.
  • De status van het laden wordt aangegeven met LED's.
  • De lader is compleet met
    • een 220 netsnoer
    • een laadkabel met een Traxxas- of een T-stekker (te selecteren bij de opties)
    • en een losse kabel met twee bananenstekkers eraan die in de lader gaan, maar zonder aansluitstekker voor de accu, zodat je daar een stekker naar keuze aan kunt monteren.

CORALLY NEO 50 LIPO & NIMH LADER, 5A

TEAM CORALLY NIMH-LIPO LADERDe nieuwe Team Corally NEO 50 lader is zowel voor NiMh accu's als voor Lipo accu's met 2 of 3 cellen te gebruiken, en is daarmee een goede keuze als lader bij een auto, zelfs als u eerst nog met NiMh accu's gaat rijden.
als u later dan toch Lipo accu's wilt gaan gebruiken, hoeft u niet ook nog eens een nieuwe lader aan te schaffen.
De Team Corally lader beschikt over een ingebouwde 240V voeding en werkt dus rechtstreeks vanuit het lichtnet. Het maximale laadvermogen is 50W.

Hij kan 1 - 8 cellen NiMh accu's laden met tot 5A (de laadstroom is instelbaar op 1 - 3 of 5A) en is dus sneller dan bovenstaande N3 lader.

Ook Lipo accu's kunnen met 1 - 3 of 5A geladen worden, waarbij de accu ook op de balancer poort aangesloten moet worden. De lader zorgt er dan voor dat tijdens het laden onderlinge verschillen in de cellen opgeheven worden door een cel die wat achter blijft iets meer stroom te geven via de balancer aansluiting.

Welk type accu je ook laadt: de lader meet wanneer een accu vol is, en slaat dan automatisch af.

DYNAMITE PROPHET SPORT DUO LIPO LADER

dynamite Prophet sport duo lipo laderDe Dynamite Prophet Duo lader is geschikt voor zowel 1 - 6 cellen lipo accu's als voor 4 - 8 cellen NiMh  accu's) en kan twee accu's tegelijk - onafhankelijk van elkaar - laden.
De lader beschikt over twee individuele uitgangen, die elk onafhankelijk van elkaar instelbaar zijn van 1 - 6A laadstroom, met een max vermogen van 50 watt. D.w.z. een 2 cellen lipo kan inderdaad met 6A geladen worden, bij een 3 cellen lipo accu loopt de laadstroom terug tot 4A.
Beide uitgangen hebben een eigen balancer poort voor accu's met een XH stekker welke bij het laden van LiPo accu's gebruikt wordt om de cellen te balanceren.
De lader heeft een ingebouwde voeding welke op het lichtnet (110 - 240V) aangesloten wordt.
Hij heeft geen aansluiting voor een externe voeding of gebruik met een 12V auto accudynamite prophet duo lader

Elke uitgang heeft een eigen display waar de ingestelde laadstroom op getoond wordt.
De instelling van het type accu wat geladen moet worden werkt simpel met een schuif-schakelaar waarmee je voor NiMh - LiPo - LiFe accu's kunt kiezen.

De Prophet duo wordt geleverd compleet met  een netsnoer, maar zonder laadsnoeren voor het aansluiten van de lipo accu. Indien je de lader aanschaft bij een auto, zorgen wij dat het juiste laadsnoer er bij zit.
 
Menu