PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu
terug

Blade Chroma

Geen artikelen gevonden voor: quadkopter_blade Croma

.

Blade Chroma

Blade Chroma drone 

De Blade Chroma is de nieuwste generatie drone en vormt een wel zeer superieur "vliegplatform".
Hij vliegt met 4 super sterke brushless motoren en een 6300mAh 3 cellen Lipo accu, en is volgestopt met sensoren, gyro's, een GPS en een Kompas module en een processor die alles voor je regelt als je dat wilt.
De Blade Chroma kan zichzelf volledig in positie houden,  jij hoeft met de zender alleen maar een opdracht te geven in welke richting je wilt, en de elektronica doet de rest.
Normaal kun je bij een drone de gasknuppel in elke stand vast zetten (er zit dus geen veer in) en moet je door meer of minder vermogen te geven, de hoogte regelen, en/of met exact het juiste vermogen op gelijke hoogte te houden.
De gasknuppel van de bij de Chroma meegeleverde zender wordt met een veer in de middenstand gehouden (net als de bediening van de andere kanalen dus). Door met de knuppel up te geven, gaat de drone omhoog, door naar beneden te geven daalt hij, en laat je hem los, dan blijft de drone automatisch op de gekozen hoogte hangen, en regelt zelf indien nodig het motor vermogen om op die hoogte te blijven hangen!

Hij heeft ook een "follow me" functie, d.w.z. je positioneert de drone ergens waar hij bv. jouw filmt, en als je je dan verplaatst, verplaatst de drone zich ook zodat hij altijd op de zelfde relatieve positie t.o.v. de zender blijft..

 Ook een onervaren vlieger kan hier al heel snel mee uit de voeten.

Natuurlijk kun je ook alle hulpmiddelen in meer of mindere mate uitschakelen, in de expert mode kun je alle mogelijke stunts uitvoeren.

blade 350 QX set

  Hij wordt geleverd  in verschillende versies:
 • De Bind aNd Fly (BnF) wordt geleverd zonder zender, maar met Spektrum ontvanger
 • Er is ook een versie met een Spektrum DX4e zender
 • De meest uitgebreide versie heeft een ST10+ zender met ingebouwd display

alle versies worden geleverd met een 6300mAh 11.1V - 3 cellen lipo accu en een bijpassende lader.
De vliegduur is ongeveer 25-30 minuten op een volle accu.

blade 350QX drone - quadcopter gimball met camera

Bepaalde versie's van de Blade Chroma worden geleverd inclusief speciale vibratie gedempte 3 assige Gimbal al dan niet met Camera.
De Gimbal houdt de camera m.b.v. 3 motoren altijd in positie, ongeacht de stand van de drone.
Je kunt de drone ook stilhangen in de lucht, de elektronica houdt hem dan op zijn plaats, en de zender kan dan gebruikt worden om de camera te laten bewegen.
Het is ook mogelijk een tweede ontvanger te monteren die met een tweede zender gekoppeld wordt. Dan kan de piloot de drone bedienen, en de cameraman met de tweede zender kan dan de camera laten bewegen.

De camera is uitgerust met een 5.8 gHz Wi-Fi zender, zodat je het beeld van de camera real time op een tablet of smartphone kunt bekijken

Met zo'n camera onder het toestel gemonteerd kun je fantastische opnames maken.

De Blade Chroma beschikt over verschillende vliegmodes:

