PK Model Racing is vanaf 1 November GESLOTEN  klik hier voor meer info 

Menu

ANTI SPARK STEKKER SYSTEEM

Geen artikelen gevonden voor: CN-60021*

.

ANTI SPARK STEKKER SYSTEEM 180 - 300A

Vaak zie je bij het aansluiten van de accu stekker op een regelaar een heftige vonk overspringen. Dat komt omdat er op dat moment een grote condensator in de regelaar opgeladen wordt.
Buiten het feit dat je liever geen vonken wilt hebben, gaat de stekkerverbinding er ook op achteruit door al dat vonken.
anti spark - 180A stekkers

Dit nieuwe stekker systeem is voorzien van een anti vonk systeem. Het zit ingebouwd in de rode male stekker  (daarom is die los ook duurder) en is herkenbaar aan de gele ring die je daar ziet
De bedoeling is dat je eerst de zwarte stekkers van het MIN-circuit op elkaar aansluit, en dan met de gele ring van de rode stekker (PLUS) de contrastekker aanraakt. Daar zit een speciale weerstand ingebouwd waardoor de piekstroom die de vonk veroorzaakt (komt door het snel laden van een condensator) tegengegaan wordt. Nu kun je de stekker meteen ook verder aansluiten.

Buiten het anti spark systeem is dit meteen de meest robuuste stekker die ik ken, hij is met zijn 7mm diameter en lange vergulde schacht geschikt voor continue stromen van 180A, waarbij pieken van 300A nog steeds geen probleem vormen.
Vergelijk dat met een T-stekker, een Traxxas stekker en/of een ronde 4mm laminated gold plug, die hebben alle een cont. waarde van rond de 35A, en zelfs de voor zware toepassing veel gebruikte EC5 stekker heeft maar een waarde van 60A cont - 180A piek

anti spark stekker systeem

Het systeem wordt dus opgebouwd met aan de accu kant een female op de plus (rood) en een zwarte stekker aan de min (zwart), en aan de regelaar kant aan de plus een rode stekker met de anti spark ring en aan de min een zwarte contra stekker, dan kun je ook nooit per ongeluk de regelaar omgepoold aansluiten.

Er is 1 verpakking met 4 verschillende stekkers, en 4 verpakkingen met elk 5 stekkers van 1 soort.