PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu
terug

Elektronische snelheidsregelaars voor boten

Geen artikelen gevonden voor: speed controll boot

Geen artikelen gevonden voor: bootmotor

Elektronische Boot snelheidsregelaars

Tsunami brushless boot regelaar

De Tsunami serie brushless boot regelaars zijn allemaal geschikt voor het gebruik met 2 tot 6 cellen Lipo accu's, en zijn er verder in verschillende versie waarbij het grootste verschil is het vermogen wat de eindtrap kan regelen.
Alle types zijn waterdicht, en gemonteerd in een aluminium behuizing met twee kanalen voor waterkoeling.
Dat is natuurlijk goed voor de regelaar zelf, maar het helpt ook een ander probleem te voorkomen: We zie steeds vaker dat lipo accu's in een boot het moeilijk hebben, omdat de temperatuur te hoog oploopt.
In een boot heb je natuurlijk geen lucht koeling, en hoe warmer de motor en de regelaar worden, des te warmer ook de lipo accu wordt. De optimale temperatuur voor een lipo accu ligt rond de 40 graden, maar hij mag eigenlijk liefst niet warmer dan 70 graden worden, en bij 80 graden gaan ze snel kapot.
Door de temperatuur van de regelaar en de motor zo laag mogelijk te houden door ze met water te koelen, wordt de levensduur van de lipo accu's drastisch verlengd.
De regelaar hebben een interne ontvanger stroom verzorging die 5.5V bij 5A kan leveren, dat is voldoende voor de meest gangbare sterke stuurservo's.
De Tsunami snelheidsregelaars kunnen met alle soorten zenders en ontvangers werken.
 

4 POLIGE BRUSHLESS BOOT MOTOREN

Tsumani brushless boot motor

Er is ook bijpassende serie 4 polige brushless motoren voor verschillende types boten, van klein tot groot.
Alle motoren worden geleverd inclusief een mantel voor de waterkoeling, wat de levensduur van zowel de motor als de lipo accu's verhoogt.
er zijn 3 motoren van verschillende diameter en lengte.
De KV getallen van deze motoren kun je dus onderling niet vergelijken: de kleinste motor (diameter 29mm)  heeft wel het hoogste KV getal, maar heeft een lager koppel en is ook bedoeld voor een lipo accu met 2 cellen in een kleinere boot
DE middelste motor heeft een diameter van 36mm en dus ook meer koppel, en mag met 2 of 3 cellen lipo accu's gebruikt worden.
Tenslotte is er ook het 40mm dikke en 74mm lange kanon, voor gebruik met 4 tot 6 cellen lipo accu's, met een enorme power en alleen geschikt voor grote boten!

PROGRAMEERKAART

TSUNAMI PROGRAMMEERKAART VOOR BOOTREGELAARSMet deze programmeerbox kun je de software van je Tsunami Boot regelaar voor brushless motoren helemaal naar je hand zetten, door diverse parameters aan te passen aan wat je nodig hebt.
    zo kun je met de kaart
  • instellen of je wel of geen achteruit wilt hebben
  • het maximale vermogen van de achteruitfunctie beperken om te voorkomen dat je de boot achteruit onder water trekt.
  • de draairichting van de motor aanpassen
  • NiMh of Lipo accu gebruik instellen, in geval van LiPo accu's kun je ook de mate van beveiliging tegen te diep ontladen instellen
  • de maximale acceleratie bij de start instellen/begrenzen om te voorkomen dat de boot flipt bij het wegtrekken
  • De timing van de motor en daarmee het maximale toerental instellen