 • Smart mode:
  • Hierin vliegt de drone heel makkelijk en bijna automatisch: De zender werkt hierin "stick georienteerd", d.w.z. de drone beweegt zich in de richting waarin je de knuppel drukt, ongeacht de stand waarin de drone zich bevind.
  • Het toestel beweegt zich heel rustig en stabiel en maakt geen onverhoedse bewegingen.
  • Safe Circle technology is ingeschakeld, en voorkomt dat de Chroma te dicht naar je toe vliegt
  • Bovendien slaat het toestel de GPS positie van de startplaats op. Mocht je het helemaal niet meer weten, dan zet je een schakelaar om op de zender. Het toestel neemt dan het commando over en gaat op de auto pilot: hij gaat op hoogte terug naar een positie boven de opstijgplaats, en landt dan volledig automatisch op die plek
  • automatisch vasthouden van hoogte en positie
  • Door het hele rustige gedrag van de Chroma deze mode, is dit ook heel geschikt voor het maken van stabile foto of filmp opnames .
 • AP mode
  • in deze mode is hij super snel en geschikt voor kunstvliegwerk, loopings, rollen, flips etc, alle vlieg-beveiligingen zijn dan uitgeschakeld, stick georienteerd is uitgeschakeld, maar auto hold positie en return home werken nog wel.
 • RETURN HOME
  • Deze functie is in alle modes op te roepen: door het omzetten van een schakelaar op de zender gaat de drone recht hangen, stijgt een stukje om zeker te zijn dat er geen obstakels geraakt kunnen worden, en vliegt dan terug naar de positie waar hij is opgestegen. Daarna landt hij volledig automatisch. Denk er wel om dat de nauwkeurigheid van de positie bepaling afhankelijk is van afwijkingen van het GPS signaal
 • Follow Me Mode
  • in deze mode volgt de drone automatisch de zender. D.w.z. je positioneert de drone ergens op een bepaalde plek in de lucht t.o.v. de zender. Ga je nu bewegen (lopen - fietsen - rijden - varen etc) dan volgt de drone en houdt daarbij dezelfde afstand tot de zender. Je kunt dan de camera bedienen met de knuppels van de zender
 • Tracking Mode
  • Bijna vergelijkbaar met de follow me mode, maar in dit geval blijft de camera automatisch gericht op wie de zender vasthoudt

STICK GEORIENTEERD

blade 350 qx stick mode

NORMALE STICK MODE

In de normale stick mode, gaat het vliegtuig met de neus naar voren als je "naar voren" geeft op de zender. Als de neus dus naar je toe gericht is, en je geeft naar voren, komt het vliegtuig NAAR JE TOE, als hij met de neus naar recht hangt, beweegt het toestel zich naar rechts als je "naar voren" op de zender geeft. De Chroma heeft wel een hele felle LED in de neus die goed zichtbaar is, zodat je weet wat de voorkant is, maar bij een drone die net zo makkelijk alle kanten op gaat is het niet altijd even makkelijk om te weten hoe de oriƫntatie van het vliegtuig is

STICK GEORIENTEERD

in de stick "georienteerd mode", beweegt het vliegtuig zich in de richting waarin je de stuurknuppel beweegt, ongeacht de stand van het vliegtuig. Dus als hij met de neus naar je toe in de lucht hangt, en je beweegt de knuppel van je af ( in de normale mode is dat dus vooruit en zou hij naar je toe komen), gaat het vliegtuig ook van je af. Ook als de neus naar rechts gericht is, en je drukt de knuppel van je af, gaat hij van je af en niet naar rechts wat hij in de normale mode zou doen.  Heel ervaren vliegers vinden dit maar vreemd, maar minder ervaren vliegers hebben hier geen enkel probleem mee maar kunnen hierdoor zonder veel na te hoeven denken deze kist perfect controleren. Zelf als je nog nooit gevlogen hebt, kun je binnen een paar minuten volleerd vliegen met deze quadcopter
SPECIFICATIES CHROMA
rotor diameter 210mm
accu 11.1v 3S lipo 6300 mAh
motoren 4 stuks, 780KV
prop diameter 253mm
lengte x breedte 400mm
hoogte 290mm
gewicht vliegklaar 1700g
vliegduur +/- 10 a 15min
camera C-Go2
16 Mega Pixel
1080p
frame rate 60
5.8 gHz Wi-Fi zender
zender:
afhankelijk van versie:
 • BnF: geen
 • Spektrum DX4
 • ST10+